Mobil üzemanyag-tartályok előnyei a mezőgazdaságban

A mai korszerű gazdálkodást sokféle műszer, eszköz és gép teszi hatékonyabbá.  A gépek, traktorok üzemanyagot, adalékokat igényelnek, ezeknek ellátását célszerű optimálissá tenni, így jobban kihasználhatóak a gépek akár egyszerű mobil üzemanyagtartály segítségével is.

Álltak már a gépei üzemanyagra várva a föld szélén?

Bizonyára Önnel is előfordult már, hogy munka közben, a legrosszabb pillanatban fogyott ki az üzemanyagtartály. Jó munkaszervezéssel és mobil dízeltartály segítségével nem kell a gépeinek benzinkútra mennie, tankolja őket mobilkút segítségével a szántóföldön! Mobil üzemanyagtartály használatával – legyen szó mobil dízeltartályról vagy AdBlue szállítására alkalmas mobil üzemanyagtartályról - minimálisra csökkenthetik az üresjáratot.

Bajlódott már kannából történő tankolással? Mobil dízeltartály esetén ez már a múlté!

12o_200l diseltartály elektromos pumpával.jpgA mobilkút jellemzően 12 V-os szivattyúval rendelkezik, melynek névleges teljesítménye 40 liter/perc. Ön próbált már 2 db 20 literes kannából gázolajat tölteni a traktor üzemanyagtartályába 1 perc alatt? Elég reménytelennek tűnik, de mobil dieseltartály használatával ez gyerekjáték!

Szeretné gyorsan, tisztán feltankolni gépei üzemanyagtartályát? A mobil dízeltartály rendelkezik automata pisztollyal, maga az üzemanyagtartály pedig csöpögés- és szivárgásmentes. Az automata pisztoly segítségével nem fog melléfolyni a gázolaj, felejtse el a tölcséreket, szűrőket és a földre kiömlött gázolajat! Ha fontos Önnek a környezete védelme, használjon dízeltartályt!

Környezetvédelem és AdBlue üzemanyagtartály

CEMO2.jpgValamennyi új traktorban található AdBlue üzemanyagtartály, mivel a motorok csak így képesek teljesíteni a legújabb emissziós normákat.

Az AdBlue egy adalék, mely a gázolajjal együtt tisztább kipufogógázt eredményez. Az tulajdonképpen egy karbamid oldat, ami a környezetre veszélytelen, viszont az AdBlue üzemanyagtartály más típusú szivattyúval, más összetételű tartállyal rendelkezik.

Fontos, hogy a mobil dízeltartályba csak gázolajat, a mobil AdBlue üzemanyagtartályba csak AdBlue adalékot töltsünk! Ne a traktorokat tankolja egyesével az adalékkal benzinkúton, hanem mobil üzemanyagtartály segítségével szállítsa az AdBlue-t a traktoraihoz! Így mobilkút használatával egyszerre időt és pénzt is megtakaríthat!

Kistraktorhoz vagy nagy erőgéphez keres mobil üzemanyagtartályt?

A mobilkút igény szerint kiegészítőkkel személyre szabható, 125, 200, 430 és 600 literes változatban elérhető. A mobil üzemanyagtartályok kiegészíthetők tetővel, zárható fedéllel, átfolyásmérő órával stb. Kompakt kialakításuknál fogva a 125 és 200 literes mobilkút akár személyautóval is szállítható, hiszen alapterületük csupán 80x60 cm, magasságuk 45, ill. 60 cm. A nagyobb, 430 és 600 literes üzemanyagtartályok alapterülete 117x76 cm, vagyis bárhol elfér, ahol egy szabvány EUR raklap! A mobilkút szállítható platós autókon, pick-up-okon, de akár zárt furgonokban is!
 

CEMO1.jpg


Mobilkút, mobil üzemanyagtartály szállításakor szükséges az ADR vizsga?

Az ADR a veszélyes áruk közúti fuvarozására vonatkozó szabályzat, ami viszont tesz némi engedményt bizonyos esetekben, például egyes mobil üzemanyagtartályok esetében is. Mobil dízeltartály esetén mentességet élvez az üzemanyagtartály az ADR vizsga alól 450 literes névleges térfogatig, amennyiben saját felhasználásra szállít benne üzemanyagot.

Fontos tudni viszont, hogy a mobil üzemanyagkút szállításánál ebben az esetben is be kell tartani az ADR vonatkozó előírásait! Ennek értelmében a mobil dieseltartályt megfelelően kell rögzíteni, a járművön tűzoltó készüléket kell tartani. A mobil dieseltartályon az áru megnevezését és veszélyességi besorolásáról szóló címkét jól látható helyen kell feltűntetni. Mobil AdBlue üzemanyagtartály esetén viszont nem szükséges az ADR vizsga, mivel a karbamid oldal nem minősül veszélyes folyadéknak.

 

CEMO3.jpg 

Amennyiben kérdése lenne mobil üzemanyagtartályokról, legyen az dieseltartály vagy AdBlue tartály, kérje ki szakértő véleményét! Az Agrogazda.hu Mérőműszerek Kft. kollégái készséggel állnak rendelkezésre, igény esetén akár raktárról, azonnali szállítással is állunk rendelkezésükre!

Tegye hatékonyabbá gazdasága működését üzemanyagtartály segítségével még ma!

Bővebben a mobil üzemanyagtartályokról, dízeltartályokról, AdBlue tartályokról itt!

 

Kocsis Árpád
Termékszakértő
kocsis.arpi@agrogazda.hu
+ 36 70/342-3887

Agrogazda.hu Mérőműszerek Kft.
Székesfehérvár, Zsombolyai u. 36.
Tel.: +36 22/322-650; Mobil: +36 70/618-6225 
Web: www.agrogazda.hu; E-mail: info@agrogazda.hu

                                                                                                                   agrogazda_hu_2013_modositott_logo.jpg                        

Ha tetszett a hír oszd meg ismerőseiddel!

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat