A fejlődés tendenciája – Informatika a növénytermesztésben is!

Az európai agrárpolitikát uniós szinten határozzák meg a tagállamok kormányai. Biztos megélhetést hivatott nyújtani a gazdálkodók számára, akiket egyben a piaci kereslet maradéktalanul kielégítő, kiváló minőségű termékek előállítására, valamint új technológiák alkalmazására ösztönöz.

agrarunio_2010_12.jpgA magyar mezőgazdaság részesedése az uniós termelésből 2%. Ennek növelése és fejlesztése érdekében biztosít az Európai Unió és az állam számtalan pályázati lehetőséget (pl. Gazdanet-program: informatikai eszközök beszerzésének támogatása).

A mezőgazdasági termelés széleskörű ismereteket követel meg a gazdálkodóktól. Magyarországon a legtöbb gazdaság kisvállalkozás, többnyire családi vállalkozás. Épp az ilyen vállalkozásoknak ajánlott a Landasin-Agrogazda Kft által kifejlesztett szoftver, amely megkönnyíti az adminisztrációs feladatokat, az elektronikus bevallásokat, illetve egy kattintással készíthetünk különböző kimutatásokat.

A 4G Agrosystem rendszerében minden adat tárolható, rögzíthető a pontos értékeléshez. Ez elengedhetetlen a célok, törekvések megvalósításához.

A gazdálkodónak ismernie kell gazdasága aktuális helyzetét, hogy a lehető legtöbbet tudja belőle kihozni. Fel kell ismerni a valódi eredményeket és célokat kell kitűzni. Ebben segít a sokszínű és egyedi értékelési funkció. Akár több évre kivetítve is!

Mivel a 4G Agrosystem teljes mértékben a Landasin-Agrogazda Kft saját, magyar fejlesztése, megfelel a magyar törvényi előírásoknak. Amennyiben szükséges, a szoftver által szolgáltatott nyomtatványok időről-időre rugalmasan követik a törvényi előírásokat.

A 4G Agrosystem sokféle szempont figyelembevételével került piacra évekkel ezelőtt. Az adatbázis magába foglalja a mezőgazdasági munkafolyamatokat, vegyszer- és műtrágya-kijuttatások tábla szintű rögzítését, a ráfordítás és megtérülés parcellához rendelt kiértékelését, a bérleti szerződések és földhasználat adatait, valamint grafikai felületet a GPS rendszerekből, területmérő készülékekből származó adatok, táblahatárok, térképek megjelenítéséhez. Mindez azt a célt szolgálja, hogy a lehető leggyorsabban, időt megtakarítva lehessen a szükséges információkat rendezni, táblázatokat, kiértékeléseket készíteni.
4G paraméterek.jpgA 4G Agrosystem szoftvert úgy alakítottuk ki, hogy azt egy párhektáros gazdaság is meg tudja fizetni, de a több ezer hektáros nagyüzemek igényeit is ki tudja elégíteni.

Alapmodulok:
Párhektáros:
100ha alatti gazdaságok nyilvántartásainak vezetéséhez. Táblatörzskönyv, permetezési napló, egyszerűbb listázási és szűrési lehetőségek.
Kisgazda: családi gazdaságok nyilvántartásainak vezetéséhez. Táblatörzskönyv, Gazdálkodási Napló automatikus töltése, permetezési napló, gázolaj-támogatási nyomtatvány, egyszerűbb listázási és szűrési lehetőségek.
Kisokos: közepes méretű vállalkozások nyilvántartásaihoz. Az előzőekben felsoroltakon kívül, készletkezelés (növényvédő szer-, műtrágyaraktár), sokoldalú listázás, költségelemzés, fedezetszámítás.
Nagyüzem: nagyobb gazdaságok, komplett növénytermesztési adatbázisa. Akár több üzem adatainak a kezelése, gazdasági elemzések, vetésforgó- és vetés-tervezés, egyéni listák, szakmai döntés-előkészítés.

Kiegészítő modulbeállítások:
Bérleti szerződések modul:
Tulajdoni lapok alapadatai, bérleti szerződések, földhasználók, kifizetési határidők. Széleskörű listázások és szűrések tetszés szerint!
Grafikai modul: Határvonalak, hozamtérképek, talaj-mintavételi helyek importálása és megjelenítése különféle formátumokból. Üzemi térkép létrehozása, méretarányos nyomtatása. Egyszerű táblamegosztások és egyesítések.
4G lég kicsi1.jpg
Először az alapmodult kell kiválasztani, majd opcionálisan a kiegészítő modulokat (igény szerint). Ennek a moduláris felépítésnek köszönhetően a szoftver természetesen bármikor továbbfejleszthető, melyhez csak egy telefonon is lekérhető regisztrációs kód szükséges.

A hazai mezőgazdasági vállalkozók közül már sokan látják, hogy fejleszteni kell a versenyképesség megtartása, illetve fokozása érdekében.

Fektessen be Ön is növénytermesztési szoftverünkbe! Időt és munkaerőt spórolhat, ezenkívül adatokat nyerhet gazdasága képességeiről, fejlődési tendenciájáról.

Ha tetszett a hír oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó dokumentumok:

AgrárUnió PR cikk - 4G Agrosystem (pdf - 0.04mb)

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat