Háztáji segítség a baromfiudvarban!

A nagyipari baromfitenyésztésben már rég meg vannak a jól bevált gépezetek, eszközök a munka hatékonyságának növelésére, de mit tehet aki háztáji, vagy kisipari körülmények közt neveli gazdaságát. Ott igencsak költség-érzékeny a tenyésztés, minden fillérnek meg van a helye. Termékeinkkel (LD-Agro Hobby kopasztógép, LD-Agro T400 tojáskeltető)főként nekik kínálunk megoldást mindennapi munkájuk megkönnyítésére, hatékonyságuk növelésére.keltetogep.jpg

Ilyen pl. a kiscsirkék biztonságos kikelését elősegítő LD-Agro T400 tojáskeltető, amivel a tojások egyenletes hőmérsékleten tartását és szükség esetén a tojások forgatását egyszerűen és gyorsan végezhetjük. Keltetőgép hiányában könnyen előfordul, hogy a tojásokból kevesebb százalékban kelnek ki a baromfik a nem legoptimálisabb körülmények miatt. Az LD-Agro T400 tojáskeltető ezen segít a gazdáknak. A tojáskeltető kijelzőjén, vagy a hozzá tartozó hőmérőn folyamatosan nyomon követhető a keltetőn belüli hőmérséklet, a tojáskeltető háza pedig biztosítja a megfelelő hő tartást.

Az LD-Agro keltető kapacitása:

csirke tojás 65db,
kacsa tojás 55 db,
pulyka tojás 55db,
fácán tojás 75 db,
bantam tojás 75db,
liba tojás, 32 db,
fürjtojás 170 db

Amikor a baromfik már rendben kikeltek, a megfelelő etetésükről is gondoskodni kell. Az egész szemű takarmányt meg kell törni, őrölni egy terménydarálóval, hogy a tápanyag könnyen emészthető legyen számukra, így gyorsabb és egészségesebb a baromfi növekedése. Erre a célra a könnyű –mindössze 9,5kg súlyú-, egyszerűen kezelhető elektromos terménydarálónkat ajánljuk, melyhez 4 különböző méretű, cserélhető rostát is adunk.

A terménydaráló működtetése automatikus és egyszerű!Elekromos terménydaráló jpg.jpg

A terményt csak betöltjük a terménydaráló tölcsérébe és az automatikusan a megfelelő sebességgel továbbítja a terménydarálóba azt. Ezzel az terménydaráló esetleges túlterhelését kiküszöböljük. Ha mégis „elfáradna” a motor a folyamatos üzemeltetéstől, egy termikus túlterhelés elleni védelem garantálja a terménydaráló hosszú távon való üzembiztos működését. A terménydaráló 220V-os hálózatról működik, 1,6kW-os motorja óránként 30-210kg termény őrlését biztosítja, mely a hozzá tartozó 50l-es hordóban gyűlik össze, ami külön is kapható.


A baromfik feldolgozásában a forrázás utáni kopasztó fázis következik, mely kézzel meglehetősen nehéz, hosszadalmas művelet. Ezt az időigényes munkát jelentősen felgyorsíthatjuk és megkönnyíthetjük, ha egy kopasztógépet hívunk segítségül. Az LD-Agro Hobby kopasztógép használatával a gyakorlott használó pillanatok alatt megfoszt a ruhájától egy csirkét. A 900-as fordulattal pergő 24 erős gumiujj fáradhatatlanul, de kíméletesen vetkőzteti a baromfit „meztelenre”, nem tesz kárt annak húsában. A kopasztógép kapacitása így 30-40 baromfi óránként.kopasztogep.jpg

A csirkekopasztó 220V-os hálózatról üzemel, könnyen szállítható, így bárhol egyszerűen és gyorsan felállítható. Az LD-Agro Hobby kopasztógép tisztítása sem okoz problémát, mert a gumiujjak közti távolság elég nagy ahhoz, hogy a kopasztógép ne tömődjön fel tollakkal.



Spóroljon időt, pénzt termékeinkkel! Keressen minket és adja le rendelését még ma és élvezze a hatékonyabb munka gyümölcsét és gazdasága fejlődését!

Halmai Géza
Landasin-Agrogazda Kft.
70/3226145

Ha tetszett a hír oszd meg ismerőseiddel!

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat