Ügyfélszolgálat

Központ:
+36 22/322-650

Szerviz :
+36 70/618-6220

INGYENES TELEFON:

SKYPE HÍVÁS INDÍTÁSA

Időjárás Felhőkép

GPS sorvezető – bosszúság vagy nélkülözhetetlen?

Úgy tartja a mondás, hogy GPS-es sorvezetőt 500.000 Ft alatt venni nem érdemes. Ez igaz lehet? Részben, mivel pár márka esetében a legolcsóbb sorvezető is ilyen ár körül mozog. Sokkal inkább a felhasználás jellege határozza meg, melyik sorvezető fogja érdemben is évekig szolgálni a gazdaságot.

Sorvezetők csoportkép.jpg

Sokan kérdezik, miért nem mindegy melyiket veszi meg? Mindegyik GPS-es, mindegyikre 0-30 cm mondanak, akkor nem mindegy? A különböző típusok okkal különülnek el egymástól, így célszerű az alábbi dolgokkal tisztában lenni!

1 Hz, 4 Hz, 10 Hz - Mit jelent a másodpercenkénti jelfrissítés?

Az, hogy a GPS vevő, másodpercenként 1, 4, 10, stb. jelet vesz, igen fontos. Több jelből értelemszerűen pontosabban lehet meghatározni az adott pozíciót. Ennek másik gyakorlati jelentősége, hogy pl. a tábla végi fordulónál beszaggat-e a képernyő, mivel csak másodpercenkénti a jelfrissítés. A sorra találásnál ez szintén nem elhanyagolható, hogy kacsázik-e a képernyő 20-30 méterig, vagy pár méteren belül megtalálja már a következő fogást. Ugyan ez érvényes persze a soron tartásra is.

A sorvezető veszi az orosz GLONASS műholdjeleket is?

Műhold.jpgA GLONASS műholdak, amik az amerikai GPS műholdakat egészíti ki. Használatával a készülék sokkal stabilabban és pontosabban tud dolgozni, mivel majdnem kétszer annyi műhold jeleit veszi. Így dombos területeknél vagy erdősáv szélén dolgozva is megmarad a pontosság. GLONASS képesség nélküli készüléket ma már nem érdemes venni!

Kijelző méret – Ugye nem szeret hunyorogni?

LD-Agro sorvezetők képméret.jpgEgy pici 4,3”-os képernyőn az információk nem olyan jól láthatóak, főleg az idősebb korosztály számára, mint egy 7”-os készüléken. Igény esetén pedig 8” és 10”-os készülékek is elérhetőek.

Hasznos funkciók közül is választani kell!

A sorvezetésen kívül a területmérés és hektárszámlálás már szinte minden sorvezetőben alap funkció. A szakaszolás kijelzése kis táblákon igen hasznos. A „Referencia pont kalibrálás” a pontosságot növeli. A kibővített statisztikai funkciók pedig a kihagyott és duplán kezelt területről szolgálnak számszerű adatokkal. A táblaadatok mentése és visszatöltése, vagy az akadályok rögzítése és előre jelzése is elengedhetetlen. Szempont lehet, hogy az adatok mennyire egyszerűen vihetők át a számítógépre, és van-e a sorvezetőhöz ingyenes számítógépes megjelenítő program.

Zavaró tényezőkre való érzékenység

radar állomás.jpgNem a magasfeszültségű vezetékek zavarják be a GPS vevőket, hanem esetenként egy radarállomás, rádió alapú ipari távvezérlés, nagyfrekvenciás átjátszó antenna vagy nagyfrekvenciás távvezetékek. Melyek az olcsóbb árkategóriájú GPS vevőket, azért meg tudják tréfálni.

Biztos csak szoftvert akar vásárolni tabletre, mobiltelefonra? Bluetooth-os GPS vevőt akar használni?

Amennyiben csak szoftvert vásárol meglévő készülékére, ne lepődjön meg, ha méteres pontatlanságok is előfordulnak sorvezetés közben! A tabletek, mobiltelefonok belső GPS vevői és jelerősítő antennái alkalmatlanok a mezőgazdasági precíz munkavégzéshez. Ha pedig ipari GPS vevőt vásárol ezekhez a készülékekhez, ami csak Bluetooth-os kapcsolattal rendelkezik, szintén problémái lehetnek a gyakran megszakadó kapcsolat esetén. Egy drága, könnyen sérülő iPad pedig véleményünk szerint nem a rázkódó traktorba való.

Automata kormányzásban gondolkodik a jövőben?

Ebben az esetben olyan készüléket válasszon, ami fejleszthető ez irányban. Célszerű olyan GPS vevővel megvásárolni a készüléket, ami már a robotpilótához is alkalmas. Biztos lehet benne, hogy van egy olyan lépcsőzetes fejlesztési megoldás is, ami Önnek is megfelel!

Sorvezető_táblázat.jpg

 

Válasszon csak egyszer: jót és megbízhatót! LD-Agro sorvezetőkkel kapcsolatban, termék szakértőink és országos viszonteladó hálózatunk is az Ön rendelkezésére áll!

 

Varga Gábor
Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.
www.agrogazda.hu

Ha tetszett a hír oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó termékek:

LD-Agro LineGuide 1000...

Ár

640.000 Ft + ÁFA

LD-Agro LineGuide 1000 sorvezető GEO-X Pro GPS vevővel_GPS-es sorvezető_Sorvezető, területmérő

Leírás
Az első LD-Agro IP terminál, óriási kijelzővel! GEO-X Pro GPS vevővel a legponto...

db
Részletek

LD-Agro LineGuide 800 ...

Ár

570.000 Ft + ÁFA

LD-Agro LineGuide 800 sorvezető GEO-X Pro GPS vevővel_GPS-es sorvezető_Sorvezető, területmérő

Leírás
20 cm-es kijelzővel rendelkező sorvezető GPS az Agrogazda.hu Mérőmészerek Kft kí...

db
Részletek

LD-Agro Mg Navigátor V...

Ár

380.000 Ft + ÁFA

LD-Agro Mg Navigátor V2 sorvezető_GPS-es sorvezető_Sorvezető, területmérő

Leírás
Sorvezető GPS GeoX4 vevővel, mely 4 jel/s működik, így elérhető a 0-25 cm-es pon...

db
Részletek

LD-Agro Mg Navigátor V...

Ár

280.000 Ft + ÁFA

LD-Agro Mg Navigátor V1 sorvezető_GPS-es sorvezető_Sorvezető, területmérő

Leírás
Mezőgazdasági sorvezető, mellyel csökkentheti a vegyszer és a műtrágya kijuttatá...

db
Részletek

AGRÁRTERMÉKEINK

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.