Mezőgazdasági drón » Monitoring drón csomagok

PRO drón csomag: DJI Phantom4 Multispectral + ajándék AGRONmaps feldolgozó szoftver éves előfizetés

Leírás

Ellenőrizhetjük a növények egészségi állapotát az egyes növényektől egészen táblaszintig? Teljesebb képet kapna földjeiről, a talaj állapotáról a növények esetleges betegségeiről? Akkor ismerkedjen meg a DJI mezőgazdasági felhasználásra tervezett monitoring drónjával, a Phantom 4 Multispectrallal!

DJI_Phantom4_Multi2.jpg- DJI Phantom 4 Multispectral drón 3 db akkumulátorral, multi töltővel és kontroller állvánnyal

- A megtervezett repülési útról az iPad Mini 2019 32GB tablet stabil működése gondoskodik

- 1 db RGB szenzor és 5 db monokróm szenzor a multispektrális képekhez

- Ajándék AGRONmaps adatfeldolgozó, kiértékelő szoftver éves előfizetés Prémium hozzáféréssel

- A vizsgálatokhoz az AGRONmaps fiók 110 ezer forint értékben feltöltve

- Speciális, részletes magyar nyelvű dokumentáció a hatékony munkavégzés érdekében

 

Mitől kiemelkedő a DJI Phantom 4 Multispectral monitoring drón csomag?

DJI_Phantom4_Multispectral_kamera.jpgA DJI kifejezetten mezőgazdasági célra fejlesztette a ezt a típust. A Phantom4 speciális változata egy nagypontosságú drón, gyárilag multispektrális kamerával szerelve. A kamerájában egy hagyományos RGB szenzor, továbbá a pontos távérzékeléshez öt monokróm szenzor gyűjti az adatokat, mindegyiken 2 Mpixeles felbontásban. Mezőgazdasági célú képek készítése soha nem volt ennyire egyszerű és hatékony, mint a DJI Phantom 4 Multispectrallal! A drón tetején található napfény-érzékelő szenzor méri a napsugárzást, amely maximalizálja az adatgyűjtés pontosságát a különböző napszakokban. Az utókezelt adatokkal kombinálva ez az információ segít a legpontosabb NDVI eredmények elérésében.

 

Hogy csökkenek a termelés költségei, mitől lesz nagyobb a hozam?

DJI_Phantom4_Multispectral_kukorica.jpgA multispektrális képek a növények összes növekedési időszaka során hasznosak lehetnek az agronómusok, növényorvos szakemberek számára azáltal, hogy az emberi szem számára láthatatlan információkat is adnak. Egy-egy betegség vagy valamilyen hiány már hetekkel azelőtt kimutatható, mielőtt szabad szemmel, hagyományos RGB kamerával is érzékelhető lenne. Az AGRON speciális távérzékeléses vizsgálataival a mezőgazdasági termelők időben megalapozott döntéseket hozhatnak a növények kezeléséről, a költségek csökkentéséről, az erőforrások megtakarításáról és a hozam maximalizálásáról.

 

Drón, multispektrális kamera, egyéb kiegészítők

p4pro_akku.jpgA DJI Phantom 4 Multispectral professzionális munkára felkészített mezőgazdasági monitoring drón, mellyel a növényzet fizikális és élettani állapota vizsgálható. A csomag teljes hardveres felkészítéssel érkezik és az akkumulátoroknak köszönhetően akár 80-90 hektár (120 méter repülési magasságon, 3 db akkumulátort felhasználva) feltérképezésére is alkalmas.

Phantom4Multi_állvány.jpgA DJI Phantom4 Multispectral drón mellé a csomag összesen 3 db gyári akkumulátort tartalmaz. A multi töltőnek köszönhetően egy akkumulátor feltöltési ideje alatt, 3 db akkumulátort tölthet fel egyszerre. Az állványnak köszönhetően a programozott repülés alatt, nem kell kézben tartani a kontrollert és a kijelzőt az árnyékoló teszi erős napsütésben is láthatóvá. A programozott vezérlésről az iPad Mini 2019 stabil működése gondoskodik.

A beépített kétfrekvenciás, RTK korrekcióra is képes GPS-vevő és a DJI TimeSync rendszer pontos helyzetmeghatározást eredményez. Pontossága GNSS helyzetmeghatározással 1.5 m, képi pozícionálással 30 cm, RTK korrekcióval 10 cm.

DJI_Phantom4_Multispectral_kamera2.jpgKompakt kialakításának és gyári multispektrális kamerájának köszönhetően rendkívül könnyen és hatékonyan használható eszköz. A multipektrális kamera beeső fénymérő szenzorral rendelkezik, továbbá minden hullámsávot (Kék, Zöld, Vörös, Vörös határ (Red Egde), Vörös közeli (Near-Infrared), RGB) külön rögzít.

 

AGRONmaps adatfeldolgozó, kiértékelő szoftver

Az AGRONmaps egy online felületű szoftver, amely a drónnal készített fotó csomagok feldolgozására, vizsgálatok elvégzésére és térképek letöltésére szolgál. Azonban nem csak egy feldolgozó szoftver, hiszen ez a management platform egy kommunikációs felület, mely okos megoldásokat nyújt a drónnal készíthető vizsgálatokon túl.

Minden vizsgálat alapja a terület berepülése, ezt követi az elkészült nagy mennyiségű ortofotó feltöltése a platformra. Az ortofotókból először ortomozaik készül, mely egy digitális koordinátahelyes térkép, amin a kiválasztott vizsgálatok készülnek.

Klorofill-térkép.jpg

Minden vizsgálattípusnak van egy hektárra vonatkozó ára, így annak arányában fizet, amekkora területeket feltölt a felületre. Prémium hozzáféréssel a szoftver javaslatokat, ajánlásokat is tesz, hogy milyen vizsgálatot mikor célszerű elvégezni egy adott kultúrában. Ezen felül segít a kiválasztott vizsgálat és drón ismeretében a repülési paraméterek beállításában is, úgymint repülési magasság, átfedések mértéke, stb.

AgronMaps_logo.jpg

A PRO monitoring csomag tartalmaz 1 éves AGRONmaps előfizetést Prémium hozzáféréssel, továbbá a vizsgálatok elvégzéséhez 110 ezer forint értékű feltöltést! A szoftverről bővebb információt az AGRONmaps feldolgozó és kiértékelő szoftver oldalon talál!

 

A PRO Monitoring drón csomaggal elvégezhető vizsgálatok

Fizikális: vizuális felmérés, növényi fedettség, vadkár felmérés, tőszámlálás, gyomosodás felmérés, domborzati térkép, növény fejlettségi állapot.

Növényéllettani: klorofill térkép, stresszállapot felmérés, nitrogén ellátottság (jelenleg csak őszi kalászosoknál elérhető!)

A vizsgálatokról részletesebb leírást az AGRONmaps feldolgozó és kiértékelő szoftver oldalon talál!

 

Technikai paraméterek:

Drón max. repülési sebesség50 km/óra
Drón repülési idő27 perc (elméleti maximum)
Kamera szenzorok6 db 1/2.9” CMOS, 1 db RGB szenzor a látható tartományra, 5 db monokróm szenzor a multispektrális képekhez. shutter 1/100 - 1/20000s (látható kép), 1/100 - 1/10000 s (multispektrális kép), felbontás 1600x1300 (2.08 MPX)
Szenzorok hullámhosszaBlue (B): 450 nm ± 16 nm; Green (G): 560 nm ± 16 nm; Red (R): 650 nm ± 16 nm; Red edge (RE): 730 nm ± 16 nm; Near-infrared (NIR): 840 nm ± 26 nm
LencsékFOV (Field of View): 62.7°, fókusztávolság 5.74 mm, autofókusz végtelenre állítva, záridő: f/2.2

 

A PRO Monitoring drón csomag tartalma:

- DJI Phantom 4 Mutispectral monitoring drón- Ipad mini 2019 32GB + adapter
- Integrált 6 szenzoros DJI kamera- 1 éves AGRONmaps Prémium előfizetés
- 3 db DJI Phantom 4 gyári akkumulátor- AGRONmaps fiók 110 ezer Ft feltöltéssel
- 4 in 1 Multitöltő- 3 hónapos támogatás telefonon, e-mailen
- Kontroller állvány iPad árnyékolóval- magyar nyelvű dokumentáció
Ha tetszett a termék akkor oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó termékek:

HOZZÁSZOLÁSOK
Hozzászolások a termékről, írjon Ön is!

» A hozzászoláshoz kérem jelentkezzen be.

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat