Mezőgazdasági drón » Monitoring drón csomagok

EXPERT drón csomag: DJI Matrice 210 V2.0 + Micasense Altum kamera + ajándék AGRONmaps feldolgozó szoftver éves előfizetés

Leírás

A legprecízebb adatgyűjtést nyújtó Micasense Altum szenzor és a DJI Matrice 210 V2.0 drón két darab moduláris kamera foglalatával elsősorban kutatók, fejlesztők és nagyvállalatok számára ajánlott.

 

m210altum-sqr.jpg- Csúcskategóriájú Matrice 210 V2.0 drón 2 db akkumulátorral, töltővel

- MicaSense Altum multispektrális kamera

- MicaSense kalibrációs panel a pontos felvétel készítéséhez

- 5 db monokróm szenzor a multispektrális képekhez, +1 szenzor a hőérzékeléshez

- Ajándék AGRONmaps adatfeldolgozó, kiértékelő szoftver éves előfizetés Prémium hozzáféréssel

- A vizsgálatokhoz az AGRONmaps fiók 110 ezer forint értékben feltöltve

- Speciális, részletes magyar nyelvű dokumentáció a hatékony munkavégzés érdekében

 

Multispektrális adatgyűjtés a legmagasabb szinten, akár kutatási célokra is!

altum0045_1024x1024.jpgHáromféle adatot gyűjthet egy kamerával, egy lépésben! A Micasense Altum kamera által készített nagyfelbontású multispektrális képek mellett már nincs szükség hagyományos RGB kamerára, viszont hőérzékelő szenzorral is rendelkezik! A szinkronizált és kalibrált kimenetek háromszor annyi információt adnak egyetlen repülés során, és drasztikusan csökkentik az utófeldolgozási időt. A gyorsabb adatgyűjtés miatt így jóval több idő marad az adatok elemzésére. Ezáltal a Micasense Altum kamera új lehetőségeket nyit meg a kutatók és a nagyobb gazdálkodók számára!

MicaSense_Altum.jpg

 

Miért ajánlott a kalibrációs panel? Hogyan javítják a képek minőségét?

reflektancia_panel.jpgMinden tárgy elnyel, illetve visszatükröz bizonyos mennyiségű fényt. Ezt a tulajdonságot reflektanciának nevezzük, speciális műszerrel mérhető. A kalibrációs panelek mindegyikét bevizsgálják, hogy meghatározzák a reflektanciáját. Ezeket a kalibrációs paneleket aztán a tábláról készülő képek pillanatnyi fényviszonyainak változásainak kompenzálására használhatjuk. Egyfajta viszonyítási alap, amihez a képeket igazítani lehet. Az egyes repülések előtt és után készített kalibrált panel képei pontos információt adnak a felvételek idején a talajhoz érkező fény mennyiségéről. A kalibrációs panel használatával tehát a különböző napokon vagy különböző napszakokban gyűjtött adatok is pontosan összehasonlíthatók, a változások kimutathatók. A növények élettani vizsgálatainál minden esetben javasoljuk. a kalibrációs panel használatát!

 

Drón, multispektrális kamera, egyéb kiegészítők

Csúcskategóriás alapcsomag kiemelt széltűréssel és precizitással. A munkára felkészített multispektrális mezőgazdasági monitoring drónnal a növényzet fizikális és élettani állapota vizsgálható.

tb55.jpgA DJI Matrice 210 drón mellé a csomag összesen 2 db gyári akkumulátort tartalmaz. Két darab moduláris kamera foglalattal rendelkezik, így a csomagban lévő Micasense Altum kamera mellé igény esetén további kamera is szerelhető.

MicaSense_Altum3.jpgA MicaSense Altum multipektrális kamera minden hullámsávot (Kék, Zöld, Vörös, Vörös határ (Red Egde), Vörös közeli (Near-Infrared)) külön csatornán rögzít. Egyedülálló módon ez a kamera hőszenzorral is rendelkezik! Az Altum multispektrális kamera rendelkezik napfény-érzékelő szenzorral is, amely maximalizálja az adatgyűjtés pontosságát a különböző napszakokban.

 

AGRONmaps adatfeldolgozó, kiértékelő szoftver

Az AGRONmaps egy online felületű szoftver, amely a drónnal készített fotó csomagok feldolgozására, vizsgálatok elvégzésére és térképek letöltésére szolgál. Azonban nem csak egy feldolgozó szoftver, hiszen ez a management platform egy kommunikációs felület, mely okos megoldásokat nyújt a drónnal készíthető vizsgálatokon túl.

Minden vizsgálat alapja a terület berepülése, ezt követi az elkészült nagy mennyiségű ortofotó feltöltése a platformra. Az ortofotókból először ortomozaik készül, mely egy digitális koordinátahelyes térkép, amin a kiválasztott vizsgálatok készülnek.

Klorofill-térkép.jpg

Minden vizsgálattípusnak van egy hektárra vonatkozó ára, így annak arányában fizet, amekkora területeket feltölt a felületre. Prémium hozzáféréssel a szoftver javaslatokat, ajánlásokat is tesz, hogy milyen vizsgálatot mikor célszerű elvégezni egy adott kultúrában. Ezen felül segít a kiválasztott vizsgálat és drón ismeretében a repülési paraméterek beállításában is, úgymint repülési magasság, átfedések mértéke, stb.

AgronMaps_logo.jpg

Az EXPERT monitoring csomag tartalmaz 1 éves AJÁNDÉK AGRONmaps előfizetést Prémium hozzáféréssel, továbbá a vizsgálatok elvégzéséhez 110 ezer forint értékű feltöltést! A szoftverről bővebb információt az AGRONmaps feldolgozó és kiértékelő szoftver oldalon talál!

 

Az EXPERT Monitoring drón csomaggal elvégezhető vizsgálatok

Fizikális: növényi fedettség, vadkár felmérés, tőszámlálás, gyomosodás felmérés, domborzati térkép, növény fejlettségi állapot.

Növényéllettani: klorofill térkép+vizuális felmérés, stresszállapot felmérés+vizuális felmérés, nitrogén ellátottság+vizuális felmérés (jelenleg csak őszi kalászosoknál elérhető!)

A vizsgálatokról részletesebb leírást az AGRONmaps feldolgozó és kiértékelő szoftver oldalon talál!

 

Technikai paraméterek:

Drón max. repülési sebesség81 km/óra
Drón repülési időmax. 34 perc (elméleti maximum)
Kamera szenzorok5 db monokróm szenzor a multispektrális képekhez. felbontás 2064x1544 (3.2 MPX), 1 szenzor a hőérzékeléshez
Szenzorok hullámhosszaBlue (B): 475 ± 20 nm; Green (G): 560 nm ± 20 nm; Red (R): 668 nm ± 10 nm; Red edge (RE): 717 nm ± 10 nm; Near-infrared (NIR): 840 nm ± 40 nm
LencsékFOV (Field of View): 48°, fókusztávolság 8 mm

 

A BASIC Monitoring drón csomag tartalma:

- DJI Matrice 210 V2.0 monitoring drón - DJI CrystalSky kontroller és vezérlőegység
- MicaSense Altum multispektrális kamera- Ajándék 1 éves AJÁNDÉK AGRONmaps Prémium előfizetés
- 2 db gyári TB55 akkumulátor- AGRONmaps fiók 110 ezer Ft feltöltéssel
- Töltő- 3 hónapos támogatás telefonon, e-mailen
- Micasense kalibrációs panel- magyar nyelvű dokumentáció
Ha tetszett a termék akkor oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó termékek:

HOZZÁSZOLÁSOK
Hozzászolások a termékről, írjon Ön is!

» A hozzászoláshoz kérem jelentkezzen be.

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat