Magyar biogomba terem Fülöpjakabon

Gyöngyösi Sándor hosszas kutatás és kísérletezés után fejlesztette ki saját módszerét, mellyel vegyszermentesen, ökogazdaságban termeszt több féle  bio gombát is Fülöpjakabon. A ganoderma volt az első biogombája, majd hosszas küzdelem árán a shiitake, a gyapjas tintagomba és a süngomba bio termesztését is sikerült megvalósítania.

DSC_2804 (1).jpgGyöngyösi Sándor 1990-től termeszt gombákat, 2003-tól ellenőrzött ökogazdaként folytatta tevékenységét, s a környékbeli bio piacokon árulta gombáit. Már korábban is voltak kísérletek a nagyüzemi gomba termesztés megvalósítására, de kevés sikerrel jártak, ráadásul azok sem bio körülmények között zajlottak. Sándor kidolgozott egy sajátos bio gomba termesztési technológiáját, amelyben a bionövényi szárak, termések vannak a táptalajban, ezeket oltja be steril körülmények között a szövettenyészettel fenntartott gombával. A kártevők ellen is biomódszerekkel védekezik, fénycsapdákkal, illetve a kártevők természetes ellenségeinek az elterjesztésével igyekszik távol tartani a különböző kártevőket.

Gazdasága önerőből családi vállalkozásként fejlődik: 80 darab ötliteres befőttes üveggel kezdte a kísérletezést, és a piac visszaigazolta döntését, hisz a gyógygombáit örömmel használják az emberek. A bevételt mindig visszaforgatta, így lépésről lépésre növekedett gazdasága. Támogatta ezt az a folyamat is, hogy egyre többen ismerték meg és keresték a rendkívül értékes pecsétviaszgombát, amely egyebek mellett erősíti az idegrendszeri funkciókat, az immunrendszert, mérsékli a magas vérnyomást, vírusellenes hatással is bír. Így növekedett mostanra 25 ezerre az üvegek száma, amiben a közel-keleti országokban már régóta gyógyításra használt ganodermák és egyéb hasznos biogombák növekednek. Egy olyan egyedülálló technológiát sikerült kidolgoznia, mellyel jelentősen lerövidíthető a gomba termesztési ideje, ráadásul mindez bio körülmények között.A ganoderma biotermesztésének megvalósítása csupán az első lépés azon az úton, melyet Sándor megálmodott. És szerencsére nagyot álmodott!

Gyöngyösi Sándor nevéhez mostanra feldolgozott termékek egész sora is kötődik, mint például a ganodermás kávék, különböző ganodermás biokozmetikumok, valamint a ganodermás csokoládé különlegességek is! A ganodermás termékcsaládja Dr. Ganolife néven vált ismertté, itthon és külföldön egyaránt. Közös jellegzetességük kiváló minőségük és kedvező áruk. Termékeik mindegyike a Biokontroll Hungária Kft. BIO minősítével rendelkezik.

Tekintsék meg a fülöpjakabi biogomba farmon készült KÉPES ÖSSZEÁLLÍTÁSUNKAT, hogy Önök is láthassák a fülöpjakabi csodát!

 

Ha tetszett a hír oszd meg ismerőseiddel!

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.