Mezőgazdasági drón » Megfigyelő drón

Sequia NDVI kamera rendszer, Yuneec H520 drónra szerelve a gyári Yuneec kamera mellé

Leírás

Tegye meg az első lépéseket költséghatékonyan a precíziós gazdálkodás felé egy NDVI kamerával rendelkező drónnal! A Sequoia multispektrális kamera láthatóvá teszi Önnek a láthatatlant is táblákon!

pix4d-parrot-sequoia-multispectral-camera.jpg- 4 db monochrome szenzor

- Pixel méret: 3.75 μm


- Fókusztávolság: 3.98 mm

- Felbontás: 1280 x 960

- Zöld érzékelés: 530-570 nm

- Vörös érzékelés: 640-680 nm

- Vörös határ érzékelés: 730-740 nm

- Infravörös közeli érzékelés: 770-810 nm

 

Pontos adatokhoz milyen NDVI kamera szükséges a drónra?

A leggyakrabban említett kifejezés precíziós gazdálkodás kapcsán a normatív vegetatív index, röviden NDVI. Ez egy viszonyszám, ami színképelemzés alapján következtet a növény állapotára, elsősorban nitrogénellátottságára. Ezek alapján lehet tervezni a tápanyag-utánpótlást. De vajon elegendő-e egy hagyományos, látható fény tartományában működő kamerával felszerelt mezőgazdasági drón?

Pix4Dfields_orthomosaic Monitor the evolution of a crop (propagation of a disease or the effect of a treatment).jpgKöltséghatékony megoldásként sokan használnak hagyományos RGB kamerákat mezőgazdasági drónra szerelve, különböző szűrőkkel. Szemben egy NDVI kameraval, egy RGB kamera csak a látható fényt tudja érzékelni, éppen ezért széles sávban hozza az értékeket, pontos eredményt nem adnak. Ráadásul a különféle növénykultúrákhoz különböző szűrők lennének szükségesek. Csak a visszaverődő fényből tudja megállapítani a növény állapotát. Az RGB kamerás mezőgazdasági drón csak azt tudja majd megállapítani, hogy stresszes vagy nem stresszes a növény, de nem tudni, hogy mitől.

Pix4Dfields_index_map Visualise & understand the crop health by using accurate vegetation indices.jpgA multispektrális NDVI kamera már a nem látható, NIR (infravörös közeli) tartományt is vizsgálja, így már lehet következtetni a probléma okára is, ami lehet vízhiány, betegség, kártevők, tápanyaghiány, gyomosodás. stb. A Sequoia NDVI kamera egyszerre vizsgálja a látható (RGB) és nem látható (NIR) tartományokat kellően szűk sávban. Az ilyen NDVI kamera segítségével készíthet a mezőgazdasági drón olyan felvételeket, melyek pontos eredményeket ad.

Ha tetszett a termék akkor oszd meg ismerőseiddel!

HOZZÁSZOLÁSOK
Hozzászolások a termékről, írjon Ön is!

» A hozzászoláshoz kérem jelentkezzen be.

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat