2019-es agrárelektronikai újdonságok!

A megszokottól eltérő helyen, a C pavilon 3B standján leszünk a jövő héten kezdődő AGROmashEXPO-n! Itt kerülnek bemutatásra a 2019-es agrárelektronikai újdonságaink! A hagyományokat őrizve évente egyszer csak és kizárólag a kiállításon, a legtöbb termékünk idén is akciós áron vásárolható majd meg! Érdemes felkeresni minket!

 

Napelemes, bárhova telepíthető megfigyelő állomás


Az LD-Agro MobilCAM napelemes rendszerek internet és áram nélküli helyekre megfigyelésre lett tervezve. Működése nagyon egyszerű, mert csak tetszőleges helyre le kell telepíteni a megfigyelő állomást. A napelem az akkumulátort tölti, ami ellátja a szükséges árammal a kamerát. Beállítható mozgásérzékelés és riasztás is, valamint a felvételek a helyszínen akár SD kártyára is rögzíthetőek.

Ha a kamerába bármely GSM szolgáltató adatforgalmas SIM kártyáját (célszerű korlátlan adatforgalmút választani) belehelyezi, máris megvalósul a távfelügyelet, hiszen a kamera képet mobiltelefonon vagy számítógépen keresztül is bárhonnan nézheti. Sőt, amennyiben a kiválasztott IP kamera típusa támogatja, akár távolról 360 fokban is elforgathatja a kamerát, vagy rá is nagyíthat dolgokra. A felvételek távoli mentése pedig a csomag részét képező szoftveren keresztül bármilyen internetre csatlakozó akár irodai számítógépre is történhet.

Bővebben a napelemes mobil megfigyelő állomásról itt!

Piacverő beltartalmi elemzők érkeznek az év elején!


Beltartalmi elemzőkMegújult formaterv és műszaki tartalommal érkezik a Mininfra család utódja, új Infracont SGrain és XGrain! Magyar fejlesztés, magyar szerviz és magyar növénykultúrákra kalibrálva.

A letisztult formaterv és funkcionalitás, az újratervezett beépített hektolitersúly-modul biztosítja a felhasználók számára a rendkívül egyszerű kezelhetőséget. Nincs szükség tovább a minta-előkészítésre, a mérés pedig egy érintőgomb megnyomásával indítható ezen a modern beltartalmi elemzőn. Választható hordozható kivitelben is, és mindegyik készülékben beépített nyomtató is található. A beltartalmi elemző immár telefonról és tabletről is elérhető felhőszolgáltatáson keresztül.

Bővebben a beltartalmi elemzőkről, NIR analyzátorokról, Infracont SGrain, XGrain-ről itt!

AgriDrón – az Agronómus legjobb társa

Mindenki a drónokról beszél, de a legtöbben csak találgatják mire is lehet azt használni. Szerencsére komplett mezőgazdasági csomagban, repüléstervezővel, NDVI kiértékelő programmal érkezik a mezőgazdasági felhasználásra tervezett 6 rotoros AgriDrón!

Kényelmesen, az irodában ülve megtervezhető a repülési útvonal. A repülés a helyszínen teljesen automatikus, a munka végeztével az AgriDrón visszarepül a felszállás helyére. Közben az agronómus akár szemrevételezheti is a növényállományt, hiszen a repüléssel nem kell foglalkoznia!

Ezután jöhet az adatok kiértékelése, mivel ez fogja segíteni a gazdákat a táblán fellépő problémák gyors azonosításában. Egyszeri repüléssel már létrehozhatóak a táblahatárok, szigetek a táblán belül. Területmérésen túl ez később jól használható vízállás vagy vadkár esetén is, hiszen pontosan felmérhetőek a károk.

NDVI AgriDrón használatával megismerhető a növények állapota a különböző vegetációs indexek segítségével. Ez nagyon fontos a növénytermesztésben, legyen szó növény-védelemről, öntözésről, tápanyagutánpótlásról. Az NDVI kiértékelő program segít sokkal hamarabb meghozni a felvételek alapján a helyes döntéseket! Az NDVI AgriDrónnal a betegség megjelenését is idejében észlelheti és azonnal elkezdheti a védekezést. Az NDVI térképek alapján menedzsment zónák kialakításával helyspecifikusan tervezheti meg a tápanyagkijuttatást – ne használjon több műtrágyát, de használja okosabban!

Bővebben a mezőgazdasági drónokról, NDVI vagy megfigyelő drónokról itt!


Kombinált AdBlue és dieseltartállyal könnyebb az üzemanyag-szállítás!


Környezetvédelmi okok miatt a legtöbb erőgép már AdBlue adalékot is igényel. A szántóföldre eddig dieseltartályok segítségével üzemanyagot lehetett szállítani a járműveknek. Ez jelentős megtakarításokat jelentett, hiszen nem esett ki az erőgép a munkából míg visszaért volna a telepre feltankolni.

Kézenfekvő volt az igény, egy olyan megoldásra, hogy egy üzemanyagtartályba dieselt és AdBlue adalékot is lehessen szállítani. A tartályon belül két rész van kialakítva, külön automata pisztollyal és szivattyúval mindkét folyadékhoz. A kombinált kapacitás (gázolaj+AdBlue) 440+50 liter, illetve 850+100 liter. A kisebb tartály ADR engedély nélkül is használható!

Bővebben az üzemanyag tartályokról itt!

Kedvező árú, RTK képes területmérő készülék


Ha azonnal kell területet felmérni, de nem tud a földmérőre várni, mindenképpen szükség van egy területmérő eszközre. Ha ellenőrizni szeretné, hogy beleszántottak-e a területébe, ha a sarokpontok, megyekarók "elmennek", egy precíz területmérő műszerrel a földhivatali koordinátákkal visszakereshető a valós állapot. Vízállás, vadkár esetén kiemelten fontos, hogy azonnal felmérjék a károkat, rögzítsék az állapotot a biztosító számára. Ilyen esetekben azonnal kell a felmérés, nem lehet várni földmérőre, különben súlyos összegektől eshetnek el a gazdák.

Az LD-Agro Precision Mapper egy teljesen új, 2019-es fejlesztésű területmérő készülék, android alapokon. 4,7”-os kijelzővel rendelkezik, az IP68-as védelem biztosítja, hogy gyalogosan és autóval egyaránt egyszerűen mérhessen fel területeket, részterületeket, vonalakat és pontokat! A menüpontok önmagukért beszélnek, a területmérő GPS kezelése könnyen elsajátítható! Internetelérés esetén térképet is láthat a felmért objektumok alatt, így könnyebb és pontosabb a mérés. A felmért adatok rétegenként kezelhetőek, a személyre szabható sablonok segítségével egyedi színeket, egyedi tulajdonságokat és szövegmezőket rendelhet az objektumokhoz! Az adatok Shape és Google KML formátumban számítógépre másolhatóak. Választható GEO-X4 és RTK képes GEO-X Pro GPS vevővel is!

Bővebben az új RTK képes Precision mapper területmérő készülékről, itt!


Termékeinkről bővebb információt a kiállításon kaphat, valamint hamarosan a www.agrogazda.hu oldalon olvashat!


Kocsis Árpád
Termékszakértő

kocsis.arpi@agrogazda.hu
+ 36 70/342-3887

Agrogazda.hu Mérőműszerek Kft.
Székesfehérvár, Zsombolyai u. 36.
Tel.: +36 22/322-650; Mobil: +36 70/618-6225 
Web: www.agrogazda.hu; E-mail: info@agrogazda.hu

 

Agromash_2019_Új_téglalalp_FB.jpg

Ha tetszett a hír oszd meg ismerőseiddel!

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat