Ingyenes térképészeti program sorvezetőkhöz!

Mg Navigátor, Mg Navigátor V2 és LineGuide tulajdonosok figyelem: ingyenesen letölthető az LD Agro MAP szoftver!

Az LD Agro MAP szoftver segítségével asztali PC vagy laptop segítségével további információkhoz juthat az elvégzett munkáról. A táblaadatok megtekinthetőek, különböző statisztikai adatokat is megjelenít, valamint ezekről munkajelentést is készíthet, ami bérmunkák végzésénél lehet hasznos.

A program a Landasin-Agrogazda Kft honlapjáról, a www.agrogazda.hu/letöltések.html -ről ingyenesen letölthető!

Az Mg Navigátor tulajdonosok a szoftver segítségével a számítógépen láthatják az átfedéseket is, nemcsak a kihagyott területeket!

A program használata
A táblák megnyitásához vegye ki a sorvezető készülékből a memóriakártyát, és helyezze a számítógépe kártyaolvasójába. Indítsa el a feltelepített LD Agro Map programot, majd nyissa meg a sorvezetőn tárolt táblák adatait.

Ezt követően a képernyő bal felén felül láthat egy listát, mely a shape formátumban elmentett táblákat tartalmazza. Ha kiválaszt egy táblát, a bal alsó sarokban betöltődnek a hozzá tartozó statisztikai adatok, jobb oldalra pedig a tábla képe.

LdAgroMAP.jpg

A statisztikából kiolvasható Táblaméret (ha), a megművelt Munkaterület (ha), illetve az átfedések mértéke %-ban, illetve hektárban is. A képernyőn piros kontúrvonallal körbekerítve látható a terület, zöld színnel pedig a megművelt terület, az átfedéseknél sötétebb színnel. A kék szín jelöli az akadályokat, a fekete vonal pedig a referenciavonal helyét.

A térkép nagyítható/kicsinyíthető a nézet, illetve ki/bekapcsolható a nyomvonal, a táblahatár, illetve a referenciavonal megjelenítése.

ld-agromap.jpg

A kurzort a térkép fölé helyezve a jobb alsó sarokban kiolvashatóak az adott hely koordinátái. Ez akkor lehet hasznos, ha Ön megjelöl például egy akadályt, vagy a tábla sarokpontját, ugyanis az LD Agro MAP szoftver segítségével pontosan meghatározhatja annak koordinátáit. Az LD Agro MAP a WGS84 koordináta formátumot használja, azonban Ön egy ingyenes átváltóprogrammal ezt átkonvertálhatja EOV72 formátumba. Ezt a programot az alábbi linken érheti el: http://www.psoft.hu/szolgaltatasok/eov-wgs84-gps-koordinata-atszamitas.html

ld-agromap2.jpg

Az LD Agro MAP program fejlesztése folyamatosan zajlik, az LD Agro sorvezetőkbe (Mg Navigátor V2, LineGuide 300 és LineGuide 800 típusok) opcionálisan rendelhető kijuttatási térképekhez ebben a programban lehet felvinni a szükséges adatokat.

Az elvégzett munkáról megjegyzéssel kibővíthető munkajelentést is nyomtathat a szoftverrel. Ez főleg bérmunkáknál lehet hasznos, megkönnyítheti az elszámolást.

LdAgroMAP3.jpg

AZ LD-AGRO MAP program innen is letölthető: LD_Agro_Map_PC_200_Setup.msi



Másik lehetőség a sorvezetési adatok megtekintésére a Google Föld (Google Earth) szoftver

PC használatával lehetősége van a táblaképeket műholdképre ráhelyezve is megtekinteni. Ehhez le a szükséges ingyenes programot, a Google Föld (Google Earth) programot az internetről ingyenesen letöltheti az alábbi címen: http://www.google.com/intl/hu/earth/download/ge/agree.html vagy írja be a keresőbe az alábbi kulcsszavakat: „google föld letöltése”. Ezután telepítse fel a programot a megadott útmutató alapján.

Ahhoz, hogy a Google Föld szoftver segítségével meg tudja nyitni a sorvezetővel elmentett táblákat, előbb exportálni kell azokat a megfelelő (.KML) formátumban.

A Google Föld szoftver elindítása után csak meg kell nyitnia az exportált file-t a File menü Megnyitás menüpontjával. A .KML file-t a memóriakártyán a NavGuide/GISExport mappában találja. A szoftver valamennyi funkciójának használatához a Súgójában kaphat segítséget.

googleearth.jpg

Ha tetszett a hír oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó dokumentumok:

GPS-es sorvezető újdonságok az agrogazda.hu kínálatában! (pdf - 0.18mb)

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat