Kedvezőbb feltételek a webshopos vásárlóknak!

Megváltoztak a távollevő felek között kötött szerződések feltételei, a legtöbb pontban a fogyasztók javára módosítottak, de a kereskedők számára is tartalmaz a kormányrendelet pozitív változásokat, elsősorban pontosításokat.webshop.jpg 2014. június 13-tól kedvezőbb feltételekkel vásárolhat a fogyasztó minden magyarországi webshopban.

A hatályos jogszabályok szerint a webshopokban történő vásárlás távollevő felek között létrejövő szerződéskötésnek minősül: a vásárló és az eladó nem találkozik egymással, a vevő nem ismerheti meg a terméket minden tekintetben a vásárlás előtt. Ezért fontos, hogy a fogyasztó a vásárlást követően meghatározott időpontig meggondolhatja magát, elállhat a szerződéstől. Ilyen esetben a fogyasztó visszakaphatja a pénzét, amennyiben 14 napon belül (a korábbi 8 naphoz képest) sérülésmentesen visszaküldi a vásárolt terméket az eladónak. A fogyasztót csak a visszaküldés költsége terheli. Az eladónak viszont a korábbi 30 nap helyett csak 14 naptári nap áll a rendelkezésére, hogy a vételárat visszafizesse.


torveny.jpgMásik fontos pontosítás a „fogyasztó” meghatározásában következett be. A fogyasztói körbe nem tartoznak bele a gazdasági társaságok és más jogi személyek, vagyis ha valaki cég nevében eljárva vásárol valamit az interneten, mától nem illeti meg az elállási jog.



További információ:
Kormányrendelet 2014/45 

Gárdai Lola
Landasin-Agrogazda Kft.
70/6186225 

Ha tetszett a hír oszd meg ismerőseiddel!

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat