Sorvezetők növekvő szerepe a földművelésben

A párhuzamvezető, sorvezető készülékek egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak a hazai mezőgazdaságban

szántóföld.jpgA Landasin-Agrogazda Kft. tudja, hogy a földművelés a pontos gépjárművezetőkkel kezdődik, de azért nekik is elkél egy kis segítség! A precíziós gazdálkodás olyan gépekkel érhető el, ami a GPS technológia elvén működik. A mezőgazdasági gps-ek lehetővé teszik, hogy pontosan meghatározzuk, hol tartózkodik a munkagép, traktor. A művelő út nélkül végzett szántóföldi munkáknál az átfedések mindig napirenden vannak, és jelentős költségeket okoznak, ha a gazdálkodó nem használ sorvezető készüléket, párhuzamvezetőt. Szóval párhuzamvezető nélkül átlagosan 7% feleslegesen kijuttatott műtrágyával, növényvédő szerrel, gépköltséggel és munkaórával számolhatunk.

Gondolt már arra, hogy megoldást jelent egy mezőgazdasági gps?

Sorvezető készülékeinket úgy fejlesztettük ki, hogy minden gazdálkodó igényét ki tudjuk szolgálni a kis gazdaságoktól egészen a nagy üzemekig. Mezőgazdasági gps-eink különböző funkciókkal és tudással rendelkeznek széles kínálatunkban! Sorvezető készülékeink igény esetén továbbfejleszthetők.

Párhuzamvezetők, grafikus megjelenítéssel!

A mezőgazdasági gps grafikus megjelenítésének köszönhetően Ön minden helyzetben gyorsan tud reagálni!

Sorvezető készülékeinkről az adatok egyszerűen PC-re tölthetők, ott pedig a megtett út, az esetleges kihagyások, átfedések lekövethetők. Sorvezető készülékeink kezelése nagyon egyszerű, körülbelül 5 perc betanulási idő!

Sorvezető készülékek területmérő funkcióval!

Sorvezetőink mindegyike rendelkezik területmérő funkcióval. A mezőgazdasági gps használható bérmunkák elszámolásához, vagy szomszédviták rendezéséhez! Párhuzamvezetőink használatával a vadkár, vagy a vízállásos területek nagysága is könnyedén megállapítható!

Bemutatjuk sorvezető készülékeinket!

Mg navigátor doboz.jpgAz LD-Agro Mg Navigátor párhuzamvezetővel Ön egyenes, vagy görbe referencia vonalakhoz igazodva mindig optimális nyomvonalon haladhat! Ezzel a sorvezetővel az időjárási körülményektől sem kell tartania, lehet köd, vagy akár porfelhő! Ez a mezőgazdasági gps jelentős mértékben tehermentesíti a járművezetőt! A párhuzamvezetővel az átfedések, kihagyások kiküszöbölhetők! Az LD-Agro Mg Navigátor sorvezető korlátlan adattárolási és visszakeresési funkcióval rendelkezik. A párhuzamvezető rögzíti az utolsó munkaművelet helyét, és egy tetszőleges időpontban ugyanarról a pontról folytathatjuk a munkát. A sorvezető készülék szélvédőre masszív tapadókorongjának köszönhetően stabilan rögzíthető!

Mg Navigator V2.jpgAz LD-Agro Mg Navigátor V2 sorvezető készülék a piac legkeresettebb mezőgazdasági gps-e. Kezdje gazdasága optimalizálását ezzel a sorvezetővel! Ez a mezőgazdasági gps 7”-os kijelzővel bír, igazi óriás! A párhuzamvezető rendelkezik virtuális permetező szakaszoló funkcióval is. A V2 sorvezető intelligens, hasznos társ a mezőgazdaságban! Ez a párhuzamvezető tökéletesen alkalmas azonnali hektár, kihagyott és átfedett terület kiszámítására. A nyomvonaltól való eltérés kijelzése a sorvezető készülék esetében grafikusan történik: számszerűen és nyilakkal, LED sorral. A párhuzamvezető pontossága 30cm alatti. A mezőgazdasági gps-hez autós tartó és töltő tartozik. A sorvezető stabilan rögzíthető műszerfalra, szélvédőre. A mezőgazdasági gps 5 Hz-es GPS vevővel rendelkezik, valamint akadály és területhatár előrejelzéssel. A sorvezető belső memóriája szinte korlátlan! Az LD-Agro Mg Navigátor V2 professzionális mezőgazdasági gps!

Lineguide+starfire.jpgA legpontosabb sorvezetőnk az LD-Agro LineGuide 300 Sorvezető! Kimagasló pontossággal és ingyenes GPS korrekcióval dolgozik! Felhasználóbarát nézetekkel (nagyítás/kicsinyítés funkció), munkagép adatainak elmentésével és betöltésével, valamint korlátlan adattárolási funkcióval rendelkezik! A LineGuide 300 többi sorvezetőnkhöz hasonlóan területmérésre is alkalmas. A nyomvonaltól való eltérések kijelzése többféle módban is lehetséges. Emellett a virtuális szakaszoló segítségével egyszerűbb és hatékonyabb a vegyszer kijuttatása! A rendszer a John Deere Starfire 300-as 12 csatornás 10 Hz-es GPS vevővel kerül forgalomba. Ezzel a sorvezetővel elfelejtheti a gyomos csíkokat a növényállományban! A készülék támogatja a GoogleEarth formátumot is!

Kompakt, egyszerűen használható készüléket szeretne, mellyel kiváló pontosságot érhet el? Akkor ideális társa lesz a Leica mojoMini sorvezető, Geospective Smart vevővel! A sorvezető automatikus Bluetooth csatlakozással rendelkezik a Geospective vevőhöz, tehát nincs szükség külön adatkábelre. Terepi és utcai vezérlésre egyaránt alkalmas. A sorvezető egyszerűen kezeli az átfedéseket, megelőzve a kemikália okozta égést, vagy a terület-kimaradást. Beépített újratölthető akkumulátorral rendelkezik, mely kb. 2 órányi hordozható használatot biztosít. A Leica mojoMini a precíziós kijuttatás legköltséghatékonyabb módja!

Spóroljon gazdaságának párhuzamvezető segítségével!

Sorvezető készülékeink használatával a pénze nem csúszik ki feleslegesen a zsebéből! Takarítson meg Ön is időt, energiát, pénzt a mezőgazdasági gps segítségével! Ne feledje: a precíziós gazdálkodás egy pontos, megbízható sorvezetővel kezdődik!

 

Izsó Helga

Ha tetszett a hír oszd meg ismerőseiddel!

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat