A Gazdálkodási Napló változásairól

Az idei évben újabb változtatásokat vezettek be a Gazdálkodási Napló benyújtásával kapcsolatban.

gazdálkodás napló.jpg
A szükséges GN lapokat 2011. szeptember 1. és 2011. november 30. között kell beadni. A nyomtatványokat kizárólag elektronikus formában lehet benyújtani.

Ennek módjai a következők lehetnek:
- ÁNYK rendszerben feltöltött adatok elküldése. Kizárólag a 2.0 verziójú nyomtatvány feltöltését fogadja el a rendszer, csak az ilyen formátumú feltöltések után küld a rendszer megerősítő üzenetet a beérkezésről.
- elektronikus formában vezetett gazdálkodási napló feltöltése az ügyfélkapun keresztül xml formátumban. Az xml feltöltéséhez regisztrációs szám szükséges az MGSZH rendszerében.
- falugazdászok rendszerén keresztül felvezetett adatok elküldése. Azoknak, akiknek a fent említett két feltöltési mód közül egyikre sincs lehetősége, a falugazdászok rendszerén keresztül tudnak eleget tenni nyilvántartási kötelezettségüknek.

A változások az előző évi formátumhoz képest:
1. A kötelezettségvállalással érintett egybefüggő terület sorszáma 8 karakterre bővült a GN02, GN03, GN04, GN05, és a tápanyag-gazdálkodási terv lapokon. 
2. A GN10-es lapon a használt növényvédő szer kereskedelmi megnevezése és a mértékegység lista jelentősen kibővült.

A Gazdálkodási Naplóval ellentétben a nitrát adatszolgáltatást nem kötelező elektronikus formában teljesíteni. Ennek benyújtási határideje december 31.

Ha tetszett a hír oszd meg ismerőseiddel!

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat