Mitől lesz pontos egy sorvezető?

Precíz GPS-es sorvezetés csak az egyedi igények ismeretében lehetséges! Biztos tudja milyen LD-Agro sorvezetőt válasszon?

Az eszközök fejlődésével igaz nehéz lépést tartani, de ahogy a gépparkot, a technológiát is aktualizálni kell. Nincs ez másképp az LD-Agro sorvezető családdal sem, egyik fejlesztés érkezik a másik után és nehéz azt a sorvezetőt megtalálni, ami nem drága, rendelkezik a kívánt pontossággal, megbízható és az egyedi kívánalmak szerint fejleszthető is.


Mi alapján döntsön, ha vásárolni szeretne?

gazdagondolkodik.jpg
A pénztárca vastagsága helyett sokkal fontosabbak az egyedi, helyi igények! Egy nem megfelelő sorvezető kiválasztása csak bosszúságot okoz, ha az eleve nem tudja a felé támasztott követelményeket! Ha az elvárásainknak csak egy drágább készülék felel meg, amire nincs meg a fedezet, célszerűbb inkább várni a beruházással!



Honnan tudjam, nekem melyik a legmegfelelőbb sorvezető? Nem csak a pontosságban van különbség?
sorvezetők.jpg
Nem, ez természetesen nem így működik, az ügyfelek nem a leírásban szereplő 5 cm-rel jobb pontosság miatt választanak esetleg drágább sorvezetőt. Az, hogy Önnek melyikre is van szüksége, az alábbi kérdések már megmutatják az irányvonalat:


- Milyen munkaműveletekhez szeretné használni a sorvezetőt?


(A permetezés, trágyázás, talajmunka, vetés, stb. mind más pontosságot kíván! Van ahol elegendő a következő sorra rátalálni, van ahol csak a cm-es pontosság a megfelelő)


- Az esetek döntő többségében milyen pontosságra van szüksége? 0-20cm vagy 0-30cm?

0-30.jpg
(ingyenes GPS/GLONASS/EGNOS jelekkel LD-Agro sorvezetővel lényegében ez a két pontossági szint elérhető. Kultivátorozáshoz, vetéshez a legtöbb esetben nem elegendő a 0-30cm-es pontosság, de még a 0-20cm-es sem, mivel ez a traktoros reakcióidejétől függ leginkább.)


- Biztos nem támaszt túl nagy elvárást, amit már csak egy robotpilóta tudna lekezelni?


(A 0-20cm nem azt jelenti, hogy átlag 10cm-es lesz a pontosság és akkor az akár kultivátorozáshoz, kapás növényekhez is jó lehet! Ilyen pontosság csak az LD-Agro robotpilóta rendszerrel érhető el)


- Mennyire kell, hogy „erős” az esetleges zavaró tényezőkre érzéketlen GPS vevőnk legyen?


(Vannak-e dombos területek, sűrű erdősáv melletti munkavégzés, sok magasfeszültségű vezeték rosszul beállított transzformátorral, vagy „lelkes” rádióamatőr a közelben? Amennyiben igen, erősebb GPS vevőre van szüksége.)

repcepermetezés.jpg
- Számít-e a GPS vevő reakció ideje?


(Másodpercenként egyszeri jelvételhez képest, a 4x 10x annyi GPS jel egyértelműen sokkal nagyobb GPS jel stabilitást és jelentősen gyorsabb megjelenítést tesz lehetővé, amit főleg a tábla végi fordulókban, a következő sorra történő rátalálás idejében lehet észrevenni!)


- Mit tudjon a sorvezető, az alap egyenes – görbe nyomvonalú sorvezetés, területmérés és hektárszámláláson kívül?


(Virtuális szakaszolás kijelzést? - mely főleg a kis táblákon és fordulóknál óriási segítség. Virtuális bázisállomás funkciót? - mely a referencia vonal elsodródását küszöböli ki. Vonalra igazítási funkciót? - amely a sorok „elcsúszását” küszöböli ki. Átfedett és kihagyott terület számszerű kijelzést? - mely a munka minőségének az ellenőrzését biztosítja.)

LD-Agro_UniDrive.jpg
- Az LD-Agro sorvezető fejlesztési lehetősége számít-e?


(pl.: fejleszthető pontosság, robotpilóta rendszer, automata szakaszoló, stb.)

A fenti kérdésekből már jól látható, hogy nem is olyan egyszerű eldönteni, hogy milyen sorvezetőre is lenne szükség a gazdaságban!

Képzett termék szakértőink arra vannak kiképezve, hogy már pár válasz alapján is, az elvárásoknak leginkább megfelelő LD-Agro GPS-es sorvezetőt tudják Önnek ajánlani! Mivel nem érdekünk, hogy elégedetlen ügyfeleket gyűjtsünk, ezért ha lehet, hallgasson szakértőinkre. Egy jó választással a következő 8-10 év munkáját fogja megkönnyíteni!


LD-Agro termék bemutató videót kérem tekintse meg lejjebb:

LD-Agro termék összehasonlító táblázat elérhetősége: Kérem, ide kattintson!

 


Varga Gábor

ügyvezető – igazgató
Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Termék szakértők elérhetőségei:
+36 22/322-650, +36 70/342-3887
www.agrogazda.hu, info@agrogazda.hu

Ha tetszett a hír oszd meg ismerőseiddel!

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat