Pfeuffer történelem a kezdetektől!

Ki nem ismeri még a Pfeuffer márkanevet? Bizonyára több helyen is találkozott már vele a mezőgazdaságban. Most bepillantást nyerhetünk, hol és miket is gyárt ez az Európa szerte méltán elismert német cég!
pf logo.jpg
A Pfeuffer GmbH gyökerei egészen 1947-ben erednek, amikor is egy malomipari mérnök szakember (Franz Pfeuffer) praktikus tapasztalataiból alapozva elindította saját mérnöki és tanácsadói vállalkozását malmok számára.


Franz_Pfeuffer.jpg
Az ’50-es ’60-as években az igényeknek megfelelően gyors szárítószekrényeket és elektromos nedvességmérőt kezdett tervezni (Ez a ma is kapható Pfeuffer HE lite, -HE50, -HE60, -HE90 nedvességmérők alapja).

A ’70-es évek elején már megvalósult egy laboratóriumi osztályozó berendezés (Pfeuffer Sortimat). Ennek az újításnak az alapja bizony a Pfeuffer cég volt.

Klaus Pfeuffer.jpgRosemarie Pfeuffer.jpg
Aztán ’76-ban az alapító átadta a stafétát fiának és az ő feleségének Klaus és Rosemarie Pfeuffernek.
 
1981-ben a cég átköltözött a mai telephelyére, Kitzingenbe, ahol a tanácsadó iroda átalakult egy immáron fejlesztő és termelő társasággá. A ’90-es évek már a minőségbiztosítás menedzsmentjének prioritásáról szólt a Pfeuffer cégnél.

Épp az ezredfordulón a cég életében is jelentős esemény történt: A vezetőséghez két lendületes, fiatal utód csatlakozott, Lothar és Frank Pfeuffer személyében és immár a harmadik generációt képviselik. Ők már a rohamosan növekvő üzletük nemzetközi értékesítésére és ennek szervezésére fókuszálnak.
                   Lothar Pfeuffer.jpg   Frank Pfeuffer.jpg
2001-ben a megbízható, német minőség jó hírét erősítve a Pfeuffer GmbH minőségbiztosítási menedzsmentje megkapta első hivatalos minősítését. 2003-ban pedig elérték az ATEX minősítést is.

2006-ban bevonták a Rationel Kornservice A/S mintavételi üzletét is, majd 2008-2011-ig a teljes Rationel üzlet integrálásra került a Pfeuffer termékgyártó sorába Kitzingenben.Meeting1.jpg

Cégünk, a Landasin Agrogazda Kft. fennállásunk óta igen jó üzleti és baráti kapcsolatban áll a Pfeuffer GmbH-val, ezért a termékfejlesztések és az üzletkötések során is nagymértékű rugalmassággal tudunk versenytársaink előtt piacot nyerni. A megbízható, precíz német termékminőséget hasonlóan magas színvonalú, ügyfélközpontú kiszolgálással párosítja, így a magyar gazdák, - vállalkozók, partnereink maximális elégedettsége hosszútávon is garantált.

granolyser+barcode_scanner.jpg
Ezt támasztja alá az a tény is, hogy tavaly az általunk forgalmazott Granolyser beltartalmi elemzők komoly értéket képviselő felújítása, frissítése partnereink részére díjmentesen történt.


Számos területen fogadjuk és továbbítjuk a Pfeuffer termékek modernizálására, újítására történő javaslatokat, amiken a német gyár egész fejlesztő csapattal dolgozik. Ennek kézzelfogható eredménye például az idén debütált Contador2 ezerszem számláló berendezés, ami kisebb és gyorsabb is elődjénél.Contador és Contador2.jpg


Termékeik megtalálhatók a gabonatermesztés különböző fázisainál, a nedvességmérőktől kezdődően, a mintavételezésen át a gabona labor-elemzéséig, vagy tárolásáig bezárólag. A Pfeuffer gyors nedvességmérők már hazánkban is sok gazdának, gabona kereskedőnek, de még az SGS-nek is mindennapi munkáját könnyítik meg aratáskor. Az olcsóbb típusoktól (Pfeuffer HE Lite) egészen a másfél milliós (Pfeuffer Granomat) berendezésig terjed a paletta. Van olyan nedvességmérőnk is, ami a vevő igényeire szabottan, az Ő terményeinek megfelelő termények kalibrációival kerül legyártásra, külön felár nélkül (Pfeuffer HE50).

HE_lite_füllen.jpgPfeuffer_Granomat_Feuchtigkeitsmesser_für_Getreide.jpgHE50 honlap.jpg

A hagyományos stekkert kiváltandó, reprezentatív mintavételezést biztosító DVB in-line mintavevők, vagy Pfeuffer Rakoraf automata mintavevő robotkar is egyre népszerűbbek Magyarországon is.

Pfeuffer_Rakoraf_automatischer_Roboterarm_für_Musterentnahme (2).jpg
Két éve rendelték meg tőlünk az első Rakoraf automata mintavevőt, ma már a cégünk által értékesített Rakoraf mintavevőkkel gyorsítják munkájukat Körmenden, Oszkón, Jánosházán, Szabadegyházán, Bogyiszlón és még sorolhatnám. Jelenleg is több folyamatban lévő Rakoraf mintavevő telepítési projektünk fut, ami az aratási idény közeledtét türközi. A Pfeuffer GmbH a megnövekedett igényeket a szezon közeledtével a meglévő munkaerő átcsoportosítással kiválóan oldja meg, így a lehetőségekhez mérten tartani tudja a vállalt (és néha irreálisan rövid) szállítási határidőket, ezzel is a vevők bizalmát és elégedettségét erősítve.

Ezeket a mintákat a Pfeuffer berendezéseivel egyenlően szétoszthatjuk (Pfeuffer Vario, Multiple, Riffel), tisztíthatjuk (Pfeuffer SLN, MLN), majd a nedvességtartamot nem befolyásolva megőrölhetjük (Pfeuffer Labomill, Milomat), vagy minőségvizsgálat alá vethetjük pl. a méltán híres Pfeuffer Granolyser beltartalmi elemzővel.

A gabonamintát a laborban Pfeuffer termékekkel tovább vizsgálhatjuk. Például ezerszemet számolhatunk (Pfeuffer Contador), bezacskózhatjuk (Pfeuffer Contafill), osztályozhatjuk (Pfeuffer Sortimat) és hektolitersúlyt mérhetünk (Pfeuffer Hecto).Pfeuffer Hecto Hektolitergewichtsmesser mit Waage3.jpg

A gabonasilókba, vagy síktárolókba betárolt gabona hőmérsékletét folyamatosan figyelni kell. A tárolótól függően használhatunk hordozható, kézi hőmérőket (Pfeuffer GT-1, GT-1-3) 1.5-3m hosszúságban, de telepített kivitelben is kaphatók (üvegszálas pálcák).

Gabonasilókba is ajánlhatunk hordozható (Pfeuffer DuoLine star mobile, GTM800) és fixre telepített (Pfeuffer DuoLine star medium) hőmérsékletmérő rendszereket is a tároló falára épített vezérlő dobozzal, vagy akár számítógépre telepíthető (DuoLine soft) és hálózaton vezérelhető (DuoLine star link) komplett kontroll programmal is.

Termékeik méltán híresek ma már egész Európa szerte, köszönhetően Lothar és Frank Pfeuffer tevékeny munkásságának és kiemelkedő üzletpolitikájának.
               Meeting2.jpg

Érik a gabona, kezdődik az aratási szezon! Készüljön föl rá velünk és a Pfeuffer cég termékeivel, hogy kedvező áron, minőségi műszerekkel várja a minőségi magyar gabona betakarítási munkálatait!

Halmai Géza
Landasin-Agrogazda Kft.
70/3226145

 

Ha tetszett a hír oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó termékek:

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat