Ügyfélszolgálat

Központ:
+36 22/322-650

Szerviz :
+36 70/618-6220

INGYENES TELEFON:

SKYPE HÍVÁS INDÍTÁSA

Időjárás Felhőkép

Akciós bemutató készülékek » GPS-es készülékek

Használt LD-Agro Precision Mapper

Termék ára:

320.000 Ft + ÁFA

Kosárba db
Leírás

A mezőgazdaságban a földterületek pontos méretének tudása rendkívül fontos több szempontból. Amennyiben területmérési adatok nincsenek abból több probléma is adódhat. Gondot okozhat amennyiben valaki nincs tisztában a területek precíz határaival egyrészt a szomszédviták miatt, másrészt anyagi okokból is megterhelő lehet. Ezekre a problémákra azonban van megoldás!

 

Precision Mapper.jpgMinden gazdaság profitálhat abból, ha GPS-es területmérést alkalmaz, mivel a területek határaival tisztában lenni igazán fontos tényező a mezőgazdaságban. Gond lehet ha: a földalapú támogatáshoz a területnagyság pontos meghatározása nem GPS-es területméréssel történik, vagy ha a traktoros ismeretlen területen dolgozik, végez bérmunkát és véletlenül beleszánt a mellettük helyezkedő gazda területébe. A területek és részterületek precíz GPS-es területmérését a szabálytalan alakú táblák meghatározását a földmérő GPS precízen elvégzi és az ebből készült adatokat el lehet raktározni, vagy kinyomtatni és dokumentálni. Így a gazdáknak bizonyítékhoz jutnak a GPS-es területmérésnek köszönhetően területeik egyértelmű határairól és ezzel véget lehet vetni az ebből adódó konfliktusoknak.

Egyszerűen meg lehet állapítani a GPS alapú területméréssel, hogy mennyivel szántott beljebb a szomszéd és ez mekkora mértékben károsította a gazdát. Felmérhető és megállapítható, hogy mekkora mértékben nőtt beljebb a cserjés, esetleg mekkora vízkár érte a növényeket, vagy mekkora területen okoztak kárt vadak. Ennek jelentős anyagi vonzata van, hiszen a biztosító úgy tud kártérítést adni, ha a károsodott terület pontosan le van mérve. GPS-es területméréssel egyszerűen megállapítható pontosan milyen nagy földről van szó és a biztosítási cég felé ezen adatok alapján a kártérítési kérelem már benyújtható!

A területmérés földmérő GPS készülékkel remek lehetőség, hogy meg lehessen adni többek közt talajminta-vevő helyeket, megyekarókat, rácspontokat, akár még földhivatali koordináták rögzítésére is megfelelő.

A kifizetés is egyszerűbben megoldható bérmunkák esetében a földmérő GPS-el, hiszen nem hasra ütésszerű lesz az beszámoló, hanem az elvégzett munkáról pontos adatok alapján történik az elszámolás.

 

Az LD-Agro Precision Mapper GPS-es területmérésének pontossága

prec_mapper_hatizsak_antenna2.jpgA földmérő GPS-en a területmérés már az LD-Agro GeoX4-es GPS vevővel működik! Ez egy 50 csatornás nagy érzékenységű GPS vevő mely nehézkes földterületeken vagy erdő mellett is biztosítja a pontos területméréshez szükséges jelet. Másodpercenként már 4X annyi jelet vesz, mint a GeoX1-es modell. A külső földmérő GPS-vevő biztosítja az 1 méter alatti pontosságot pozíció meghatározásnál ingyenes EGNOS korrekcióval. Mivel a GPS vevő már képes venni az orosz GLONASS jeleket is, ezért rengeteg műhold áll a készülék rendelkezésére. Emiatt egy területmérésnél 0,5% alatti pontosság kapható, pont rögzítésnél pedig 0-1 méter. Így köszönhetően a gyors jelfrissítésnek pl. autós használatnál sem lesznek levágások a kanyargós részeken, ami pontatlanabb területmérést eredményezhetne!

Az LD-Agro GeoX4 földmérő GPS vevő egy hátizsákba van beletéve és egy rúdra van erősítve a jobb vétel miatt ami pontosabb földmérő GPS-es területmérést eredményez A hátizsákos kivitelnek köszönhetően, területmérés közben nem lesznek olyan problémák, hogy valaki a földmérő GPS vevő fölé hajol mérés közben és ezáltal kitakarja a műholdakat, ami kevésbé pontos méréshez vezethet. A földmérő GPS vevő köszönhetően a különálló hátizsákos kivitelnek magasra kerül, így nem lesz árnyékolva, letakarva, sokkal tisztábban tudja venni a műholdak jeleit. Területmérésnél az LD-Agro Precision Mapper földmérő GPS készülék percek alatt kiszámítja a pontos területnagyságot.

 

Az LD-Agro Precision Mapper működése

objektum_áttekintés.jpgAz LD-Agro Precision Mapper igazán könnyen használható területmérés közben. Ha a földmérő GPS-t kezelő személy területmérést szeretne végezni és gyalog akar végig járni a mérni kívánt földön csupán annyi a dolga, hogy felveszi a hátizsákot. Nem jelent problémát az sem, hogy a készülék lemerül e területmérés közben, hiszen a táska tartalmaz akkumulátort is. A földmérő GPS-t kézzel megfogva és előre kitartva körbe kell menni a táblán. Ezalatt mindvégig rögzíti a táblahatárt, a beépített földmérő GPS vevőnek hála másodpercenként rögzít egy pozíciót, utána körbeérve a kijelzőről azonnal leolvasható a pontos területnagyság, mégpedig 4 tizedes pontossággal! Miután a gazda visszaért oda ahonnan kezdődött pl. a 723db rögzített pozícióból, nagy pontossággal meghatározza az adott területet. Pl.: 40,1222 ha. a területmérő használatával, területmérés közben vagy a mérés végeztével is el lehet menteni, pl.: talajminta-vételezési helyeket, sarokpontokat vagy más fontos adatokat is rögzíteni is lehet. Ezeket az LD-Agro Precision Mapper a belső memóriájába el lehet menteni.

Fontos: A hátizsák akkumulátorát érdemes havonta 1szer feltölteni. Ezzel könnyedén megóvható hosszú élettartama.


Pont rögzítés és ponthoz navigálás területmérés közben

precision_mapper_hasznalatAz LD-Agro Precision Mapper földmérő GPS a sarokpontok és megyekarók pontos helyét szintén képes rögzíteni. A mérni kívánt pont felett kell megállni és ott kell a területmérést elindítani. A pozíció gombbal érvényes, GPS-jel esetén az adott pontot megjelöli és rendel hozzá egy Talajmintát és számnevet, amivel elmenthető lesz az adat.

A kijelölt pont felett megállva azt a LD-Agro Precision Mapper területmérő készülék rögzíti és egy kiválasztott néven el lehet menteni, majd egy későbbi területmérésnél oda vissza lehet navigálni. A területmérő készülék a pont navigáció menüben mutatja az irányt a kiválasztott ponthoz és visszalevő távolságot.

EOV-s koordináta rendszerben történő földhivatali munkák kapcsán is nagyon jól tud jönni a területmérő készülék. Pl. földvásárlásnál az EOV formátumban megkapott hivatali koordinátákat külön-külön fel lehet jegyezni a készülékben. Ezeket a pontokat egy későbbi területmérésnél fel lehet keresni és meg lehet győződni arról, hogy a megyekarók nem kerültek eltávolításra, vagy nem helyezték arrébb méterekkel.

 

Területmérés autóval

navigálás.jpgHa a felmérni kívánt terület túl nagy vagy a táblák túl messze vannak egymástól, területmérő készülékkel ez sem probléma! A területmérés egyformán megoldható gyalogosan és autóval. Ez kényelmesebb és gyorsabb megoldást is jelenthet. A GPS vevőt autós használatnál célszerű az oldalsó ablakon kidugni, vagy a terepjáró platójára helyezni, hogy a GPS vevő tisztán lássa a műholdakat. A GPS eltolás tetszőlegesen is beállítható, hogy ha a hátizsák GPS vevőjétől jobbra vagy balra történik a területmérés, ez se okozzon gondot.A beállításokban 10cm-es lépésekben beállítható, hogy a készülék helyzetéhez képest a GPS jelet jobbra vagy balra toljuk el, tetszőleges mértékben!

Az autós tartó és töltő alkalmazásával az LD-Agro Precision Mapper a gépjárműben bárhova felhelyezhető és az áramellátása is megoldott! Az USB szinkronkábelnek hála pedig könnyen át lehet menteni a területmérési adatokat számítógépére.

Az eső és a por sem zavarhatja meg a területmérést!

Precision_Mapper_PDA_.jpgA földmérő GPS készülék egy ipari PDA-val kerül forgalomba. IP54-as védettsége van, tehát az adatgyűjtő készülék por és fröccsenő víz ellen is teljes védelmet nyújt területmérés közben.

A 3,5 colos nagy fényerejű kijelzője erős napsütésben is jól látható. A 4500 mAh teljesítményű akkumulátornak köszönhetően a Precision Mapper Földmérő GPS-t egy töltéssel akár 6 órán keresztül is használhatja területmérésre! A földmérő GPS-ben beépített 8 megapixeles kamera és SIM-kártya foglalat is található, így telefonként is működhet!

 

Egyszerű kezelhetőség

főmenü.jpgA földmérő GPS-es készülék alkalmazása ésszerű és könnyen áttekinthető menürendszerének köszönhetően szinte gyerekjáték! Az LC:AREA programmal szűrni lehet a felmért területek között, hogy milyen adatokra van éppen szükség, vagy milyen adatot kell mérni. Ez alapján megkülönböztethető minden felmért adat, terület, vonalak, mintavételi helyek és pontok. Bármilyen területmérés bármikor megszakítható, szüneteltethető és egy másikfajta mérés indítható. Például területmérés közben be kell menni a táblán belül egy pontra talajminta-vételi helyek/helyeket megjelölni, majd a területmérést folytatni.

Egy adott területméréséhez először létre kell hozni egy új objektumot. A táblanév megadása után meg kell adni az objektum nevét és a kiegészítő adatokat. A pontokat tetszőleges ideig lehet gyűjteni és rögzíteni. Az átlagolás során az eltelt időtartamot folyamatosan nyomon követhető. Az adatok gyűjtése és az átlagolt érték rögzítésre kerül.

Egy kiválasztott objektum különböző műveleteket hajthat végre. Pl: Egy korábban már elkezdett területmérést lehet folytatni és tovább gyűjteni a pontokat a vonalakhoz, területméréshez. Van még ezen kívül a „Részre bontás” amikor egy már felmért területet lehet osztani két részre egy vonal segítségével. A területeket le is lehet vonni vagy átalakítani egy adott területet levonandó területté.

 

Adattárolás, területrögzítés

Az LD-Agro Precision Mapper területmérő GPS-el területmérés közben, vagy utána a sarokpontokat, mintavételezési helyeket rögzíthetők és el is tárolhatók! Egy táblanévnek tetszőleges nevet is meg lehet adni. A területmérő készülék közel korlátlan adattárolási és visszakeresési funkcióval bír. Így a Precision Mapper készüléknek területmérés alkalmával nem okoz gondot meglelni egy régen felkeresett helyszínt a földterületen. Ez precíziós gazdálkodás esetében nagyon előnyös funkció lehet, ha talaj-mintavételi pontokat kell megkeresni.

 

Precision Mapper területmérő funkciók

Terület meghatározásTerületmérés, részterületmérés
Pont meghatározásPontrögzítés, ponthoz navigálás
Vonal meghatározásTávolság mérés, kerület mérés
Nyelvekvásárláskor válaszható angol / német / magyar


Precision Mapper területmérő hátizsák technikai paraméterei

GPS vevő típusa:    LD-Agro GeoX4, 50 csatorna, 4Hz
Ismert műhold rendszerekGPS/QZSS L1 C/A, GLONASS L10F SBAS L1 C/A: WAAS, EGNOS, MSAS
Hideg indítás idő GPS / GLONASS:29s / 30s
Meleg indítás idő GLONASS: 1s / 1s
Működési hőmérséklet:–5 °C / +50 °
Akkumulátor kapacitás4 Ah
Kézi terminál kapcsolatBluetooth
Bluetooth modul hatótáv:10 méter
Hátizsák méretek25x75x22cm
Hátizsák súly3,4kg


Precision Mapper kézi számítógép technikai paraméterei

Operációs rendszerWindows Mobile 6.1/6.5
Méretek78x175x27 mm
ProcesszorMarvell xScale PXA310 806 MHz
Belső memória512 MB NAND Flash, 256MB DDR
Külső memória (opcionális)1~16 GB TF Card
Képernyő3,5" TFT LCD, napfényben is jól látható
Képernyő felbontás480x640 pixel
Akkumulátor4500 mAh, Li-ion
Üzemhőmérséklet-20 - +50 Celsius
Tárolási hőmérséklet-25 - +80 Celsius
Készülék súlya426 g (akkumulátorral)
IP-védettségIP54 (por és vízcsepp elleni védelem)


A Precision Mapper területmérő csomag tartalma

LD-Agro Precision Mapper földmérő
LD-Agro GeoX4 GPS hátizsák (akkumulátor, GPS-vevő, hátizsák, kábelek)
12V-os szivargyújtó töltő
230V-os hálózati töltő
USB szinkronkábel

PrecisionMapper_használt.jpg

 

Garancia: vásárlástól számított 1 hónap!

Ár

320.000 Ft + ÁFA

Kosárba db
Ha tetszett a termék akkor oszd meg ismerőseiddel!

HOZZÁSZOLÁSOK
Hozzászolások a termékről, írjon Ön is!

» A hozzászoláshoz kérem jelentkezzen be.

AGRÁRTERMÉKEINK

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.