Gabona mintavétel » Automata mintavevő

Pfeuffer automata mintavevő és mintaelemző rendszer

Leírás


Ugye Önnek is ismerős mérlegháza előtt a szállító járművek sora, a türelmetlen sofőrök, a kapkodó munkatársak és a megfeszített munkatempó aratáskor?


Mostantól egyetlen beruházással véget vethet ennek, sőt, ennél többet is kap: időt, pénz és energiát takaríthat meg úgy, hogy közben biztos lehet, hogy az eredményei megkérdőjelezhetetlenek.

Legyen szó gabonakereskedelemről, felvásárlásról, tárolásról, feldolgozásról, bizony a legfontosabb tényezők a gabona nedvességtartalma, minősége mind a tárolásnál, mind a felhasználásnál. Aki ezeket nem ellenőrzi megfelelően később hatalmas extra költségekkel szembesülhet.

Miért a mezőgazdasági cégek vezetőinek legszükségesebb eszköze a Pfeuffer automata rendszere? Miért vált elengedhetetlenné a mintavétel és mintaelemzés automatizálása? 


- Segíti a tárolás precízebbé és gazdaságosabbá tételét

- Segíti a termény minőségi kategorizálását

- Segít meghatározni a termény további felhasználását

- Lekövethető munkafolyamat

- Tehermentesíti munkatársait

- Minimalizálja a humán hibafaktort

- Csökkenti a manipulációk lehetőségét

- Rengeteg időt, és ez által pénzt spórolhat

- Ár-érték arányban a legmegbízhatóbb termékek a piacon

- Növeli versenyképességétUph.jpggye Önnek is ismerős mérlegháza előtt a szállító járművek sora, a türelmetlen sofőrök, a kapkodó munkatársak és a megfeszített munkatempó aratáskor? Mostantól egyetlen beruházással véget vethet ennek, sőt, ennél többet is kap: időt, pénz és energiát takaríthat meg úgy, hogy közben biztos lehet, hogy az eredményei megkérdőjelezhetetlenek.
Legyen szó gabonakereskedelemről, felvásárlásról, tárolásról, feldolgozásról, bizony a legfontosabb tényezők a gabona nedvességtartalma, minősége mind a tárolásnál, mind a felhasználásnál. Aki ezeket nem ellenőrzi megfelelően, később hatalmas extra költségekkel szembesülhet.

A gabona mintavétel, tisztítás és elemzés egy teljesen automata folyamat ezzel a rendszerrel: a készülékek egy csőrendszerrel vannak összekötve, a terménya mintázásától teljesen emberi beavatkozás nélkül halad át a mintaosztón a rostagépig, onnan a NIR analizátorig és végül a gabonát vagy visszajuttatja a rakományba, vagy egy tárolóba üríti.

 

Mintavételezés: Pfeuffer Rakoraf CEE vagy Rakoraf 2


szallitmany.jpgRakoraf CEE automata mintavevő robotkar képes egy rakomány 5 pontjából reprezentatív minta vételére akár 40 másodperc alatt! A gyors mintavételezést, a 2,4m és 4,4m közt állítható karú, 350°-ban forgatható Pfeuffer Rakoraf játszi könnyedséggel oldja meg, a Rakoraf 2 pedig távvezérelt mintavételre képes 1 perc alatt, pótkocsikról és vasúti kocsikról is akár. A sínes automata mintavevő robotkarral lehetséges a gyors és egyszerű a mintavétel 18,8mx8,8m, azaz ~150m² hasznos területről. Ahhoz, hogy a lehető legpontosabb elemzést végezzük el, a mintavételnek van a legfontosabb szerepe, a mintavételt pedig minden időjárási körülmények között el kell végezniük munkatársainknak, ami a türelmetlen szállítók között igen stresszes munkafolyamat lehet a számunkra, így ez a precizitás, homogenitás rovására mehet. Automata mintavevő használatával alkalmazottjait tehermentesítheti, sőt a humán munka okozta hiba is elkerülhető, minimálisra csökkenthető.

A Pfeuffer Rakoraffal nyert homogén minta egy mintaszállító csövön keresztül jut be a mérlegházba, melyet a Pfeuffer Ciklonja fogad és egyből a Vario mintaosztóba kerül.

A mintaosztás fontossága: Vario 2H


A Pfeuffer Vario mintaosztó készüléke a beérkező homogén mintát két, 1-1kg-os, ugyanazzal a homogenitással rendelkező mintára osztja, így az egyik mintát az automata rendszer továbbítja az SLN3 rostagépbe, a másik mintát pedig eltárolhatjuk vagy továbbíthatjuk a labor felé.

SLN3 - A minta tisztítása


A mintaosztóból a rendszer az SLN3 automata rostagépbe továbbítja a terményt, amely szétválogatja az egész és tört szemeket, a port és a pelyvát, ezeket leméri, ezzel megtudjuk a szennyeződés és termény arányát, hogy csak a hasznos súlyért fizessünk. Tisztítás után a tisztított gabonát a rendszer a NIR analizátorba továbbítja.

 

Beltartalom elemzés: Pfeuffer Granolyser HL


A legfontosabb információ, amit tudnunk kell a betárolandó gabonáról, az a nedvességtartalom, hiszen itt dől el, hogy kell-e szárítani, vagy egyből tárolhatjuk-e. A nedves gabona a betárolást követően hamar veszít minőségéből, a gabona utólagos szellőztetése, forgatása hagyományos eszközökkel munka- és költségigényes.

Egy megbízható beltartalom elemző minden mezőgazdasági szereplő számára elengedhetetlen, hiszen a nedvességtartalom mellett olyan információkat tudunk meg segítségével terményünkről, mint a hektoliter-súly, a fehérje, sikér, szedimentáció, olajtartalom, így a tárolás mellett fontos információkat kaphatunk a gabona értékéről is, hiszen mindannyian ki vagyunk téve a piac igényeinek. A Granolyser HL által mérhető termények köre lefedi a Magyarországon termesztett legnépszerűbb gabonafélék körét (búza, rozs, árpa, tritikálé, kukorica, repce, napraforgó, zab, durumbúza, borsó, tönköly, szójabab).

 system.jpg


A Pfeuffer termékei nem csak eszközök, hanem a precíziós gazdálkodás filozófiájának hordozói is. Használatukkal minimálisra csökkenthetik a költségeiket, a kockázatokat és tehermentesíthetik munkatársaikat.

Ha tetszett a termék akkor oszd meg ismerőseiddel!

HOZZÁSZOLÁSOK
Hozzászolások a termékről, írjon Ön is!

» A hozzászoláshoz kérem jelentkezzen be.

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat