Javuló tendencia a hatékonyságban

A 2010. év eredményeihez képest az idei évi tavaszi szezonban megduplázódott a hatékony termeléshez szükséges termékek forgalma.

A fejlettebb országokban már több éve a precíziós gazdálkodást követik a termelők. A hazai piacon is egyre nagyobb mennyiségben megtalálhatóak a hatékonyság növelését szolgáló termékek. Az őszi és tavaszi munkálatok után az előző évi eladási adatokkal összevetve cégünk örömmel észlelte a javuló tendenciát.
Lineguide+starfire.jpgA 2010. év eredményeihez képest az idei évi tavaszi szezonban megduplázódott a hatékony termeléshez szükséges termékek forgalma. A gazdálkodók nem csak a gépparkjuk fejlesztésére fordítnak nagyobb összegeket, hanem egyre nagyobb az igény a GPS-es sorvezető rendszerekre, melyekkel elkerülhető a felesleges anyagkijuttatás, és a felesleges üzemanyag-felhasználás. Emellett növekszik az igény a talajelemző műszerek iránt is. Ezzel is javíthatják a termelők a hatékonyságot. Felmérhetik a talaj tápanyagigényét, mely után a megfelelő mennyiségű műtrágya juttatható ki a területre.
A fejlettebb országok a hatékonyságot illetően előrébb járnak hazánknál, azonban ez a mértékű fejlődés is nagy előrelépés a termelők részéről.
kijuttatási.jpgCégünk szeretne felkészülni a következő fejlődési szintre is. Szakembereink folyamatosan azon dolgoznak, hogy a fejlettebb országok technológiáit
tanulmányozva kifejlesszék a hazai viszonylatoknak és piacnak megfelelő műszereket, technológiákat. Ilyen lesz többek között egy, a saját sorvezető rendszereinkhez kapcsolódó kijuttatási térképet készítő szoftver. Termékpalettánkban ehhez minden szükséges eszköz megtalálhat. Területmérő készülékünkkel rögzítheti a gazdálkodó a mintavételi pontokat, melyeken a talajelemző koffereink segítségével elvégezheti az elemzést is.

A beindult fejlődés remélhetőleg nem torpan meg, és a gazdálkodók egyre nagyobb tömegben állnak át a hatékony, és nem utolsó sorban költséghatékony termelésre.

Ha tetszett a hír oszd meg ismerőseiddel!

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat