Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

A 2012-es Állattenyésztési Napok május 11-12-13-án kerülnek megrendezésre Hódmezővásárhelyen.

Az Alföldi Állattenyésztési Napok Szakkiállítást és Vásárt a Hód- Mezőgazda Zrt. rendezi meg a tizenkilencedik alkalommal. A kiállítás megvalósításához a kezdetektől fogva nagy segítséget nyújt a Magyar Állattenyésztők szövetsége. A program főbb támogatói az Axiál Kft., Trigó-Fix Kft., Déilty Bútor Zrt., Agronapló Országos mezőgazdasági szakfolyóirat és a Magyar Mezőgazdaság Kft. A rendezvény helyszíne a Hód-Mezõgazda Zrt. Kiállítási Centruma lesz (6800 Hódmezõvásárhely, 47-es fõút 195. km).


állattenyésztés.jpgA hazai mezőgazdaság számára igen jelentőssé váltak az Alföldi Állattenyésztési Napok, hiszen szakmailag egy rendkívül jó lehetőséget kínálnak a mezőgazdaság szereplőinek. A neves szakmai találkozó 2005 óta bővült a növénytermesztési ágazat bemutatásával, így 2007-től már Állattenyésztési és Mezőgazda Napok néven vált ismertté. A 2010. április végén megrendezett Állattenyésztési Napok különlegességét az adta, hogy a több mint négyszáz kiállító között nem csupán hazai gazdák mutatkoztak be, hanem szlovák, cseh, lengyel, francia, és székelyföldi cégek is. A megnyitón Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter tartott beszédet, aki elmondta, hogy a korábbi években számottevő technológiai fejlődés ment végbe az állattenyésztésben, a magyar gazdák pedig a kitartó és szorgalmas munkájukkal egy versenyképes, és magas színvonalú állattenyésztés alapjait valósították meg.

Az idei kiállításon is nádfedeles faszerkezetes állatbemutató fogja várni az érdeklődőket, amely minden bizonnyal kellemes magyaros hangulatot fog biztosítani. A növénytermesztés legjelesebb képviselőivel lehet majd találkozni a rendezvényen, emellett az állattenyésztés hét ágazata: sertés-, kecske-, juh-, ló-, hal-, szarvasmarha-, baromfitenyésztők, illetve a kapcsolódó eszközök és technológiák is be fognak mutatkozni. A kiállítás tematikája alapján a látogatók megtekinthetik a tenyészállat kiállítást, valamint alkalmuk nyílik a különböző mezőgazdasági szolgáltatások és termékek megismerésére, vásárlására. Az élelmiszeripar, takarmányozás, integráció, környezetvédelem, vetőmagok, műtrágyák és növényvédő szerek, mezőgazdasági informatikai eszközök, és mezőgazdasági gépek széles választékával találkozhatnak majd az érdeklődők.

mojo3Dkicsi.jpgA májusi rendezvényen a korszerű technológiájú és időtálló mezőgazdasági termékeket kínáló Landasin-Agrogazda Kft. is képviseltetni fogja magát. A hazánkban már jól ismert, partnerei számára megbízható cég agrárelektronikai mérőműszerek és szoftverek forgalmazásával és fejlesztésével foglalkozik. Termékei egy része a GPS technológia köré csoportosulnak: hordozható területmérő, nagy pontosságú párhuzamos sorvezetők, melyek nagyban hozzájárulnak a termelés színvonalának emelkedéséhez, és a nyereség növekedéséhez. Ezen kívül számos, költséghatékony és mindenki számára elérhető mezőgazdasági termékeket kínálnak precíz, gyors és profi kiszolgálással. Termékei között megtalálhatóak különböző kamerarendszerek, laborfelszerelések, nedvességmérők, a termény kontroll eszközei, talaj és tápanyag elemzés eszközei, gabona mintavevők, mérlegek, állattenyésztési eszközök, és a gyümölcsös-kertészeti eszközök is. A kiállításon két új, sokoldalúan fejleszthető GPS-es sorvezető készüléket is be fognak mutatni, melyet Magyarországon elsőként a Landasin-Agrogazda Kft kezdett el forgalmazni 2012 áprilisától. A Leica mojoMINI és a Leica mojo3D típusú készülékek fejleszthetők automata szakaszolóegységgel, vagy akár kiegészíthető automata kormányzással.

Minden évben rengeteg kiállító vesz részt a Mezőgazda Napokon, többek között: Szerencsi Mg. Zrt., Goldfood Kft., Gallicoop Baromfikeltetõ és Feldolgozó Zrt., Hortobágyi Halgazdaság Zrt, Agro-Békés Kft., Alfa-Gép Kft és még sokan mások.

A rendezvényre látogatókat változatos programok fogják várni. Május 11-én, pénteken kilenc órakor Ünnepélyes megnyitót fognak tartani a Dísztéren, majd megkezdődnek a fajtabemutatók és a tenyészállat bírálatok. Este hét órakor a Rotary Club jótékonysági estéjét rendezik meg a Fekete Sas bálétteremben, ahol a belépő egy részét támogatásként lehet elszámolni. Szombaton tenyészállat felvezetés és díjkiosztás, agrárverseny, gyermek lovasok versenye, díjlovas bemutató, főzőverseny és sok egyéb más szórakoztató program fogja várni a vendégeket. A kiállítás utolsó napján, fogathajtó verseny, rajzverseny, „Ki mit tud?”, juhnyírási bemutató lesz, majd a rendezvényt fél hatkor bemutató fejés fogja zárni.

 

Ha tetszett a hír oszd meg ismerőseiddel!

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat