Miért vásárolnak manapság GPS-es sorvezetőt a gazdák?

A sorvezető GPS-ek már minden gazdaság elengedhetetlen részét képezik függetlenül attól, hogy mekkora területen foglalkoznak szántóföldi növénytermesztéssel. Megkérdeztük a gazdálkodókat, hogy manapság miért vásárolnak sorvezető készüléket, és hogy melyik funkciókat tartják a leghasznosabbnak.


Tallér Lajos2.jpgTallér Lajos, Kiskunhalas
Termék: LD-Agro Mg Navigátor V1
„Korszerűsítettük a gépparkot, az új műtrágyaszórónk munkaszélessége 28-30 méter lett. A duplán szórások és kihagyások elkerüléséhez szükségünk volt egy sorvezetőre, az Mg Navigátor nagyszerűen bevált. Nagy szolgálatot tesz a saját területek mérésekor is, pontosan ki tudjuk számolni pl. a szükséges vetőmagot is. Nagyon hasznos műszer!”


Keszler Sándor 2.jpgKeszler Sándor, Kömlőd
Termék
: LD-Agro Mg Navigátor V1

„Volt egy nagyon régi Mg Navigátorom, beszámítással cseréltem az újabb típusra. Permetezéshez és műtrágyaszóráshoz használom. Nem kell számolnom a sorokat, főleg kapásoknál, ha estébe nyúlik a permetezés akkor is nagyon hasznos. A mai permetszer áraknál mindent meg kell fogni, amit csak lehet. Időben is rengeteget hoz vissza. Amikor a vetést tervezem, a területmérést használom, hogy pontosan akkora területet vessek be az egyes növénykultúrákból egy táblán belül, amennyit szeretnék.”


Bagoly András, Gérce
Termék: LD-Agro Mg Navigátor V2
Bagoly András.jpg„Legtöbbször műtrágyaszóráshoz használom. Nagyon hasznos kombinátorozásnál is, hogy ne legyen akkora ráfedés, így spórolni tudunk az üzemanyagon és az időn is. GPS-jel itt a környékünkön tökéletes, mindig működik rendesen. Vásároltam hozzá kamerát is, ez a forgóboronás vetőgépre kerül, mert ha felemelem, a traktorból már nem látom, hogy mi történik. Ár-érték arányban tökéletes.”
Fotón: Bagoly András fia


Venczlik Zsolt 2.jpgVenczlik Zsolt, Tárkány
Termék
: LD-Agro Mg Navigátor V2

„Műtrágyaszóráshoz és vegyszerezéshez használom, rengeteg időt és pénzt takarítok meg vele. Gyűrűshengerrel, kombinátorral, simítóval is kipróbáltam már. A félbehagyott munkát is pontosan ott tudom folytatni, ahol abbahagytam. Nagyon sokat segít, főleg időben: későn este, korán reggel is tudok dolgozni. Ami le van írva, azt maximálisan teljesíti. Bátran merem ajánlani a gazdálkodóknak.”


Tőrösi János.jpgTőrösi János, Pacsa
Termék
: LD-Agro LineGuide 800

„Egy legalább 10 éves Mg Navigátor készüléket cseréltünk újabbra. Permetezésnél, talajmunkáknál használjuk, meg vagyunk vele elégedve. Kontrollképpen nagyon hasznosnak bizonyult, hogy ellenőrizhető az átfedett és kihagyott területnagyság is. Nem hagy ki, éjjel a sötétben, ködben, tényleg minden körülmény közt megállja a helyét. Gondolkodunk a továbbfejlesztésen is, ezért is választottuk ezt a típust, de lehet, hogy ez majd csak jövőre valósul meg.”


Perleczki Balázs2.jpgPerleczki Béla, Pitvaros
Termék
: LD-Agro LineGuide 1000

„Nagyjából egy éve vásároltuk. Azért a LineGuide 1000 típust választottuk, mert bővíthető. Tavaly műtrágyaszóráshoz, permetezéshez használtuk a virtuális szakaszolással, amivel sok vegyszert spóroltunk meg. Tarlókezelésnél is nagy segítségünkre volt. Idén tavasszal fejleszteni akarjuk robotpilóta rendszerrel. Kevés területen gazdálkodunk, de ez jelentősen megkönnyítené a munkát.”
Fotón: Perleczki Béla fia


Jól látszik, hogy a gazdálkodók ma már nem csak a permetezés és műtrágyázáshoz vásárolnak készülékeket. Robotpilóta rendszer fejlesztésben gondolkodnak, akár több lépésben, sokan ezért választják a LineGuide 800 vagy 1000 sorvezetőt. A szakaszolást segítő funkciót a gyakorlatban eredményesen használják, mellyel hatékonyabban valósítható meg a növényvédelem. Megismerték a program különféle funkcióit, mellyel pl. ellenőrizhető az átfedett és kihagyott területnagyság is. A gazdák megtalálták azokat a felhasználási lehetőségeket, amik valójában megkönnyítik a munkájukat.

Bővebben a GPS-es sorvezetőkről itt!

Kocsis Árpád
Termékszakértő
kocsis.arpi@agrogazda.hu
+ 36 70/342-3887

Agrogazda.hu Mérőműszerek Kft.
Székesfehérvár, Zsombolyai u. 36.
Tel.: +36 22/322-650; Mobil: +36 70/618-6225 
Web: www.agrogazda.hu; E-mail: info@agrogazda.hu

agrogazda_hu_2013_modositott_logo.jpg

 

Ha tetszett a hír oszd meg ismerőseiddel!

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat