Megékezett a Minibatt kézi kombájn

A kalászosok mintavétele a termőföldön mindig is kihívást jelentett a gazdálkodóknak, mivel a hagyományos típusú gyors nedvességmérők meglehetősen nagy mintamennyiségből dolgoznak. Ezt eddig jobbára manuálisan oldották meg, ami általában pontatlan, megsaccoló mérést eredményez, mivel a kéz nedvessége, a kombájn melege, szemetesség, stb. mind befolyásolták a mérést. Ez idáig!Kombájn és traktor munkában2.jpg

Nézzük csak, mivel jár a kombájnból történő mintavételezés:

Legalább egy magszállító jármű,
egy aratásra felszerelt kombájn,
egy kísérő jármű,
3 vezető,
15-25L/ha üzemanyag fogyasztás,
+ egy ember, aki a minta vizsgálatán dolgozik.

Költség?! Biztonság?! Elvesztegetett idő, -energia?! Ezekre a dolgokra ideje volt már egy okos megoldást találni: Minibatt elektromos kézi kombájn!

Bizonyos, hogy jó páran felráncolják szemöldöküket: „hát az meg mi a szösz?”Minibatt mini kombájn.jpg

A Minibatt kézi kombájn egy lekicsinyített, könnyített és leegyszerűsített kombájn, ami szinte „ugyanazt” a feladatot látja el 14,4V-os akkumulátorával, 3.3kg súlyával, mint nagy-, több száz lóerős-, 10-13tonnás üzemanyagfaló testvére, csak a mini kombájn nem a tábla learatását, hanem a homogén mintavételt biztosítja, ami a pontos nedvesség mérés és további gabona analizálások alapja!

Milyen előnyökkel jár egy mini kombájn használata?

Munkaerőt, gépeket szabadít fel, leredukálja az „üresjáratokat” és így lehetőséget biztosít azok hatékonyabb kihasználására. A kézi kombájnnal könnyedén kiválaszthatja, hogy melyik területen kezdjék meg a betakarítást a kombájnnal. Amíg a kombájn dolgozik az egyik földterületen, addig homogén mintát vehet a többiről a kézi kombájnnal és meghatározhatja a területek aratási sorrendjét.Minibatt kézi kombájn és tartozékai (nagy).jpg A Minibatt mini kombájn kezelője elegendő az aratási munkák idejének meghatározására, így munkaerőt, sok időt és még több üzemanyagköltséget takarít meg gazdasága számára, egyetlen kézi kombájn használatával is! A Minibatt kézi kombájnnak ráadásul nincs károsanyag-kibocsátása, mivel teljesen elektromos üzemű és biztonságosan üzemeltethető.

Mit jelent a biztonságos üzemelés a kézi kombájnnál?

A mini kombájn csak 14,4V-os, tehát az áramütés veszélye kizárt. Könnyű súlya miatt pedig akár hölgyek is üzemeltethetik a kézi kombájnt. A Minibatt mini kombájn használatával elkerülhető a nagytömegű-, robosztus agráripari munkagépek fölösleges mozgatása, ezzel a közlekedésükben és a velük való munkában is a veszélyhelyzetek minimálisra csökkenthetők.

Minden Minibatt kézi kombájnhoz egy szivaccsal bélelt, strapabíró alumínium koffer jár, hogy a mini kombájnt is megóvja a szállítási sérülésektől. 2év gyártói garanciával!

Gyors és egyszerű mintavétel? Lássuk csak, hogyan is működik a kézi kombájn!
Minibatt használata gyerekjáték.jpg
A terményünknek megfelelően kiválasztjuk azt a cséplő rostát a hozzá járó 4 közül, amelyik mérete a terménynek megfelel, majd behelyezzük a kézi kombájn aljába. A helyére csatoljuk az akkumulátort és már kezdhetjük is a mintavételi aratást a Minibatt mini kombájnnal, amivel 500g mintát kevesebb, mint 5 perc alatt learathatunk. A kézi kombájn motorfordulatát egy –a ravaszon lévő- potméter segítségével módosíthatjuk. Kezeléséhez nincs szükség képzésre, bárki használhatja!

A Minibatt kézi kombájn több terménynél alkalmazható: búza, árpa, repce, lóbab, borsó és egyéb kalászosok mintavételéhez is ajánlott.

Halmai Géza
Landasin-Agrogazda Kft.
70/3226145 

Ha tetszett a hír oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó termékek:

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat