Meteorológiai állomás » Meteorológiai adatgyűjtő állomások

Meteobot Mini - meteorológiai adatgyűjtő állomás

Termék ára:

365.000 Ft + ÁFA (463.550 Ft)

Kosárba db
Leírás

Tudja mikor és mennyi csapadék volt egy adott táblán utoljára? Tudja, hogy egy adott táblán mikor fagy meg a talaj? A Meteobot Mini időjárás állomás segítségével nem kell többet találgatnia!


MeteobotMini2019.jpg- Napelemes áramforrás

- Mobiltelefon hálózaton keresztüli kommunikáció

- Egyszerű és gyors telepítés

- App Store és Google Play Applikáció

- Helyi és múltbéli adatok megjelenítése, tárolása

- Helyspecifikus agrármeteorológiai előrejelzésIdőjárás állomás segítségével tervezzen előre pontos adatok alapján!

A Meteobot Mini egy automata időjárás állomás, mellyel valós időben kaphat információkat az csapadékról és a talaj állapotáról a szántóföldön. Időjárás állomás használatával nem szükséges időt és pénzt fordítania a táblákon történő mérésekre minden nap! Figyelemmel kísérheti az időjárási körülmények alakulását a mobilján, valós időben!

 

Hogy működik a Meteobot agrár meteorológia állomás?

Meteobot_2 mini.jpgA meteorológiai állomás szenzorok segítségével valós idejű adatokat szolgáltat, melyek korlátlan ideig visszakereshetőek, továbbá 10 napos időjárási előrejelzést is adnak grafikonokkal, táblázatokkal.

Legfőbb szenzorok, melyek segítenek a döntések meghozatalában: Levegő hőmérséklet-, relatív páratartalom-, levélnedvesség-, szélsebesség-, szélirány-, csapadék-, talaj hőmérséklet-, talajnedvesség-szenzor.

Az agrármeteorológiai állomás legnagyobb előnye, hogy a felépítésének köszönhetően bárhova telepíthető. A Meteobot mezőgazdasági meteorológiai állomás az időjárási adatokkal segít a növények betegségeinek megelőzésében, hiszen ha egy adott betegség feltételei adottak, még a betegségek megjelenése vagy elterjedése előtt meg lehet tenni a szükséges lépéseket.

 

Meteobot meteorológiai állomások összehasonlítása

 Meteobot-logo.jpg

Meteobot típusok
NanoMicroMiniProMérési tartomány
Levegő hőmérsékletoo**-40°C-tól + 125°C-ig
Reltív páratartalomoo**0-100%
Légnyomásoo**500-1100 hPa
Szélsebesség---*0,9-40 m/s
Csapadékmennyiség-***0,25 l/m2 - ∞
Csapadékintenzitás-***0,25-180 l/h
Talajnedvesség--o*0-100%
Volumetrikus talajnedvesség*ooo0-100%
Talajhőmérséklet*o**-55°C-tól + 125°C-ig
Szélirány---o0°-360°
Levélnedvesség--oo0-100%
Napsugárzásmérő--oo0,2W/m2
Akkumulátor****-20°C-tól + 55°C-ig
Napelem****0-6V
Magasság a talajtól30 cm40 cm80 cm215 cm 
*= benne van  o= opció  -= nem elérhető

 

Segítség a döntések meghozatalában!

MeteobotMini2018.jpg
Csapadék mennyiség: mikor érdemes permetezni, aratni, öntözni, stb.

Levegő és talajhőmérséklet: mikor ideálisak a körülmények a csírázáshoz

Talajnedvesség: alkalmas-e a telej vetésre, csírázásr, van-e elegendő nedvesség a növények számára a műtrágya felszívásához

Páratartalom, levélnedvesség: mikor milyen betegség vagy rovar megjelenésének optimálisak a feltételei

 

Melyik szenzor miben nyújt segítséget?

 

hőmérséklet_fagy.jpgMeteorológiai állomás - Levegőhőmérséklet szenzor

A meteorológiai állomás egyik legfontosabb szenzora, mely folyamatosan méri a levegő hőmérsékletét. Ezekből meghatározható a középheőmérsékletek, a napsütéses órák száma, stb. A meteorológiai állomás hőmérséklet szenzora segítségével időben értesülhet a fagyveszélyről!
Mérési tartomány: -40 °C-tól +125 °C-ig
Felbontás: 0,1 °C

Meteorológiai állomás - Relatív páratartalom szenzor

Rovarok.jpgLegyen mindig egy lépéssel a betegségek és a kártevők megjelenése előtt! A Meteobot meteorológiai álomás segítségével ellenőrizheti azt is, hogy a virágzás vagy a beporzás feltételei optimálisak-e.
Mérési tartomány: 0-100%
Felbontás: 0,1%

Meteorológiai állomás - Levélnedvesség szenzor

levélnedv.jpgA Meteobot meteorológiai állomás segítségével meg tudja határozni az órák számát, amikor a levelek nedvesek. Ez az információ időben segít a megfelelő növényvédelmi döntések meghozatalában, még a betegségek megjelenése előtt!
Mérési tartomány: 0-100%
Felbontás: 2,8%

Meteorológiai állomás – Csapadék szenzor

csapadék.jpgA Meteobot meteorológiai állomás szenzora segítségével pontosan mérheti, mikor és mennyi csapadék esett. Eldönthető, hogy a talaj alkalmas géppel történő művelésre. Segítséget adhat permetezés és aratás idejének meghatározására. Az időjárás állomás segítségével tudhatja, hogy mikor esett utoljára, vagy mennyi csapadék volt az év elejétől kezdve.
Mérési tartomány: 0,25 l/m2-től végtelen
Felbontás: +/- 0,25 l/m2
Max. intenzitás: 180 l/óra

Meteorológiai állomás – Talajhőmérséklet szenzor

talajhő.jpgA meteorológiaiállomás fontos információkat adhat a talaj állapotáról is. Folyamatosan képes mérni a talaj hőmérsékletét, így látható a tendencia. Információt kaphat az elmúlt napok átlaghőmérsékletéről, az esetleges fagyveszélyről.
Mérési tartomány: -55 °C-tól +125 °C-ig
Felbontás: +/- 0,1 °C

Meteorológiai állomás - Talajnedvesség szenzor
talajnedvesség.jpg
A növények optimális talajnedvességigénye 70 és 100% között található. A Meteobot Pro meteorológiaiállomás maximálisan 3 db talajnedvességszenzorral egészíthető ki, így különböző talajrétegekben és adhat adatokat. A meteorológiai állomás mérései alapján eldönthető, hogy mikor szükséges az öntözés.
Mérési tartomány: 0-100%
Felbontás: 0,1%

 

 

Meteobot_App_logo.jpgLetölthető applikáció az időjárás állomáshoz

A Meteobot mezőgazdasági időjárás állomás kiváló ár/érték arányú, megbízható adatgyűjtő szenzorjai azonban mit sem érnének egy fejlett, intelligens szoftver nélkül!

Mobiltelefonján keresztül, a világon bárhol láthatja a mezőgazdasági meteorológiai állomás adatait, legyen szó Andorid vagy IOS rendszerű készülékről. Az agrármeteorológiai applikáció magyar nyelven ingyenesen letölthető.

A szoftver megjeleníti a mezőgazdasági meteorológiai állomás által összegyűjtött adatokat, segítenek meghozni a döntéseket, ha vetésről, növényvédelemről, öntözésről, stb. van szó. Valós időben kaphat információkat az időjárásról és a talaj állapotáról a szántóföldön. Figyelemmel kísérheti az időjárási körülmények alakulását a mobilján, valós időben! Elérhetőek akár tábla szinten lebontva a múltbéli adatok, 10 napos hely specifikus agrármeteorológiai előrejelzés, vagy akár más Meteobot állomások adatait is megtekintheti.

 

Meteorológiai riasztások

Meteobot_szoft.jpg
Az időjárási állomások adatainak felhasználásával a Meteobot applikáció kiszámítja és riasztásokat küld a következő agrometeorológiai mutatókról:

- Napi átlaghőmérséklet 10⁰С felett
- A talaj átlagos hőmérséklete 10⁰С felett
- Intenzív csapadék (több mint 1 liter/perc)
- Az első őszi hideg
- Tavaszi hideg

 


Agrometeorológiai történet

en-fields-map.jpg
Mivel a Meteobot a gazdálkodásra specializálódott, az időjárási állomások adatait a táblák történetében tárolja.

Csak annyit kell tennie, hogy felvázolja a mezők határait a térképen. Ha ezt megtette, teljes agrometeorológiai előzményeket kap attól a pillanattól kezdve, amikor egy meteorológiai állomást telepítettek a közelben.

A Meteobot fő előnye, hogy a saját meteorológiai állomásától (vagy egy másik közeli állomástól) kap adatokat, nem pedig a földtől mérföldekre lévő időjárási eszköztől.


Helyi időjárás előrejelzés

en-weather-forecast-10-days.jpgen-current-data.jpg
Az Ön kényelme érdekében az időjárás-előrejelzést és az időjárási állomások aktuális adatait egy grafikonon egyesítetjük. Így például láthatja, hogy az aktuális pillanatig mennyi eső esett, és mennyi további várható.

A Meteobot applikáció helyi időjárás-előrejelzést biztosít az Önt érdeklő területre vonatkozóan. Az előrejelzés a következőket tartalmazza: eső, levegő hőmérséklet, levegő relatív páratartalma, nyomás, szélsebesség, szélirány, felhőtakaró, köd, harmatpont.

 


A programmal lehetőség van exportálni a mezőgazdasági meteorológiai állomás adatait, így számítógépen is meg tudja tekinteni.
Meteobot mobil, agrármeteorológiai állomás, mezőgazdasági időjárás állomás, mezőgazdasági meteorológiai állomás.jpg


Szoftver előfizetés

illustration-software-design.jpg
A Meteobot szoftver előfizetés szükséges, hogy használni tudja a Meteobot adatgyűjtő állomást, így tud hozzáférni a saját időjásári adataihoz. Az előfizetést évente szükséges megújítani, hogy tovább használhassa a Meteobot meteorológiai állomását! Az előfizetés és a hozzá szükséges applikáció letöltése után, regisztrálni kell a meteorológiai állomását egy egyszerű QR-kód segítségével!


Betegség előrejelzések

Búzafélékszárrozsda, barna levélrozsda, szeptóriás levélfoltosság, búza,sárga levélfoltosság, lisztharmat, fuzáriózis, mikotoxinok a gabonafélékben 
Árpalisztharmat, hálózatos levélfoltosság, barna levél rozsda,
Fuzáriózis, mikotoxinok a gabonafélékben
Almavarasodás, tűzelhalás, lisztharmat (jelenleg fejlesztés alatt),
almadarázs, almamoly, almafa rák, marssonina coronaria
Szőlőperonoszpóra, szőlő feketerothadás
Sárgabarack, őszibarack, szilva, cseresznye, meggybarna rothadás, fehérrozsda

 


Csak szántóföldi növényekre alkalmas a Meteobot előrejelző állomás?

beteg4_1374654921_78295_1-e1520413371578.jpg
Természetesen nem, a Meteobot előrejelző állomás alkalmas gyümölcsösök és szőlőültetvények környezeti adatainak mérésére is. A meteorológiai állomás levélnedvesség mérő szenzorral kiegészítve képes betegség-előrejelzésre is. A Meteobot időjárás állomáshoz opcionálisan elérhetőek búza, durumbúza, árpa, alma és szőlő különböző betegségeinek előrejelző modelljei is. A helyspecifikus agrármeteorológiai adatok alapján Meteobot által származó időjárási adatok automatikusan továbbíthatók a  betegségmodellekbe, amelyek előrejelzéseket készíthetnek a különféle növénybetegségek kockázatairól.
beteg1_Zhalta_razhda_01-pshenitsa-e1520412259344.jpg
Tudományos kutatások és számos kísérlet eredményeként ezek algoritmusokat és szabályokat tartalmaznak. Amikor ideálisak egy-egy kultúrában a feltételek egy betegség kialakulásához, azt a szoftver automatikusan jelzi, adott esetben a kockázat mértékét is. Ezek a szabályok és algoritmusok figyelembe veszik a csapadékot, a hőmérsékletet, a levegő páratartalmát, a levelek nedvességét, a napsugárzást stb., ezért szükséges a helyi viszonyokat, a mikroklímát mérő meteorológiai állomás is.Technikai specifikációk

Szenzor      Felbontás    
      Mérési  tartomány     
     Pontosság     
Levegő hőmérséklet0,1°C-40°C-tól + 125°C-ig+-0,5°C
Relatív páratartalom0,10°C0-100%+-2%
Légnyomás1 hPa500-1100 hPa+-1 hPa
Csapadékmennyiség0,25 l/m20,25 l/m2-∞
0°C felett
+-0,25 l/m2
Csapadék intenzitás0,25 l/h0,25-180 l/h0,25 l/h
Talaj hőmérséklet0,1°C-55°C + 125°C-ig+-0,5°C
Talajnedvesség0,5%0-50%+-0,5%
Napelem panel0,1 V0-6 V1 V
Újratölthető akkumulátor  
Működési tartomány: -20°C-tól + 55°C-ig
Működési feszültség: 3,5-4,2 V
Capacitás: 2900 mAh


Ne megszokások alapján döntsön, támaszkodjon egy professzionális mezőgazdasági meteorológiai állomás által mért adatokra! Keresse szakértő kollégáinkat!


Termék ára:

365.000 Ft + ÁFA

Kosárba db
Ha tetszett a termék akkor oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó videók:

HOZZÁSZOLÁSOK
Hozzászolások a termékről, írjon Ön is!

» A hozzászoláshoz kérem jelentkezzen be.

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat

Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek! Kérjük, engedélyezze a sütiket, az oldal megfelelő működéséhez, és hatékonyabbá tételéhez.

Süti beállítások Adatvédelmi nyilatkozat Jogi nyilatkozat

Az alábbiakban szabályozhatja a sütiket:

Funkcionális sütik
Ezek a cookie-k növelik az oldal funkcionalitását azáltal, hogy néhány információt tárolnak az Ön beállításairól. Ilyen például a weboldalon kitöltött adatok megőrzése.

Statisztikai sütik
Ezek a cookie-k segítenek bennünket abban, hogy értékeljük weboldalunk teljesítményét, fejlesszük a tapasztalatok alapján az Ön felhasználói élményét.

Közösségi média és marketing sütik
Az Ön böngészési szokásaira, érdeklődési körére vonatkozó adatokat gyűjtő - jellemzően harmadik féltől származó – sütik, amelyek a személyre szabott reklámok megjelenítését teszik lehetővé.

Tájékoztatjuk, hogy a választás eltárolásához egy cookie-t kell használnunk, hogy kegközelebb is emékezzünk, ha ebben a böngészőben nyitja meg weboldalunkat.

Részletek a Cookie-k kezeléséről...