Ügyfélszolgálat

Központ:
+36 22/322-650

Szerviz :
+36 70/618-6220

INGYENES TELEFON:

SKYPE HÍVÁS INDÍTÁSA

Időjárás Felhőkép

Sorvezető, területmérő » Korrekciós jelszolgáltatás

Network RTK - GNSS korrekció (1-2 géphez ajánljuk!)

Leírás

A GPS-es sorvezetők egy belépő szintet jelentenek a precíziós mezőgazdaságban, a professzionális rendszereket viszont GNSS technológiával ellátva lehet hatékonyan alkalmazni a mezőgazdaságban! A kormányautomatika  elengedhetetlen eszköze a +/-2.5 cm-es pontoságot lehetővé tevő Network RTK rendszere!- 1-2 gép +/- 2.5 cm-es pontosággal történő ellátásához tökéletes választás!


- LD-Agro HX432 RTK GPS-vevő a kiemelkedő sorcsatlakozási pontossághoz

LD-Agro HX432_2.jpg

- GLONASS antenna extra költség nélkül, valamint hozzáférés a jövőbeni GNSS konstellációkhoz (GPS, GLONASS, GALILEO)

- Hálózati RTK (NTRIP) korrekciók vételére alkalmas, így nincs szükség külön bázisállomásra

- +/- 2.5 cm-es visszatérési pontosság robotpilóta rendszerekhez az ország egész területén


Mezőgazdasági GPS FÖMI-s RTK korrekcióval és gépvezérléssel

fomi_logo_2012.jpgA FÖMI által üzemeltetett hálózati RTK az egész országban elérhető az év minden szakában. Ezt a megoldást azokban a gazdaságokban érdemes használni, ahol egy-két darab RTK korrekciós GPS-es sorvezetőt használnak. Az RTK-s korrekciós jellel minden alkalommal ugyanazokat a nyomvonalakat használhatják a táblán belül minden munkaművelet során a vetéstől a vegyszerezésen át a betakarításig. A rendszer hátránya, hogy a RTK korrekciós jel nem ingyenes, ezért sajnos gépenként fizetni kell. Ehhez a megoldáshoz a kormányra szerelhető Ld-Agro UniDrive automata kormányzást javasoljuk, ugyanis ez a rendszer típusfüggetlen, és szinte bármilyen géptípusba (traktorba, önjáró permetezőbe és kombájnba is!) átszerelhető.

Hogyan működik a hálózati RTK korrekció Magyarországon?

Halozati_RTK_lefedettseg_2013_majus.jpgHazánkban a hatékony, nagy pontosságú helymeghatározáshoz szükséges feltételeket a FÖMI biztosítja. Az RTK pontossághoz minimum 60-70 km-enként referencia bázisállomásokra van szükség, melyek GNSS technikával végzik a pontméréseket a GPS és GLONASS jelekkel. Ezek a bázisállomások Magyarországon jellemzően földhivatalokban vannak elhelyezve, ahol kiépített infrastruktúra, szaktudás, megfelelő számítógépes hálózat is adott a 24 órás zavartalan működéshez.

 

"LD-Agro - Ha fontos a megbízható GPS jel!"

 

A GNSS hálózat bázisállomásainak mérései a FÖMI Geodéziai Obszervatóriumának GNSS Szolgáltató Központjába futnak be. Ezeket az adatokat ellenőrzik, feldolgozzák, majd a differenciált korrekciós jelet juttatják el a felhasználókhoz (ezért a szolgáltatásért kell tulajdonképpen fizetni). Mivel itt nemcsak az adott bázisállomásra mért korrekciós adattal számolnak, hanem a hálózat valamennyi bázisállomásának GPS és GLONASS adatával, ezért a hálózati RTK korrekcióval az egész ország területén egyaránt elérhető a +/-2.5 cm-es pontosság.

A hálózati RTK gyenge pontját sokáig a korrekciós jel sorvezetőbe történő eljuttatása jelentette. Időközben Magyarországon is teljes lefedettséggel kiépültek a GSM hálózatok, ezek segítségével jutnak a korrekciós jelek az LD-Agro LineGuide sorvezetőbe. A sorvezető GPS kiegészítve GPS smart antennával és egy megfelelő SIM-kártyval máris fogadhatóvá válnak a FÖMI által biztosított hálózati RTK korrekciós jelek!

Egészítse ki már meglévő LD-Agro GPS-es sorvezető rendszerét GNSS (GPS, GLONASS) technológiával a hálózati RTK-s funkciókhoz, kezdje meg a cm pontos munkákat sorvezetőjével! Kedvező árú hálózati RTK-s csomagajánlatainkért keresse fel értékesítő kollégáinkat!

Ha tetszett a termék akkor oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó termékek:

LD-Agro LineGuide 800 ...

Ár

610.000 Ft + ÁFA

LD-Agro LineGuide 800 sorvezető GEO-X Pro GPS vevővel_GPS-es sorvezető_Sorvezető, területmérő

Leírás
20 cm-es kijelzővel rendelkező sorvezető GPS az Agrogazda.hu Mérőmészerek Kft kí...

db
Részletek

LD-Agro Hydraulic Driv...

Ár

3.802.100 Ft + ÁFA

LD-Agro Hydraulic Drive - robotpilóta_Kormányautomatika-robotpilóta_Sorvezető, területmérő

Leírás
Olyan gépek esetén alkalmazható, amikor nem áll rendelkezésre a gyári hidraulika...

db
Részletek

LD-Agro UniDrive - kor...

Ár

2.519.000 Ft + ÁFA

LD-Agro UniDrive - kormányautomatika, LD-Agro GEO-X Pro GPS vevővel_Kormányautomatika-robotpilóta_Sorvezető, területmérő

Leírás
Univerzális, szinte bármilyen gépre fel- és egyszerűen átszerelhető a kormányker...

db
Részletek

LD-Agro SteerReady Dri...

Ár

2.056.000 Ft + ÁFA

LD-Agro SteerReady Drive - robotpilóta_Kormányautomatika-robotpilóta_Sorvezető, területmérő

Leírás
Hidraulikus robotpilóta rendszer, olyan erőgépekhez, melyek gyári előkészítéssel...

db
Részletek

HOZZÁSZOLÁSOK
Hozzászolások a termékről, írjon Ön is!

» A hozzászoláshoz kérem jelentkezzen be.

AGRÁRTERMÉKEINK

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.