LD Agro kamerarendszer a nyirádi Rallycross-futamon

A pálya és a verseny megfigyeléséhez a pálya informatikusa, Tápai Zoltán a Landasin-Agrogazda Kft. kamerarendszerét választotta.

Idén újra Magyarországra látogatott a Rallycross EB, Nyirádon rendezték a bajnokság negyedik futamát. A Nyirád Motorsport Kft kitett magáért, hatalmas létszámú nézősereg gyűlt össze a „nyirádi katlanban”. A pálya és a verseny megfigyeléséhez a pálya informatikusa, Tápai Zoltán a Landasin-Agrogazda Kft. kamerarendszerét választotta.

rally.jpg

A rajtrácson, illetve a kritikusabb, „balhés” kanyarokba is került egy-egy állítható látószögű kamera. A rajtrácson a kiugrásokat figyelik, ezért három sorban az autók elejére van irányítva egy-egy kamera. Az első balos kanyarban nem kímélték az autókat a versenyzők, a legjobb pozíciókért  komoly csatákat vívtak. Itt voltak a leggyakoribbak az ütközések és a kifordítások. A rendszer teljes sebességgel (25 képkocka/másodperc) rögzítette az eseményeket. Az asztali DVR egység az irányítótoronyban kapott helyett, a rajtrácsra helyezett kamerák vezetéken, a többi kamera rádiós átjátszók segítségével küldte az adatokat.
„Egy vitás esetben volt szükség a felvételekre az utólagos elemzés miatt. Az FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) jelenlévő szakemberei is elismerően bólintottak a rendszerről, maximálisan megfelelt az elvárásaiknak” – Nyilatkozta a futam után Tápai Zoltán.

02.jpgA már kiépített rendszert további kamerákkal fogják bővíteni, hogy a sportbírók semmilyen eseményről ne maradjanak le, ami a pályán történik.
A versenyen három géposztályban állt rajthoz a 60 fős mezőnyben, melyből 12 csapat képviselte a hazai színeket. A SuperCars kategóriában legjobb magyar Vass Zoltán volt (9. hely), a Super1600-osok között pedig Lajos Gyula „Luigi” (12. hely). Gratulálunk a magyarok kiváló szerepléséhez!

Ha tetszett a hír oszd meg ismerőseiddel!

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat