Újra indul a Fiatal Gazdák támogatása

Tavasszal újra lehet pályázni a Fiatal Gazdák támogatására. Még csak a tervezet készült el, de így is szűkös a határidő!

A tervezet szerint május 14-től elektronikus úton lehet beadni a kérelmeket. Az elektronikus benyújtás a beadás előtt 20 nappal meg kell kezdeni, tehát aki április 23-ig nem teszi meg az előkészületeket gyakorlatilag lecsúszik erről az igen népszerű lehetőségről. Legutóbbi meghirdetésekor erre a pályázatra majdnem tízszeres volt a túljelentkezés. A pályázat keretein belül gazdaság átadásra, vagy új gazdaság kiépítésére igényelhető maximum 40.000 EUR-nak megfelelő összeg. A teljes forrásra 4 milliárd forint áll rendelkezésre.

Támogatást igényelhetnek azok a fiatal gazdák, akik 18-40 év közöttiek, rendelkeznek a rendelet mellékleteként megjelölt szakképesítéssel és vállalják az adott 4, 7, vagy 10 EUME méret elérését 4 éven belül. A maximum 40.000 EUR-s összeget a költségek fedezetére vagy fejlesztésre lehet fordítani.

A jogcímre 2007. óta kétszer lehetett pályázni, eddig több mint 20 milliárd forint támogatásban részesült több mint 2000 fiatal gazda. A második, 2010-ben lezárult támogatásnál a mintegy 900 nyertessel szemben több mint 6000 igénylő volt. Így 2012-ben is jelentős érdeklődéssel lehet számolni.


Ha tetszett a hír oszd meg ismerőseiddel!

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat