Költségkímélő technológia megoldások?

Bizonyára sok gazdában megfogalmazódott már a kérdés, mivel és hogyan tudná költségeit csökkenteni a gazdaságban.

A műtrágya, növényvédő-szer és az üzemanyag árának emelkedése folyamatos, a szükségesnél több idő ráfordítása a munkavégzésre pedig a bérköltségekben jelentkezik. Bérmunkáknál a megművelt terület nagyságában lehetnek viták, ezek pontos területméréssel kiküszöbölhetőek. Nagyobb gazdaságokban már az automata gépvezérlés mint pl. a kormányzás vagy a szakaszolás is jelentősen növeli a hatékonyságot.

A GPS flottakövetés a munkák optimális szervezéséhez nyújt segítséget, hogy  tisztában lehessen a gépek pontos helyzetével, illetve ezzel ellenőrzési funkciókat is elláthatók (pl. mikor, hol tartózkodik egy gép, végzi-e a kiadott feladatot, stb.). A fent említett feladatok ellátása egyedülállóan csak a Leica mojo3D GPS sorvezető készülékkel lehetséges!

2012-től Magyarországon elsőként a Leica cikk.jpgLandasin-Agrogazda Kft. kezdte meg a Leica Geosystems által 2003-tól fejlesztett mezőgazdasági GPS-ek forgalmazását. A Leica mojoMINI GPS-es sorvezetővel és a hozzá kapcsolható automata szakaszoló már a kisebb gazdálkodók számára is hamar megtérülő beruházást jelentett. 2013-tól pedig Magyarországon is elérhető az innovatív Leica mojo3D, mely a bevezetőben említett valamennyi funkciót képes ellátni.


Mit Ad Önnek a Leica mojo3D sorv
ezető?

Robosztus kivitelű, nagyméretű (7”-os mojo3Dképátlójú) érintőképernyős LCD kijelzőt, melyen a gép rázkódása esetén is mindent pontosan lát. A Leica sorvezetők szoftvere egyértelmű ikonokkal vezérelhető, így használatuk gyorsan és könnyen elsajátítható. A többféle sorvezetési mintából (AB egyenes, AB görbe, A+ célirány, előző sor, kör alakú, fix körvonal) mindig az Önnek legmegfelelőbbet tudja használni.

A Leica mojo3D sorvezető már alapfelszereltségben GSM-modemmel rendelkezik, így egy megfelelő SIM-kártyával további funkciók érhetők el. A Leica által 2007-ben bevezetett VirtualWrench funkcióval az Ön kereskedője távolból is pontosan azt láthatja a számítógépe monitorán, amit Ön a sorvezető kijelzőn. Ezzel probléma esetén szakember tud azonnal segítséget nyújtani Önnek a beállításokban, szoftverfrissítések telepítésében. Ilyen esetben nem kell a készüléket visszaküldenie sorvezetőt a kereskedőhöz, nincs szükség helyszíni kiszállásra, időt spórolhat a hibaelhárítás során.

Leica Új és innovatív funkció a Leica VirtualVista szolgáltatása. Valamennyi Leica mojo3D felhasználó regisztrálhat a www.virtualvista.com honlapon ingyenesen a flottakövetés funkció eléréséhez. A felhasználói felület használata egyszerű, kezelése könnyen elsajátítható. Ezáltal irodájából, számítógépe monitorán a Google Maps térképeken követhető nyomon valós időben, hogy gépei merre járnak, mit csinálnak a területeken. Természetesen lehetőség van az adatok tárolására, így később is visszanézheti azokat. Amennyiben az adott területen nincs GSM-lefedettség, az adatok rögzülnek a készülékben.

További funkció a Leica Geo-Fencing, mellyel meghatározható egy adott terület a térképen a gép számára. Amennyiben a gép elhagyja ezt a területet, Ön értesítést kaphat erről e-mailben vagy SMS-ben. A Leica VirtualVista segítségével azonnali üzenetet is küldhet irodájából a sorvezető kijelzőjére, információkat kaphat a gép beindításáról vagy a munka befejezéséről az adott területen.

Mit ad Önnek a Landasin-Agrogazda Kft?

A Leica mojo3D GPS-es sorvezető sokoldalúan, sok összetevővel továbbfejleszthető. A Landasin-Agrogazda Kft. tapasztalatával és szaktudásával tanácsot tud adni Önnek, hogy az igényeinek legmegfelelőbb összetevőkkel kezdhesse meg a munkát a Leica mojo3D-vel. A könnyebb áttekinthetőség érdekében a Landasin-Agrogazda Kft akciós csomagajánlatokat állított össze, melyek segítenek a választásban. Természetesen csak a Leica mojo3D sorvezető is megvásárolható, majd később az igényeknek megfelelően továbbfejleszthető a sorvezető cseréje nélkül!

Leica mojo3D + GLONASS antenna: a sorvezető a Leica GeoPRO antenna segítségével az orosz műholdrendszer GPS-jeleinek adataival tovább növeli a sorcsatlakozási pontosságot. A Leica GeoPRO segítségével előfizetési díj nélkül 15-18 cm-es sorcsatlakozási pontosság is elérhető, és a több műholdjelnek köszönhetően rossz vételi körülmények között is megfelelő pontosságot biztosít. Vegyszerezésnél 2-3%-ot, műtrágyaszórásnál 4-5%-ot lehet spórolni az üzemanyagon és kijuttatott permetszereken.

Leica mojo3D + AS400 automatikus szakaszoló: a kijuttatási költségek tovább csökkenthetőek az automata szakaszolóval. 6-8%-kal kevesebb vegyszert juttathat ki a felesleges átfedések megszüntetésével, ezáltal nem csak a pénztárcáját, de a környezetét is kíméli.

Leica mojo3D + GLONASS + QuickSteer automata kormányzás: pontos GPS-jellel, a Leica Twist dőlésszögkompenzációval további költségeket takaríthat meg egy univerzális automata kormányzással! A nem fixen beépített, akár másik gépre is átszerelhető eszközzel tehermentesíti a gép kezelőjét, kevésbé fárasztó számára a munka! A kijuttatási költségek további 2-3%-kal csökkenthetők.

Leicamojo3D Leica mojo3D + GLONASS + mojoXact Leica NetworkRTK + QuickSteer automata kormányzás: a legpontosabb, átlagosan 2-3 cm-es* (előfizetett korrekciós jellel) sorcsatlakozási és visszatérési pontosság segítségével akár minden évben ugyanazokat a nyomvonalakat használhatja. A Leica mojoXact 6 tengelyes giroszkópjával minden domborzati viszony esetén korrigálja a dőlésből és csúszásból eredő pontatlanságokat. A legoptimálisabb kijuttatást és üzemanyagfelhasználást teszi lehetővé.

Leica mojo3D + GLONASS mojoXact Leica RTK bázisállomás + QuickSteer automata kormányzás: amennyiben több mojo3D sorvezetőt használ gazdaságában, érdemes saját bázisállomást üzembe helyezni a telephelyén. Egy internet-kapcsolattal és saját kétfrekvenciás, GLONASS-kompatibilis bázisállomással gazdasága körül 25-30 km-es sugarú körben valamennyi sorvezetője számára biztosíthatja a 2-3 cm-es korrekciós jelet előfizetési díjak nélkül!

Amennyiben az Ön gépe már rendelkezik hidraulikus előkészítéssel, természetesen a Leica mojo3D GPS-es sorvezető ezt is kezelni tudja! Még precízebb, még pontosabb automata kormányzást tesz lehetővé. A rendszer több száz előkészített géptípussal kompatibilis (John Deere, Massey Fergusson, New Holland, Claas, stb.)

A Landasin-Agrogazda Kft szakképzett és tapasztalt szakemberei készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére, hogy gazdaságuk számára a legideálisabb sorvezetőkkel és kiegészítőkkel kezdhessék a tavaszi munkálatokat!

* Hibaszázalék: 1 ppm  + 1 cm (a bázisállomástól km-enként 1 mm, + 1cm)

Kocsis Árpád
0670/342-3887
Landasin - Agrogazda Kft.
www.agrogazda.hu

Ha tetszett a hír oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó dokumentumok:

Milyen GPS-es technológiai megoldásokkal tehető költséghatékonyabbá a szántóföldi növénytermesztés? (pdf - 0.28mb)

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat