Magyarországon elsőként...

Magyarországon elsőként a Landasin-Agrogazda Kft kínálatában: Leica mojoMINI és mojo3D GPS-es sorvezetők!

A Leica név igen ismert és elismert a világon, hírnevét a térbeli adatok gyűjtésére, elemzésére és megjelenítésére kifejlesztett eszközeinek köszönheti. A közel 200 éves múltra visszatekintő cég folyamatos újításaival és innovatív fejlesztéseivel úttörővé vált a földmérési technológia területén. A svájci székhelyű cégcsoport jelenleg 120 országban van jelen a világon, a termékeik iránti bizalom legfőbb alapja a megbízhatóság és a kiemelkedő ügyféltámogatás.

1984-ben mutatták be a világ első felmérésre alkalmas GPS-eszközét, a fejlődés azóta is töretlen. Az építőiparban és gépvezérlésben szerzett tapasztalatokkal felvértezve 2009-ben a Leica Geosystems belépett a mezőgazdasági GPS-ek piacára. A Landasin-Agrogazda Kft. 2012 áprilisától az igényeknek megfelelően két, sokoldalúan fejleszthető GPS-es sorvezető forgalmazását kezdte meg: a Leica mojoMINI és a Leica mojo3D típusokat.

mojoMINI.jpgA precíziós kijuttatás legköltséghatékonyabb módja: mojoMINI
A mojoMINI egy kompakt, egyszerűen használható készülék, kiegészítve a Leica Geospective smart vevővel, mellyel kiváló pontosságot érhet el. A vevő könnyen rögzíthető a gépeken a beépített mágnes vagy az öntapadós felerősítésnek köszönhetően. A 14 csatornás GPS-vevővel (mely másodpercenként 5 jelet vesz), és az ingyenes korrekciós jellel a sorcsatlakozás pontossága 15-20 cm alatti. Külön figyelmet érdemel a készülék és a vevő közti kommunikáció: az adatok Bluetooth-technológiával érkeznek a készülékbe, külön adatkábelre tehát nincs szükség. A rendszer többféle vonalvezetést is ismer: AB egyenes (a „klasszikus” A-B referenciaponton alapuló), A+ célirány (az adott pontból 0-360 fokig egy irányszög megadásával adható meg a referenciavonal), azonos görbe (tetszőleges párhuzamos görbék) illetve körvonal (a tábla az öntözőberendezés forgópontja körüli koncentrikus körökön haladva művelhető). A megművelt táblák exportálhatók KML formátumban, melyek az ingyenesen használható Google Earth programmal számítógépen műholdképre téve is megtekinthetők. A rendszer természetesen GPS-alapú területmérést és hektárszámlálást is végez, valamint folyamatosan tájékoztat a pillanatnyi sebességről is.

A kis készülék legnagyobb előnye azonban az opcionális szakaszolás-vezérlés. Az AS7500 szakaszoló-vezérlő pontosan kezeli, hogy hol kerülnek a szórókeret tagjai kikapcsolásra, és hol kapcsolják őket vissza. Egyszerűen kezeli az átfedéseket 0 és 100% között, megelőzve a kemikália okozta égést vagy a területkimaradást.  Osztott másodperces időzítés minden tagnál, akár BE akár KI van kapcsolva. Az AS7500 kompatibilis több mint 30 permetszer sebességvezérlővel az összes vezető gyártótól.  Segít hatékonyabban dolgozni a meglevő eszközparkjával és megvédi Önt attól, hogy hozzá legyen kötve egyetlen gyártóhoz. A használata rendkívül egyszerű: egy gombnyomás az új mező kezdéséhez, és annak engedélyezéséhez, hogy az AS7500 vezérelje a szórókeret tagjainak a kapcsolását. Az AS7500 nem felejti el BE vagy KIkapcsolni a szórókeret tagjait, egyszerű felülbírálni egy gombnyomással, ha szükséges. Az AS7500 úgy lett megépítve, hogy elérje az RS232, CANBus portokat mind ugyanabban a kicsi, de takaros csomagban. Ez biztosítja, hogy az AS7500 kompatibilis a múltbeli és jövőbeli technológiákkal is, mindezt a legkedvezőbb áron!

mojo3D.jpgVezérlés és testre szabott ellenőrzés az Ön kezében: mojo3D
A Leica mojo3D egy sokoldalú vezérlő kijelző több fejlesztési lehetőséggel, amelyek lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy egyénire szabják a rendszert, hogy az jobban illeszkedjen a saját igényeikhez. A 7 colos kijelzőn valódi 3D-s ábrák segítik a felhasználót, többféle nézetből is választhat. Természetesen a mojo3D sorvezetőhöz is csatlakoztatható automatikus szakasz-vezérlés.

A mojo3D további fejlesztési lehetőségekkel rendelkezik: az automata kormányzás. A kormánykerékre szerelhető automata kormányzás egy rugalmas és univerzális megoldás az egész gépparkjára. Gazdaságos és praktikus megoldás: könnyen saját kezűleg átszerelhető az egyik gépből a másikba.

A pontosabb sorvezetéshez pedig (akár az automata kormányzáshoz is!) a korrekciós jelek széles skálája elérhető: az ingyenes EGNOS korrekciós jeltől (15-20 cm-es sorcsatlakozási pontosság) az orosz GLONASS műholdjeleken át (Leica GeoPRO GPS-vevővel) egészen az RTK-s, saját bázisállomásos (akár 2 cm-es pontosságú!) rendszerekig. Automata kormányzással és pontos GPS-jelekkel pedig Ön éjszaka vagy nagyon rossz látáskörülmények között is tökéletes nyomvonalon haladhat

Cégünk a hatékony termelést szeretné elősegíteni a precíziós gazdálkodáshoz szükséges termékek gyártásával és forgalmazásával. Ha Ön is szeretne kevesebb ráfordítással magasabb eredményeket elérni, kérje kollégáink tanácsát!

Kocsis Árpád
Landasin-Agrogazda Kft.
www.agrogazda.hu

Ha tetszett a hír oszd meg ismerőseiddel!

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat