50-100%-os áremelés meteorológia állomásokra november 1.-től!

Most vásároljon még az 50-100%-os áremelés előtt, melyet Gyártó partnerünk a nemzetközi szállítás hihetetlen drágulásával, a globális nyersanyagárak emelkedésével és a munkaerőhiánnyal indokolt.


De miért is kell minden gazdaságba egy saját meteorológia állomás?


A Meteobot mezőgazdasági meteorológiai állomás egységesíti a talaj pontos mérését, a növény állapotának megfigyelését, a betegség előrejelzését illetve az öntözés szükségességét.

A mezőgazdasági meteorológiai állomás a legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb módja az adatok gyűjtésére, kiemelkedően fontos eszköz a gazdálkodásokban. Naprakész információival időt, pénzt és energiát takarít meg Önnek.


Hogyan működik az időjárás
állomás?

Meteobot meteorológiai állomás, időjárás állomás, agrármeteorológia_girl.jpgA mezőgazdasági meteorológiai állomásoknak egy napelem tölti a belső akkumulátorukat, ami árammal látja el a készüléket és a beépített 4G-s GSM modem küldi telefonra, vagy számítógépre az adatokat.

A mezőgazdasági meteorológiai állomás valós idejű adatokat szolgáltat, korlátlan ideig visszakereshetőek a régebbi adatok, továbbá 10 napos időjárási előrejelzést is adnak grafikonokkal, táblázatokkal.

Az agrármeteorológiai állomás legnagyobb előnye, hogy a felépítésének köszönhetően bárhol telepíthető. A Meteobot mezőgazdasági meteorológiai állomás az időjárási adatokkal segít a növények betegségeinek megelőzésében, hiszen ha egy adott betegség feltételei adottak, még a betegségek megjelenése vagy elterjedése előtt meg lehet tenni a szükséges lépéseket.



Mobil applikáció a mezőgazdasági meteorológiai állomáshoz

A Meteobot mezőgazdasági időjárás állomás kiváló Meteobot_App_logo.jpgár/érték arányú, megbízható adatgyűjtő szenzorjai azonban mit sem érnének egy fejlett, intelligens szoftver nélkül!

Mobiltelefonján keresztül, a világon bárhol láthatja a mezőgazdasági meteorológiai állomás adatait, legyen szó Andorid vagy IOS rendszerű készülékről. Az agrármeteorológiai applikáció magyar nyelven ingyenesen letölthető.

A szoftver megjeleníti a mezőgazdasági meteorológiai állomás által összegyűjtött adatokat, segítenek meghozni a döntéseket, ha vetésről, növényvédelemről, öntözésről, stb. van szó. Valós időben kaphat információkat az időjárásról és a talaj állapotáról a szántóföldön. Figyelemmel kísérheti az időjárási körülmények alakulását a mobilján, valós időben! Elérhetőek akár tábla szinten lebontva a múltbéli adatok, 10 napos hely specifikus agrármeteorológiai előrejelzés, vagy akár más Meteobot állomások adatait is megtekintheti.


A programmal lehetőség van exportálni a mezőgazdasági meteorológiai állomás adatait, így számítógépen is meg tudja tekinteni.

 

Meteobot mobil, agrármeteorológiai állomás, mezőgazdasági időjárás állomás, mezőgazdasági meteorológiai állomás.jpg
Milyen információkat ad a mezőgazdasági időjárás állomás?


Meteobot_Micro_agármeteorológiai állomás, mezőgazdasági meteorológiai állomás, mezőgazdasági időjárás állomás,202101.jpg A mezőgazdasági meteorológiai állomás csak és kizárólag jól ismert, magas minőségű precíz szenzorokból épül fel. A mezőgazdasági időjárás állomás szenzorjai, folyamatosan mérik a növények környezetének jellemzőit. A talajhőmérséklet változásának pontos ismerete segít meghatározni az optimális vetési időt. A magágy-előkészítés, a megfelelő talajnedvesség a későbbi gyökérzónában már vetéskor meghatározhatja a kifejlett növény minőségét – ezekhez az adatokhoz csak helyi mezőgazdasági meteorológiai állomás használatával juthat.

A Meteobot agrármeteorológiai állomás a levegőhőmérséklet, relatív páratartalom és levélnedvesség adatok a növények gombás betegségeinek lehetőségére utalnak, így lehetőség nyílik a hatóanyag kijuttatásra.

A mezőgazdasági meteorológiai állomás képes egy teljesen átfogó és valós idejű információt adni a szél pontos irányáról és sebességéről is. Minden termelő esetében fontos a szélsebesség és szélirány a növényvédelem miatt, hiszen bizonyos szélsebesség fölött már nem szabad permetezni. Mivel a saját állomásán kívül több meteorológia állomás adatihoz is hozzáférhet, akár az Öntől több 10 km-re lévő meteorológia állomás szél és szélirány adataihoz is hozzáférhet, így eldöntheti, hogy célszerű-e permetezni pl. a gyümölcsösbe.

Meteobot Pro, meteorológiai állomás, agrármeteorológia, mezőgazdasági meteorológiai állomás, mezőgazdasági időjárás állomás.jpgManapság igen szélsőséges a környezetünk klímája, ami megköveteli egyes növénykultúrákban az öntözést. Viszont egy mezőgazdasági meteorológiai állomás nélkül, a szükséges információk ismeretének hiányában, biztos, hogy a megfelelő mennyiségű víz a megfelelő időben kerül a megfelelő helyre?

A mezőgazdasági meteorológiai állomás gyökérzónában elhelyezett talajnedvesség szenzorjaiból származó adatokkal látni lehet, hogy van-e talajban víz, amely a növények számára felvehető. A mezőgazdasági meteorológiai állomás különböző mélységekben elhelyezett szenzorjainak adataiból látható, hogy az öntözés hogyan jut el a mélyebb talajrétegekbe. A gyökérzóna alá felesleges vizet juttatni, mert ez egyrészt az öntözés berendezésinek üzemeltetési költségeivel jár, másrészt kimossa a tápanyagokat abból a rétegből, ahol a növények fel tudják venni.

A mezőgazdasági meteorológiai állomás információt nyújt a csapadék mennyiségéről és intenzitásáról is. A reggeli harmat eltűnésének ismeretében elég csak akkor küldeni a gépeket az aratáshoz, amikor már optimálisak a feltételek. Ehhez a mezőgazdasági meteorológiai állomás ad pontos adatokat, ezáltal az agrármeteorológiai állomás pénzt és időt takarít meg Önnek.


meteobot_meteorológiai állomás, mezőgazdasági meteorológiai állomás, agrármeteorológia.jpg


Csak szántóföldi növényekre alkalmas a mezőgazdasági meteorológiai állomás.

Természetesen nem, a mezőgazdasági időjárás állomás alkalmas gyümölcsösök és szőlőültetvények környezeti adatainak mérésére is.
Az agrármeteorológiai állomás segítségével pl.: időben értesülhet a fagyveszélyről, ellenőrizheti azt is, hogy a virágzás vagy a beporzás feltételei optimálisak-e. A szélerősség ismeretében az is látható, hogy a körülmények a virágzáskor és beporzáskor ideálisak-e. Levélnedvesség-mérő szenzorral kiegészítve meghatározhatja azon órák számát, amikor a levelek nedvesek, így alkalmas betegség-előrejelzésre is.
Lépjen még a betegség megjelenése előtt!

meteobot, meteobot_meteorológiai állomás, mezőgazdasági meteorológiai állomás, agrármeteorológia.jpg
Ne megszokások alapján döntsön, támaszkodjon egy professzionális mezőgazdasági meteorológiai állomás által mért adatokra!

Bővebben a mezőgazdasági meteorológiai állomás, időjárás állomás, agrármeteorológiai állomásokról!



Erdei Márk
termékszakértő
erdei.mark@agrogazda.hu
+ 36 70/342-3887

Agrogazda.hu Mérőműszerek Kft.
Székesfehérvár, Zsombolyai u. 36.
Tel.: +36 22/322-650; Mobil: +36 70/618-6225
Web: www.agrogazda.hu; E-mail: info@agrogazda.hu
Agrogazda.jpg


                                                                                                                                        

Ha tetszett a hír oszd meg ismerőseiddel!

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat