GPS a földmérés korában

Pontosan szeretné tudni, hogy mekkora területen gazdálkodik, de nincs ideje a földmérőre várni? Költséghatékony megoldást keres területméréshez, földméréshez?

Szerencsére ma már mindkét problémára van megoldás és ehhez még csak szaktudás sem szükséges. A földmérés modern technológiái ma már mindenki számára lehetővé teszik a GPS-en alapuló területmérést, és már nem csak egy szűk réteg kiváltsága a GPS jelekkel való földmérés és helymeghatározás. Számos területen használják őket a mentéstől, autó navigációtól egészen a mezőgazdaságig.

De hogyan tudnak ezek az űrből érkező apró jelek segíteni a mezőgazdasági munkáknál és a földmérésben?

pic-5-500w.jpgA saját fejlesztésű LD-Agro márkanevű műszereink képesek fogni és feldolgozni ezeket a jeleket, legyen szó mezőgazdásági sorvezető GPS-ek használatáról vagy pusztán területmérésről. Területmérő műszerekből több olyan kiépítést kínálunk, amelyből mindenki ki tudja választani a számára megfelelőt készüléket területméréshez.

GPS területmérő műszert keres mezőgazdasági területalapú támogatáshoz?

Ebben az esetben Önnek az LD-Agro GPS Mapper készülékre van szüksége, mivel ennek a GPS területmérő műszernek a pontossága 1%, ami a földalapú támogatásokhoz megfelel. Ennél a földmérési munkánál a terület nagysága, alakja sokkal fontosabb adat, mint annak elhelyezkedése. De az LD-Agro GPS Mapper nem csak ebben verhetetlen. Nagyon egyszerű kezelőfelületével még az is el tud boldogulni, aki előtte sose használt területmérő GPS-t, nem végzett földmérési munkát.GPS_Mapper_box.jpg

De a LD-Agro GPS Mapper területmérő műszer tudása itt nem áll meg! Export funkciója segítségével pár gombnyomással előállítható az a shp vagy kml fájl, aminek a segítségével akár Google Maps-ben is megtekintheti a felmért területeket. LD-Agro GPS Mapper méretének köszönhetően egy rendkívül mobil eszköz, ami szivargyújtóhoz csatlakoztatva autóból történő GPS területmérésnél is megállja a helyét. Ezen előnyös tulajdonságain felül az ára is az egyik legkedvezőbb GPS területmérő eszközzé teszi a piacon. A terület nagyságán kívül annak elhelyezkedését is tudni szeretné? Önnek a LD-Agro GEO Mapperre van szüksége!

Nagyobb pontosságra vágyik, nem elégszik meg az alap területmérő GPS által nyújtott szolgáltatásokkal?

LD-Agro_GEO_Mapper_girl.jpgAkkor Önnek a megoldást a LD-Agro GEO Mapper jelenti, amely már külső antennával is rendelkezik a pontosabb GPS jelvétel érdekében, ami a földmérésben kulcsfontosságú. A hátizsákos kiépítésnek köszönhetően akár 12 órán keresztül is folyamatosan mérhet, mivel a hátizsák egy nagy teljesítményű akkumlátort tartalmaz. Ezen előnyök mellett a GPS területmérés termelékenysége növelhető, valamint a hátizsák súlyelosztásának köszönhetően az LD-Agro GEO Mapperrel történő munkavégzés hosszabb távon sem fárasztó.  Ha ezzel a GPS területmérővel dolgozik, már nem csak azt fogja megtudni, hogy mekkora területen gazdálkodik, hanem annak pontos elhelyezkedéséről is képet fog kapni. A külső időjárásálló antennája segítségével ez a területmérő GPS már számos területmérésnél, földmérésnél bizonyított. Az LD-Agro GEO Mapper GPS antennája már korrekciós jeleket is képes venni, melyeket Bluetooth kapcsolaton keresztül juttat el a kézi számítógéphez.

De ez még nem minden! Amire az LD-Agro GPS Mapper nem volt képes azt az LD-Agro GEO Mapper elvégzi Önnek. Vitázik a szomszéddal a területhatárt illetően? A földmérés erre is megoldás kínál! Az LD-Agro GEO Mapper a külső antennája segítségével méterkörüli pontossággal képes meghatározni a földrészlethatár pontokat, melyek mezőgazdasági területek esetében elegendő. Folyamatosan mérne ezért egy strapabíró GPS területmérő készüléket keres földméréshez? Ha tovább olvassa, ezt a cikket megismerkedhet a LD-Agro Precision Mapperrel is, ami erre a területmérési problémára is megoldást nyújt.

Ötvözni szeretné az eddig elhangzottakat és olyan területmérő GPS-t keres, ami bírja a kemény fizikai megpróbáltatásokat?
LD-Agro_Precision_Mapper_girl.jpg
Erre a problémára is megoldást tud nyújtani a Landasin Agrogazda Kft. LD-Agro Precision Mapper területmérő készülékével. IP54-es védelmével a területméréskor fellépő kemény fizikai hatásoknak is ellenáll. A por és fröccsenő víz nem jelenthet akadályt a munkavégzésben. Innentől kezdve pedig már nem lehet gond a folyamatos területmérés időjárási körülményektől függetlenül sem, akár 12 órán keresztül. A pontossággal sem lehet gondja, mivel ez a GPS területmérő készülék is ugyanazzal a Garmin antennával rendelkezik, mint kisebb testvére a LD-Agro Geo Mapper.  Attól eltérően viszont az LD-Agro Precision Mapper már alkalmas pontok, vonalak, kivett területek területmérésére is. Ha földmérési munkája során talajminta vételi pontokat, földrészlet határ pontokat, vízállásos területeket szeretne kimérni a teljes területéből a LD-Agro Precision Mapper megfelelő társa lehet. Adat feldolgozáskor felmért adatok pedig rétegenként kezelhetőek, kiegészítő információkkal elláthatóak, valamint projektekbe rendezhetőek.



Az LD-Agro termékcsalád bármely GPS területmérő készülékét választja is a földméréshez, biztos lehet benne, hogy egy olyan területmérő készüléket vásárolt, ami a mezőgazdasági körülmények között is megbízhatóan teljesít területméréskor, legyen szó akár a legköltséghatékonyabb LD-Agro GPS Mapperről, az ár-érték arányban kimagasló LD-Agro GEO Mapperről vagy a strapabíró LD-Agro Precision Mapperről.

Szalai Bálint
Landasin-Agrogazda Kft.
70/3124715 

Ha tetszett a hír oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó termékek:

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat