Régebbi típusú sorvezetők fejlesztési lehetőségei

Tudta, hogy a Landasin-Agrogazda Kft. közel 10 éve foglalkozik mezőgazdasági GPS rendszerek, főleg sorvezető GPS-ek fejlesztésével és forgalmazásával? Tudta, hogy immár két éve saját márkát hozott létre LD-Agro néven, és a sorvezető készülékek Magyarországon készülnek?


A több ezer sorvezető GPS-t használó ügyfelünkLDagro_logo_201308_RGB.jpg igényeihez igazodva, folyamatos igényfelmérést hajtunk végre és fejlesztjük a hardver és szoftver elemeinket.

Ez a fejlesztés 2014-ben is töretlenül folytatódik, a nyár folyamán rendelhetővé válik az LD-Agro saját automata kormányzási rendszere is sorvezetőinkhez! A következő fejlesztések és kiegészítők sorvezető GPS-einkhez a cikk megjelenésének az időpontjában már szintén elérhetővé váltak!

LD-Agro Mg Navigátor szoftver frissítés
Az LD-Agro Mg Navigátor sorvezető V1-ről V2-es verziójú szoftverfrissítésnek köszönhetően további hasznos funkciókkal bővül a sorvezető tudása! Az elmenthető gépprofilok révén elég csak egyszer beállítani azon erőgépek, munkagépek adatait, amelyekkel a sorvezetőt használja.

Az átfedések kijelzésével elérhetővé válik aMGV1-V2 szoftver.jpg virtuális szakaszoló is a sorvezető szoftverében: vegyszerezéskor a szakaszok pontos megadása után a kétszeres kijuttatás elkerülése érdekében a sorvezető GPS pontosan kijelzi, mikor és hol kell lekapcsolni manuálisan a szakaszokat! Szeretne Őn is pénzt megtakarítani a sorvezető GPS használatával? Használja a Virtuális szakaszolás funkciót!

Az akadályok és referenciapontokat adhat meg valamint egy kalibrációt követően csökkentheti a GPS-jelek sodródásából adódó pontatlanságot, így a sorvezető GPS továbbra is pontos marad.

LD-Agro Mg Navigátor V2 pontosságLeica_SmartAG.jpg növelés
Már az Mg Navigátor V2 sorvezető 5 Hz-es GPS-vevője is képes 30 cm alatti sorcsatlakozási pontosságra, mindezt előfizetett korrekciós jelek nélkül!
Viszont a professzionális Leica Smart GPS-vevő kifejezetten mezőgazdasági sorvezető GPS-ekhez lett kifejlesztve, így 20 cm alatti sorcsatlakozást biztosít az ingyenes EGNOS korrekciós jellel. Fejlessze Mg Navigátor V2 sorvezetőjét a Leica Smart GPS-vevővel!


LD-Agro LineGuide 300 pontosabb
GLONASS.jpgsorvezetés nehéz terepi viszonyok mellett
A Leica Smart GPS-vevő EGNOS korrekcióval is jól teljesít, de ez tovább fokozható két műholdrendszer egyidejű használatával! A GLONASS műholdak aktiválásával máris az átlagos 9-10 műhold helyett 14-16 műhold segítségével dolgozhat! Az orosz GLONASS műholdakkal a lehető legjobb sorcsatlakozási pontosságot biztosítják erdő mellett, magasfeszültségű vezetékek közelében, épületek mellett, stb.


LD-Agro tolatókamera hogy gépeiveltolaókamera sorvezető GPS-hez.jpg biztonságosan manőverezzen!
Szeretne biztonságosan tolatni? A sorvezető GPS-ekre köthető széles látószögű tolatókamera kezelése egyszerű és gyors, akár sorvezetés közben is használhatja. A be- és kikapcsoláshoz csupán egy gombot kell megnyomnia.


RAM Mount vákuumos tartókarral a RAM-os rögzítő_vágva.jpgmasszív szélvédős rögzítéshez
Aggódik, hogy sorvezetője esetleg leesik és megsérül? Nincs szabad felület a műszerfalon, ahova a sorvezető monitorát el tudná helyezni? A professzionális RAM Mount vákuumos tartókar tökéletes rögzítést biztosít a kabinban az üvegfelületeken.

A tartókar eltávolítása is nagyon egyszerű, csupán egyetlen mozdulat! A RAM Mount tartókar kompatibilis az Mg Navigátor V2, a LineGuide 300-as és a LineGuide 800-as sorvezető GPS-ekkel.


Leica AS7500 automata permetezőgépAS7500-left-view.jpg szakaszoló
Sok figyelmét leköti a permetezőgép szakaszainak folyamatos kézi kapcsolása? A Leica AS7500 automata szakaszolóval nagyban megkönnyítheti és pontosabbá teheti a permetezést! A professzionális sorvezető GPS-re köthető permetező szakaszolóval nemcsak a munkáját egyszerűsítheti, hanem a kevesebb vegyszert pontosan juttathatja ki, ezáltal a környezetét és a pénztárcáját is kíméli! Használható szinte valamennyi permetezőgép típushoz.


Precíziós gazdálkodás modul LineGuide sorvezető GPS-ekhez

Precíziós helyspecifikus kijuttatás: A sorvezetőbe precizios_helyspecifikus_kijuttatás.jpgtalajminta-vételezési térkép vagy hozamtérkép alapján elkészített műtrágyázási térkép tölthető be. Ezt követően a szükséges szórásmennyiség méterre pontosan leolvasható a sorvezető kijelzőjéről, a helyspecifikus kijuttatás költséghatékonyan, drága felszerelések nélkül elvégezhető!

LastTrack sorvezetési mód:
Ha eltér az ideális nyomvonaltóLast_Track.jpgl (pl. egy fát kell kikerülni a táblán), a következő sorban már az új nyomvonal lesz a referenciavonal. Így tehát minden esetben az előző sor less a következő sor referenciavonala.

Munkavégzés kontroll: Statisztika a kihagyott és átfedettemunkavégzés_kontroll.jpgn kezelt területről, mellyel ellenőrizhető az elvégzett munka minősége. Bérmunkáknál szintén hasznos lehet, hiszen megkönnyíti az elszámolást.

Headland Control – utólagos körbeszegés: egyes Headland_Control.jpgmaró hatású vegyszereknél a szerves anyag kart okozhat a gépekben és a gumiabroncsokban, ezért célszerű a tábla körbeszegését a munkaművelet végére hagyni. Ezzel a módszerrel a frissen vetett magok letaposása is elkerülhető. Először meghatározzuk, hány sor legyen a körbeszegés, majd a készülék mindig jelez, ha ezt a sávot elértük és így a tábla körbeszegése a munkaművelet végén, sokkal gazdaságosabban, átfedések nélkül végezhető el.


Valamennyi már elkészült fejlesztésünk a gazdák, vagyis az Önök igényei szerint lettek az LD-Agro sorvezető GPS-einkhez fejlesztve. Ennek megfelelően a jövőben is várjuk az LD-Agro márkájú sorvezetőinket használó gazdák véleményét, tapasztalatait és igényeit a jövőben történő fejlesztésekhez. A Landasin-Agrogazda Kft. valamennyi dolgozója várja kérdéseit, ötleteit, hogy együtt tovább vigyük a magyar fejlesztésű sorvezetők jó hírét!

 Kocsis Árpád
Landasin-Agrogazda Kft.
70/3423887 

Ha tetszett a hír oszd meg ismerőseiddel!

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat