Meteorológiai állomás » Meteorológiai adatgyűjtő állomások

Meteobot Pro + szélirány - meteorológiai adatgyűjtő állomás

Termék ára:

549.000 Ft + ÁFA

Kosárba db
Leírás

A Meteobot meteorológiai adatgyűjtő állomás biztosítja, hogy megalapozott döntéseket tudjon hozni a növénykultúrákról, a szántóföldön/gyümölcsösben szükséges munkaműveletekről. Mindezt a zsebében lévő telefonos applikáción keresztül!


Meteobot1.jpg- Betegség előrejelzés különféle növénykultúrákban

- Professzionális meteorológiai állomás napelemmel, beépített GSM modemmel


- A meteorológiai állomás mobilhálózaton keresztüli küldi az adatokat, SIM kártya szükséges a használathoz

- Kompakt kialakítása miatt gyorsan telepíthető bárhova

- App Store és Google Play telefonos applikáció

- Mobilalkalmazás segítségével a helyi és múltbéli adatok megjelenítése, tárolása

- Helyspecifikus meteorológiai előrejelző állomás

- Szélirány szenzorral, és továbbiakkal igény szerint kiegészíthetőMi mindenre használhat egy meteorológia állomást? Miért az agronómus legszükségesebb eszköze a meteorológia állomás?


Meteobot Pro1.jpg-    Segít az öntözés precízebb és gazdaságosabbá tételében

-    Megfigyelheti a növény állapotát

-    Betegségeket jelezhet előre

-    Megmondja alkalmas-e az időjárás a permetezéshez

-    Pontosabb vegyszer választást tesz lehetővé

-    Leolvasható, hogy mikor érdemes aratni

-    Segít meghatározni az optimális vetési időt


Hogy működik a Meteobot meteorológia állomás?


Meteobot Pro2021.jpgA mezőgazdasági meteorológiai állomásoknak egy napelem tölti a belső akkumulátorukat, ami árammal látja el a készüléket és a beépített 4G-s GSM modem küldi telefonra, vagy számítógépre az adatokat.

A meteorológiai állomás szenzorok segítségével valós idejű adatokat szolgáltat, melyek korlátlan ideig visszakereshetőek, továbbá 10 napos időjárási előrejelzést is adnak grafikonokkal, táblázatokkal.

Legfőbb szenzorok, melyek segítenek a döntések meghozatalában: Levegő hőmérséklet-, relatív páratartalom-, levélnedvesség-, szélsebesség-, szélirány-, csapadék-, talaj hőmérséklet-, talajnedvesség-szenzor.

Az agrármeteorológiai állomás legnagyobb előnye, hogy a felépítésének köszönhetően bárhova telepíthető. A Meteobot mezőgazdasági meteorológiai állomás az időjárási adatokkal segít a növények betegségeinek megelőzésében, hiszen ha egy adott betegség feltételei adottak, még a betegségek megjelenése vagy elterjedése előtt meg lehet tenni a szükséges lépéseket.

Melyik szenzor miben nyújt segítséget?

hőmérséklet_fagy.jpgMeteorológiai állomás - Levegőhőmérséklet szenzor

A meteorológiai állomás egyik legfontosabb szenzora, mely folyamatosan méri a levegő hőmérsékletét. Ezekből meghatározható a középheőmérsékletek, a napsütéses órák száma, stb. A meteorológiai állomás hőmérséklet szenzora segítségével időben értesülhet a fagyveszélyről!

Mérési tartomány: -40 °C-tól +125 °C-ig Felbontás: 0,1 °C

rovar-kártevő.jpgMeteorológiai állomás - Relatív páratartalom szenzor

Legyen mindig egy lépéssel a betegségek és a kártevők megjelenése előtt! A Meteobot Pro meteorológiai álomás segítségével ellenőrizheti azt is, hogy a virágzás vagy a beporzás feltételei optimálisak-e.

Mérési tartomány: 0-100% Felbontás: 0,1%


levélnedv.jpgMeteorológiai állomás - Levélnedvesség szenzor

A Meteobot Pro meteorológiai állomás segítségével meg tudja határozni az órák számát, amikor a levelek nedvesek. Ez az információ időben segít a megfelelő növényvédelmi döntések meghozatalában, még a betegségek megjelenése előtt!

Mérési tartomány: 0-100% Felbontás: 2,8%


szélsebesség.jpgMeteorológiai állomás - Szélsebesség szenzor

A Meteobot meteorológiai állomás segítségével mindig ismerheti a szélsebességet az adott területen, és könnyen tervezheti meg növényvédelmi tevékenységét. Erős szélben a permetezés nem hatékony! A szélerősség ismeretében az is látható, hogy a körülmények a virágzáskor és beporzáskor ideálisak-e.

Mérési tartomány: 0,9 és 40 m/s között Pontosság: 0,4 m/s

Meteorológiai állomás – Szélírány szenzor
Meteobot szélírány szenzor.jpg
Minden termelő esetében fontos a szélsebesség és szélirány a növényvédelem miatt, hiszen bizonyos szélsebesség fölött már nem szabad permetezni. Mivel a saját állomásán kívül több meteorológia állomás adatihoz is hozzáférhet, akár az Öntől több 10 km-re lévő meteorológia állomás szél és szélirány adataihoz is hozzáférhet.

Mérési tartomány: -40 C°-tól +65 C°-ig, mérési tartomány: 3 – 322 km/óra, pontosság: +/- 3°,

Csapadék.jpgMeteorológiai állomás – Csapadék szenzor

A Meteobot Pro meteorológiai állomás szenzora segítségével pontosan mérheti, mikor és mennyi csapadék esett. Eldönthető, hogy a talaj alkalmas géppel történő művelésre. Segítséget adhat permetezés és aratás idejének meghatározására. Az időjárás állomás segítségével tudhatja, hogy mikor esett utoljára, vagy mennyi csapadék volt az év elejétől kezdve.

Mérési tartomány: 0,25 l/m2-től végtelen, Felbontás: +/- 0,25 l/m2 Max. intenzitás: 180 l/óra

Talajhő.jpgMeteorológiai állomás – Talajhőmérséklet szenzor

A meteorológiaiállomás fontos információkat adhat a talaj állapotáról is. Folyamatosan képes mérni a talaj hőmérsékletét, így látható a tendencia. Információt kaphat az elmúlt napok átlaghőmérsékletéről, az esetleges fagyveszélyről.

Mérési tartomány: -55 °C-tól +125 °C-ig Felbontás: +/- 0,1 °C

talajnedvesség.jpgMeteorológiai állomás - Talajnedvesség szenzor

A növények optimális talajnedvességigénye 70 és 100% között található. A Meteobot Pro meteorológiaiállomás maximálisan 3 db talajnedvességszenzorral egészíthető ki, így különböző talajrétegekben és adhat adatokat. A meteorológiai állomás mérései alapján eldönthető, hogy mikor szükséges az öntözés.

Mérési tartomány: 0-100% Felbontás: 0,1% 


Letölthető mobil applikáció a mezőgazdasági meteorológiai állomáshoz!

A Meteobot mezőgazdasági időjárás állomás kiváló ár/érték arányú, megbízható adatgyűjtő szenzorjai azonban mit sem érnének egy fejlett, intelligens szoftver nélkül!

Mobiltelefonján keresztül, a világon bárhol láthatja a mezőgazdasági meteorológiai állomás adatait, legyen szó Andorid vagy IOS rendszerű készülékről. Az agrármeteorológiai applikáció magyar nyelven ingyenesen letölthető.


Meteobot_szoft.jpg

A szoftver megjeleníti a mezőgazdasági meteorológiai állomás által összegyűjtött adatokat, segítenek meghozni a döntéseket, ha vetésről, növényvédelemről, öntözésről, stb. van szó. Valós időben kaphat információkat az időjárásról és a talaj állapotáról a szántóföldön. Figyelemmel kísérheti az időjárási körülmények alakulását a mobilján, valós időben! Elérhetőek akár tábla szinten lebontva a múltbéli adatok, 10 napos hely specifikus agrármeteorológiai előrejelzés, vagy akár más Meteobot állomások adatait is megtekintheti.

Egy telefonos program, mely riasztásokat is küld?

 

Az időjárási állomások adatainak felhasználásával a Meteobot applikáció kiszámítja és riasztásokat küld a következő agrometeorológiai mutatókról:

- Napi átlaghőmérséklet 10⁰С felett
- A talaj átlagos hőmérséklete 10⁰С felett

- Intenzív csapadék (több mint 1 liter/perc)
- Az első őszi hideg
- Tavaszi hideg

A programmal lehetőség van exportálni a mezőgazdasági meteorológiai állomás adatait, így számítógépen is meg tudja tekinteni.

meteobot_pc.jpg

 

A szélsőséges klíma ma már megköveteli a legtöbb növénykultúrákban az öntözést. Viszont egy meteorológiai állomás nélkül, a szükséges információk ismeretének hiányában, biztos, hogy a megfelelő mennyiségű víz a megfelelő időben kerül a megfelelő helyre?

A mezőgazdasági meteorológiai állomás gyökérzónában elhelyezett talajnedvesség szenzorjaiból származó adatokkal látni lehet, hogy van-e a talajban víz, amely a növények számára felvehető. A mezőgazdasági meteorológiai állomás különböző mélységekben elhelyezett szenzorjainak adataiból látható, hogy az öntözés hogyan jut el a mélyebb talajrétegekbe. A gyökérzóna alá felesleges vizet juttatni, mert ez egyrészt az öntözés berendezésinek üzemeltetési költségeivel jár, másrészt kimossa a tápanyagokat abból a rétegből, ahol a növények fel tudják venni.

 

 Meteobot Pro1.jpg Meteobot_girl_k.jpg  20190607_111103_2.jpg

 

A mezőgazdasági meteorológiai állomás információt nyújt a csapadék mennyiségéről és intenzitásáról is. A reggeli harmat eltűnésének ismeretében elég csak akkor küldeni a gépeket az aratáshoz, amikor már optimálisak a feltételek. Ehhez a mezőgazdasági meteorológiai állomás ad pontos adatokat, ezáltal az agrármeteorológiai állomás pénzt és időt takarít meg Önnek.


Előzze meg a betegségek kialakulását! Tegye meg idejében a szükséges lépéseket!

 

A Meteobot® segít a növénybetegségek leküzdésében. A szántóról vagy a gyümölcsösről származó időjárási adatok automatikusan továbbíthatók betegségmodellekbe, amelyek előrejelzéseket készíthetnek a növénybetegségek kockázatairól.

Tudományos kutatások és számos kísérlet eredményeként ezek algoritmusokat és szabályokat tartalmaznak. Amikor ideálisak egy-egy kultúrában a feltételek egy betegség kialakulásához, azt a szoftver automatikusan jelzi, adott esetben a kockázat mértékét is. Ezek a szabályok és algoritmusok figyelembe veszik a csapadékot, a hőmérsékletet, a levegő páratartalmát, a levelek nedvességét, a napsugárzást stb., ezért szükséges a helyi viszonyokat, a mikroklímát mérő meteorológiai állomás is.

 

Meteobot betegség előrejelzés_fekvő.jpg

A búza és árpa modelljei például beépített információkat tartalmaznak a növények fejlődésének fenológiai szakaszairól és a terméskockázatról. A különböző növényfajták betegségekkel szembeni rezisztenciáját (vagy toleranciáját) is beépítik a modellekbe. Mindezen jellemzők alapján a modellek dinamikus előrejelzést adnak a várható pillanatra és a fertőzési kockázat mértékére vonatkozóan.

 

Pár példa a betegség előrejelzésére

Búzafélékszárrozsda, barna levélrozsda, szeptóriás levélfoltosság, búza,sárga levélfoltosság, lisztharmat, fuzáriózis, mikotoxinok a gabonafélékben 
Árpalisztharmat, hálózatos levélfoltosság, barna levél rozsda,
Fuzáriózis, mikotoxinok a gabonafélékben
Almavarasodás, tűzelhalás, lisztharmat (jelenleg fejlesztés alatt),
almadarázs, almamoly, almafa rák, marssonina coronaria
Szőlőperonoszpóra, szőlő feketerothadás
Sárgabarack, őszibarack, szilva, cseresznye, meggybarna rothadás, fehérrozsda

 

Meteobot kötelező szoftver előfizetés

illustration-software-design.jpg
A Meteobot szoftver előfizetés szükséges, hogy használni tudja a Meteobot adatgyűjtő állomást, csak így tud hozzáférni a saját időjárási adataihoz! Az előfizetést évente szükséges megújítani, hogy tovább használhassa a Meteobot meteorológiai állomását! Az előfizetés és a hozzá szükséges applikáció letöltése után, regisztrálni kell a meteorológiai állomását egy egyszerű QR-kód segítségével!

Vásárlás esetén kérjük, mindenképp válassza ki a kosár mellett, a szoftver előfizetés hosszát!

 

Milyen változatokban kapható a Meteobot meteorológia állomás?

Az agrár meteorológia állomás 4 fajta kivitelben kapható Meteobot Nano, Micro, Mini, Pro. A termékek közötti különbséget az alábbi táblázat tartalmazza. A termék nevekre kattintva egyből az Agrogazda.hu oldalára jut az adott termékhez. A megfelelő termék kiválasztásban illetve egyéb kérdések esetén, kollégáink a lenti elérhetőségeken már várják a hívását!

 Meteobot-logo.jpg

Meteobot típusok

Nano

Micro

Mini

Pro

Mérési tartomány

Levegő hőmérséklet

o

o

*

*

-40°C-tól + 125°C-ig

Relatív páratartalom

o

o

*

*

0-100%

Légnyomás

o

o

*

*

500-1100 hPa

Szélsebesség

-

-

-

*

0,9-40 m/s

Csapadékmennyiség

-

*

*

*

0,25 l/m2 - ∞

Csapadékintenzitás

-

*

*

*

0,25-180 l/h

Talajnedvesség

-

-

o

*

0-100%

Volumetrikus talajnedvesség

*

o

o

o

0-100%

Talajhőmérséklet

*

o

*

*

-55°C-tól + 125°C-ig

Szélirány

-

-

-

o

0°-360°

Levélnedvesség

-

-

o

o

0-100%

Napsugárzásmérő

-

-

o

o

0,2W/m2

Akkumulátor

*

*

*

*

-20°C-tól + 55°C-ig

Napelem

*

*

*

*

0-6 V

Magasság a talajtól

30 cm

40 cm

80 cm

215 cm

 

* = benne van; o = opció, - = nem elérhető

 

Technikai specifikációk

Szenzor      Felbontás     
      Mérési  tartomány     
     Pontosság     
Levegő hőmérséklet0,1°C-40°C-tól + 125°C-ig+-0,5°C
Relatív páratartalom0,10°C0-100%+-2%
Légnyomás1 hPa500-1100 hPa+-1 hPa
Csapadékmennyiség0,25 l/m20,25 l/m2-∞
0°C felett
+-0,25 l/m2
Csapadék intenzitás0,25 l/h0,25-180 l/h0,25 l/h
Talaj hőmérséklet0,1°C-55°C + 125°C-ig+-0,5°C
Talajnedvesség0,5%0-50%+-0,5%
Napelem panel0,1 V0-6 V1 V
Újratölthető akkumulátor  
Működési tartomány: -20°C-tól + 55°C-ig
Működési feszültség: 3,5-4,2 V
Capacitás: 2900 mAh

 

Ne megszokások alapján döntsön, támaszkodjon professzionális mezőgazdasági meteorológiai állomás által mért adatokra! Permetezzen ott és annyit amennyi épp szükséges, öntözzön gazdaságosan! Vásárolja meg ma a terméket, hogy már holnap eredményesebb lehessen!

Termék ára:

549.000 Ft + ÁFA

Kosárba db
Ha tetszett a termék akkor oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó videók:

Kapcsolódó dokumentumok:

Meteobot kézikönyv (pdf - 2.25mb)

HOZZÁSZOLÁSOK
Hozzászolások a termékről, írjon Ön is!

» A hozzászoláshoz kérem jelentkezzen be.

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat