Újabb szoftververzió érhető el a GPS Mapperhez!

A felmerülő igények alapján elsőként a GPS Mapper területmérő készülékhez készült el a legújabb verzió.

területmérő.jpg A Landasin-Agrogazda Kft kiemelten fontosnak tartja az ügyfeleinkkel történő kommunikációt. A felmerülő igények alapján igyekszünk szoftvereinket, hardvereinket fejleszteni. Jelenleg a GPS Mapper területmérő készülékhez készült el a legújabb verzió.

A visszajelzéseik alapján a területmérő szoftverben történt változások:

- A „Terület név” megadásánál megnöveltük a virtuális billentyűzet méretét, hogy áttekinthetőbb, könnyebben használható legyen. A felső sorban egy szövegmezőben látható a már megadott név. A jobb alsó sarokban lévő gombbal válthat a kisbetűkre, illetve a számokra. Ugyanez a virtuális billentyűzet került a pontrögzítés kommentárjához is.

- Területmérésnél minden rögzített pont esetén hangjelzés.

- Rögzített pont visszakeresésénél célba érkezéskor hangjelzés.

- DOP-érték állítása: HDOP (Horizontal Diluation of precision, azaz a „vízszintes pontosság hígulása”): A mérések pontossága attól is függ, hogy az észlelhető műholdak a horizonton és a zeniten egyenletesen helyezkednek-e el, vagy esetleg „egy csomóban” vannak. Utóbbi esetben gyenge geometriáról, az előbbi esetben erős geometriáról van szó, amit egy számmal, a DOP-értékkel jellemeznek. Azt jelenti, hogy a vevőhöz képest a műholdak kis látókúpban helyezkednek el, ezért a mérési hibák hatása felnagyítódik. Gyakorlatban minél kisebb az értéke, annál pontosabb, de lehet, hogy 1-2-es értéken már nincs is megfelelő műholdjel, annyira megszűri a pontatlan adatokat. Ebben az esetben ajánlott a 3-as 4-es DOP-érték használata.

DOP-érték

Értékelés

Megjegyzés

1-2

Kitűnő

A lehető legjobb érték, a legnagyobb pontosságot eredményezi.

2-5

Ez az érték még mindig megbízható, jó pozíciós méréseket lehet vele elérni.

5-8

Mérsékelt

Még ezen a szinten is megfelelő pozíciós méréseket lehet végezni, területmérésre még alkalmas

8-20

Gyenge

Pozíció mérése már inkább csak becslésnek tekinthető.

20 felett

Nagyon gyenge

Ezen a szinten már több 100 méteres pontatlanságok is előfordulhatnak.

- Hibaüzenet javítása a WGS84/EOV72 konvertálás során

Az új készülékek már az új szoftverrel kerülnek forgalomba, régi ügyfeleinknek pedig ingyenesen frissítjük a szoftvert a legújabb verzióra, csupán a szállítási költségeket kell megtéríteniük.

Ha tetszett a hír oszd meg ismerőseiddel!

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat