Leica mojoMini sorvezető Glonass GPS-el!

Szeretne nagyobb pontosságot elérni Leica mojoMINI GPS-es sorvezetőjével nehéz terepi viszonyok mellett is? A Landasin-Agrogazda Kft kínálatában elérhető a Leica mojoMINI mezőgazdasági GPS GLONASS jelek vételere alkalmas antennával.

Mitől jobb az új GLONASS antenna?
Leica GeoSpective SmartAnt.jpg_c500548a1O.jpg
A sorvezető GPS-ek többsége az ingyenes EGNOS korrekciós jelet használják. Ezeknek a sugárzó műholdjai egyenlítői pályán keringenek, tehát Európától déli irányból küldik a jelet a mezőgazdasági GPS-ekhez. Azonban ha pont a déli irányban található valami akadály, akkor a korrekciós jel is pontatlanul érkezik a sorvezető GPS-hez, vagy esetleg nem is fogható. Ebben az esetben jöhet jól az ingyenes EGNOS korrekciós jel helyett a GLONASS rendszer plusz műholdjai. Mivel ezek a GLONASS műholdak 3 pályán keringenek a Föld körül, minden irányból érkeznek információk a sorvezető GPS-be, így kevésbé számítanak az akadályozó tényezők.

Mi is az a GLONASS, korrekciós jel vagy műholdrendszer?

A GLONASS (Global Navigation Satellite System) – ahogy a név feloldása is mutatja – műholdrendszer, nem pedig korrekciós jel. Hasonló elven működik, mint a GPS-rendszer: a Föld körül 3 pályán, 19100 km-es magasságban keringő műholdakból áll. Egy megfelelő GLONASS-vevővel a Föld (szinte) bármely pontjában meghatározható a helyzetünk.
GPS-vs-GLONASS.jpg
Mi a különbség a GLONASS és a GPS között?

A GPS kódfelosztású rendszer, azaz azonos frekvencián sugározzák a műholdak az adatokat, de más kódon. A GLONASS frekvenciafelosztású rendszer, vagyis valamennyi GLONASS műhold ugyanazt a kódolást használja, de mindegyik más frekvencián sugározza az információkat. A mezőgazdasági GPS-ek szemszögéből nézve a két megoldás között nincs különbség, mindkettő alkalmas helyzetmeghatározásra és sorvezető GPS-ekben történő alkalmazásra is. A legnagyobb pontosságot a mezőgazdasági GPS-eknél a GLONASS és a GPS műholdrendszerek együttes használatával érhetjük el.

1280px-Russian_Navigation_Spacecraft_Glonass_K1_at_CeBIT.jpg
A GLONASS kiépítése még a 60-as években, a hidegháborúban indult, tényleges fejlemények azonban 2000-től indultak be. Az orosz kormány dollármilliárdokat áldozott a rendszer üzemképessé tételére, majd fejlesztésére. Az első GLONASS műholdakat még 1982-ben állították pályára, működési ciklusuk 2 év volt, így a rendszer lassan épült ki. A jelenlegi, harmadik generációs GLONASS-K1 műholdak már jóval pontosabbak és tartósabbak elődeiknél, 2017-ig pedig valamennyit lecserélik a negyedik generációs GLONASS-K2 típusokra.

Miért lesz pontosabb a sorvezetés a Leica mojoMINI mezőgazdasági GPS-szel?

mojoMINI2.jpgA plusz orosz műholdak elérésével a Leica mojoMINI sorvezető GPS megbízhatóbban és még pontosabban tudja tartani a maximális 20 cm-es sorcsatlakozási pontosságot. A GLONASS műholdak segítségével a Leica mojoMINI sorvezető olyan helyeken is pontosan dolgozik, ahol a hagyományos GPS-jelek egy része nem elérhető. Ilyen terület lehet a táblán egy erdősáv, mezőgazdasági épület vagy magasfeszültségű vezeték. Ebben az esetben a plusz műholdak által küldött adatok segítségével a Leica mojoMINI sorvezető GPS továbbra is kiváló sorcsatlakozást biztosít.

Leica mojoMINI sorvezető GPS GLONASS antennával változatlan áron!

mojoMINI_hostess.jpg
Igen, jól látja! A Landasin-Agrogazda Kft az ügyfelei számára VÁLTOZATLAN áron kínálja a GLONASS-antennával ellátott Leica mojoMINI mezőgazdasági GPS-t! A felhasználók visszajelzései alapján a sorvezető GPS szoftveréből eltávolítottuk az autónavigációs részt (mely angol nyelvű volt), így az ár emelése nélkül kaphatják meg a GLONASS műholdak elérését és a nagyobb pontosságot! Természetesen igény esetén felár ellenében biztosítani tudjuk az autónavigációs szoftvert a Leica mojoMINI sorvezető GPS-ben.

Használja a Leica mojoMINI mezőgazdasági GPS-hez a plusz 20 orosz műholdat a nagyobb pontosság érdekében!


Kocsis Árpád
Landasin-Agrogazda Kft.
70/3423887

Ha tetszett a hír oszd meg ismerőseiddel!

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat