Laborfelszerelés » NIR Beltartalmi elemzők

Infracont SGrain (összes kalibrációval)

Termék ára:

7.570.000 Ft + ÁFA (9.613.900 Ft)

Kosárba db
Leírás

Egy modern, pontos, megbízható gabona beltartalmi elemző készüléket keres mindezt kompakt, hordozható formában? Tökéletes megoldás az Infracont SGrain készülék!

-    Az elérhető összes egész szemes termény kalibráció jár a műszerhez   SGrain alapkép_1.jpg
-    Közép-európai mintákból készült rendkívül pontos kalibrációkkal
-    InfraCloud - Felhőalapú internet kapcsolat
-    Innovatív egyedi infravörös optika
-    5,7”-os színes érintőképernyős LCD kijelző
-    Beépített grafikus nyomtató
-    Könnyű kezelhetőség, ergonómia
-    Karbantartás mentes
-    Hordozható kivitel, 12V-os működés


Egy igazán pontos gabona beltartalmi elemző készüléket keres? Ismerje meg az Infracont SGrain gabona beltartalmi elemző készüléket, mely a prémium kategóriát képviseli!

Az Infracont SGrain a gabona beltartalmi elemzés új korszakát képviseli. Ezen korszerű gabona beltartalmi elemzővel pontosan és gyorsan mérheti az egész szemes kalászos gabonák, olajos magvak és lisztek beltartalmi paramétereit. Kiemelkedő jellemzői között találjuk az innovatív egyedi infravörös optikát, a felhőalapú internetkapcsolatot, valamint az 5,7”-os színes érintőképernyős LCD kijelzőt, melyeket egy hordozható, 12V-os működésű eszközben kapja meg. Az Infracont SGrain hordozható gabona beltartalmi elemző nagy pontosságú rácsos monokromátoros optikával és beépített hőnyomtatóval rendelkezik, mely segítségével a mérési eredmények a mérés végén, vagy akár később ki is nyomtathatók. Az Infracont SGrain gabona beltartalmi elemző műszer egy modern, kiemelkedő pontosságú, innovatív egyedi infravörös technikával ellátott, hordozható készülék, mely a prémium kategóriát képviseli.

Infracont SGrain_27.jpg


Szeretné tudni, hogy milyen technológiának is köszönheti az Infracont Sgrain gabona beltartalmi elemző készülék ezt a kiemelkedő pontosságot?

Az Infracont SGrain gabona beltartalmi elemző készülék a modern technológia csúcspontját Infracont SGrain_8.jpg képviseli a gabonaelemzésben. Az Infracont műszerek szkenner típusú spektrofotométerek, melyek a közeli  infravörös NIR-  tartományban működnek. A transzmissziós módú (NIT – Near Infrared Transmission) műszerek a ~780-1064 nm hullámhossz tartományú fényt használnak a méréshez, mert ebben a hullámhossz-tartományban a gabonafélék és lisztek mérhető mértékben átengedik a fényt. Az Infracont SGrain gabona beltartalmi elemző készülék a mérendő anyagot átvilágítja, és megméri a különböző hullámhosszokon átengedett fény intenzitását, azaz a spektrumát. A spektrum mérése néhány kiválasztott hullámhosszon történik: az adott hullámhosszú (monokromatikus) fényt egy ún. rácsos monokromátor állítja elő.

A beépített mikroszámítógép ezen értékek alapján számítja és jelzi ki a mért anyag jellemzőit. A méréshez előzetesen meghatározzák az átengedett fény spektruma és a mérendő összetevők közötti matematikai összefüggést, melyet kalibrációnak neveznek. Terményenként és a mérni kívánt komponensenként külön kalibrációk szükségesek. Egy kalibráció elkészítéséhez nagyszámú, hagyományos módon (laboratóriumban) elemzett minta spektrumának megmérése szükséges, melynek alapján a kalibrációs összefüggéseket számítógéppel határozzák meg. Az Infracont műszerek e kalibrációk betöltése után válnak képessé az egyes összetevők mérésére.


Az Infracont SGrain (összes kalibrációval) gabona beltartalmi elemző készülék az elérhető összes egész szemes termény Közép-európai mintákból készült pontos kalibrációival garantálja a legpontosabb eredményeket!

A gyár 30 éve folyamatosan fejleszti a különböző gabonafélékhez használt kalibrációit, SGRain_5.jpg így  jelentős számú, különböző országokból, évjáratokból, fajtákból származó mintákat tartalmazó kalibrációs adatbázisokkal rendelkezik, ami biztosítja a kalibrációk robosztusságát és pontosságát.

A webáruházunkban kapható Infracont SGrain gabona beltartalmi elemző készülék - az elérhető összes egész szemes terményre előprogramozott - kalibrációval kapható, de opcionálisan lisztküvetta és más porított anyagokhoz való kalibrációk opcionálisak, amit megrendeléskor jelezni kell!  Ezek pontos méréséhez ugyanis a gabona beltartalmi elemző műszerbe egy mintatartó eszköz beépítése szükséges a mérőcellába. A kalibrációk az Infracont  gabona beltartalmi elemző műszerek esetén az egyik műszerről a másikra átvihetők. Az Infracont SGrain gabona beltartalmi elemzőket opcionálisan a felhasználó igényének megfelelő kalibrációkkal is szállítjuk.


Az alábbi táblázatban összefoglaltuk az összes egész szemes opcionálisan választható termények mérhető komponenseit

Termények

Mérhető paraméterek

Búza:

sikértartalom, fehérje, nedvesség, Zeleny-index, W

Őszi árpa, tavaszi árpa, tritikálé, rozs, bab:

fehérje, nedvesség

Durum:

sikértartalom, fehérje, nedvesség

Zab, borsó:

nedvesség

Kukorica: 

fehérje, nedvesség, keményítő, olaj

Repce:

olaj, olaj (száraz anyagra vonatkoztatott) nedvesség

Szója:

fehérje, fehérje (száraz anyagra vonatkoztatott), olaj, olaj (száraz anyagra vonatkoztatott), nedvesség

Napraforgó (hántolt): 

nedvesség, olaj, olajsav

Búzaliszt:

sikértartalom, nedvesség, hamu, fehérje

Durumliszt, szójadara (extrahált), rizs (hántolt):

fehérje, nedvesség

Kukoricaliszt:

olaj, fehérje, nedvesség

Rizs (hántolatlan):

nedvesség


A mérhető termények elérhető kalibrációit, pontos mérési tartományát és pontosságát az alábbi linken érheti el:

Infracont_sgrain_es_xgrain_keszulekek_gyari_kalibracioi.pdf

Amennyiben a fentiek közül bármely lisztküvetta vagy más porított anyagokhoz való kalibrációval szeretné megrendelni az Infracont SGrain gabona beltartalmi elemző készüléket, vagy az opcionális kalibrációk ára felől érdeklődne, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

A fentieken felül az Infracont SGrain gabona beltartalmi elemző műszer beépített kalibráció-módosító programmal is rendelkezik, de opcionálisan Windows alatt futtatható kalibráló program is rendelhető hozzá!

Infracont SGrain_21.jpg


Pontosság a maximumon!

Az Infracont SGrain gabona beltartalmi elemző készülék az egyetlen gabonaelemző készülék a világon, amely a kisméretű, hordozható kategóriában a legnagyobb mérési pontosságot biztosító rácsos monokromátoros optikával rendelkezik. Az Infracont egyedi optikai elrendezése, az „Egysugaras Kompenzációs Rendszer” (SBCS – Single Beam Compensation System) biztosítja az Infracont SGrain gabona beltartalmi elemző készülék kiváló rövid és hosszú távú stabilitását.


Egyszerű és intuitív használat!

Az Infracont SGrain gabona beltartalmi elemző készülék használata bármely felhasználó SGrain kijelző_3.jpg számára rendkívül könnyen megérthető, megtanulható. A kiváló fényerejű, színes 5,7” méretű, érintőképernyős LCD kijelző biztosítja mind az egyszerű kezelést, mind a fejlett adat ki- és beviteli lehetőségeket. Az Infracont SGrain felhasználása a garatos kivitelének köszönhetően jóval egyszerűbb és kényelmesebb, mint a mintatartós készülékeké. Így nem igényel a minta előkészítést sem. Az Infracont SGrain gabona beltartalmi elemző automatikusan beállítja a különböző terményfajtákhoz szükséges mérőcella szélességet és a minták tömörítését is elvégzi. Lehetővé teszi az egész szemes kalászosok beltartalmi analizálását külön mintatartó, vagy egyéb kiegészítő alkatrész nélkül. Az Infracont SGrain gabona beltartalmi elemző 1 perc alatt több száz elemi mérést végez.


Hordozza az innovációt!

Az Infracont SGrain gabona beltartalmi elemző készülék 12V-ról, pl. autó szivargyújtó töltőről, külső akkumulátorról is működtethető. Könnyű súlya és kicsi mérete teszi könnyen hordozhatóvá, hogy a legkényelmesebbé tegye az Ön számára is a mérést.


Beépített grafikus hőnyomtató!

Az Infracont SGrain beépített hőnyomtatóval rendelkezik, így a műszer a Infracont SGrain_25.jpg mérési  eredményekről a mérés után közvetlenül automatikusan mérési bizonylatot tud nyomtatni tetszőleges példányszámban. Emellett a korábbi mérési eredmények és mérési statisztikák utólag is kinyomtathatók. A kinyomtatott mérési bizonylatokon a mérési eredmények mellett a mérés egyéb paraméterei, pl. a mérés dátuma és pontos ideje, a minta egyedi azonosítója, és a műszer üzemeltetője is szerepel.


Távoli szerviz, amire talán sohasem lesz szüksége!

Az Infracont SGrain gabona beltartalmi elemző a hordozható eszközök legújabb generációját képviseli, így a meghibásodások esélye minimálisra csökkent. Ennek ellenére, ha mégis problémája adódik, az eszköz InfraCloud-felhőalapú internet kapcsolatának köszönhetően távolról is diagnosztizálható és szervizelhető. Ezzel időt és költséget takaríthat meg, valamint garantáljuk a zökkenőmentes működést. Az Infracont gabona beltartalmi elemző műszerekhez már kb. 20 év óta elismert színvonalú,  az egész ország területére kiterjedő szerviz és kalibrációs háttér biztosított. Ahogyan a többi gabona beltartalmi elemzőhöz, az Infracont SGrain-hez is 2 év gyári garancia jár. Az Infracont SGrain készülékek távolról frissíthetőek. Így szoftver frissítésnél, új kalibrációknál, egyéb szervizes feladatoknál, elég csupán a készüléket Internetes hálózatra kötni, és távoli elérhetőséggel a szükséges műveleteket a készüléken végre lehet hajtani. Mindezt úgy, hogy a készüléket a mérlegházból el sem kell mozdítani, a munka azonnal folytatódhat.


InfraCloud – felhőalapú internetkapcsolat!

Az Infracont SGrain – az üzemeltetési helyén rendelkezésre álló internet kapcsolat esetén – az Infracont SGrain_6.jpg InfraCloud alkalmazás segítségével számítógépről, telefonról vagy tabletről is elérhető. A mérés után a mérési adatok feltöltésre kerülnek az InfraCloud felhőben lévő adatbázisába, megjelennek a műszer által aktuálisan mért adatok, de a történeti adatok is megtekinthetők és letölthetők. Emellett számos egyéb funkció áll rendelkezésre a műszerek távoli menedzselésére.


Túllépve a konkurencián!

Az Infracont SGrain gabona beltartalmi elemző készülék hosszú évek fejlesztési eredménye. Más gyártók elemzőihez képest valószínűleg sokkal nagyobb pontossággal, továbbfejlesztett kalibrációkkal és felhasználóbarát funkciókkal rendelkezik. A felhasználói visszajelzések és tesztek is egyöntetűen az Infracont SGrain mellett szólnak.


Az Infracont SGrain gabona beltartalmi elemző nem csak egy új eszköz, hanem egy innovációs partner lesz amennyiben megrendeli termékünket! Az Infracont SGrain gabona beltartalmi elemző műszer a tökéletes választás, mely magyar gyártmányú, gyorsan elérhető szerviz szolgálattal!

Adatok és technikai paraméterek:

Kijelző: 5,7” méretű, 640x480 színes TFT
Kezelő felület:Érintőképernyő (kapacitív)
Mérési idő:~1 perc
Mérési felület:40 cm2
Mérőcella rétegvastagság:4 és 33 mm közt (automatikus)
Minta mennyiség:kb. 300 cm3 (búza esetén, HL-méréshez)
Optika:Rácsos monokromátor
Hullámhossz tartomány:790-1064 nm
Hullámhossz pontosság:0,1 nm
Hullámhossz reprodukció:0,02 nm
Detektor:Si PIN dióda
Fényforrás:Halogén lámpa (12V/20W)
Belső számítógép és operációs rendszer:Toradex Colibri iMX6DL, Linux
Nyomtató:Beépített grafikus hő nyomtató
Csatlakozások:3 x USB 2.0 port; LAN; WIFI 
Működési hőmérséklet tartomány:10 - 45°C
Teljesítmény felvétel: 50 VA
Tápegység:100-240 VAC/12V/10A
Méretek (Sz x Mag. x Mélység):350x340x330 mm
Súly:10kg

Termék ára:

7.570.000 Ft + ÁFA

Kosárba db
Ha tetszett a termék akkor oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó videók:

Kapcsolódó dokumentumok:

Infracont SGrain gabona beltartalmi elemző használati útmutató (pdf - 4.84mb)

HOZZÁSZOLÁSOK
Hozzászolások a termékről, írjon Ön is!

» A hozzászoláshoz kérem jelentkezzen be.

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat

Weboldalunk cookie-kat használ, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek! Kérjük, engedélyezze a sütiket, az oldal megfelelő működéséhez, és hatékonyabbá tételéhez.

Süti beállítások Adatvédelmi nyilatkozat Jogi nyilatkozat

Az alábbiakban szabályozhatja a sütiket:

Funkcionális sütik
Ezek a cookie-k növelik az oldal funkcionalitását azáltal, hogy néhány információt tárolnak az Ön beállításairól. Ilyen például a weboldalon kitöltött adatok megőrzése.

Statisztikai sütik
Ezek a cookie-k segítenek bennünket abban, hogy értékeljük weboldalunk teljesítményét, fejlesszük a tapasztalatok alapján az Ön felhasználói élményét.

Közösségi média és marketing sütik
Az Ön böngészési szokásaira, érdeklődési körére vonatkozó adatokat gyűjtő - jellemzően harmadik féltől származó – sütik, amelyek a személyre szabott reklámok megjelenítését teszik lehetővé.

Tájékoztatjuk, hogy a választás eltárolásához egy cookie-t kell használnunk, hogy kegközelebb is emékezzünk, ha ebben a böngészőben nyitja meg weboldalunkat.

Részletek a Cookie-k kezeléséről...